Jump to content

Windows 8. Πρώτες εντυπώσεις.


Akladakis
 Share

Recommended Posts

Εχοντας πριν απο λίγο δει το keynote της Build (http://www.buildwindows.com/) όπου έγινε η επίσημη πρώτη παρουσίαση των Windows 8, και προσπαθώντας να είμαι συγκρατημένος, πιστεύω πως αυτό που είδα ήταν πολύ καλό.

Πολλά τα νέα χαρακτηριστικά, πιο πολλά από όσα είχα ακούσει και είχαν διαρεύσει. Θα τα μαζέψουμε και θα τα παρουσιάσουμε. Αλλά σε πρώτη φάση θα ήθελά σε αυτό το post να συγκεντρώσουμε ότι άρεσε στον καθένα απο σας περισσότερο.

Αν δεν το είδατε στο link που παραθέτω παραπάνω μπορείτε να δείτε το keynote όποτε θέλετε.

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Για να αρχίσω: SkyDrive storage support integrated into all cloud-based apps - Επιτέλους η υποδομή και η αξιοπιστία του Skydrive θα μπορεί να είναι χρήσιμη (σε συνδυασμό δε με το Mango...)

Αλλά αυτό που μου έφτιαξε το βράδυ είναι η "δήλωση" στο engadget: If Cupertino's latest was a tease, then Windows 8 is full frontal. And we have to admit, we like what we see. Χρόνια έχουν να γράψουν τα παληκάρια εκεί πέρα κάτι αντικειμενικό. Αλλάζουν οι καταστάσεις...

Link to comment
Share on other sites

Μιας που είμαι φανατικός ipad user απο την πρώτη έκδοσή του το μόνο που έχω να πω είναι ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα λειτουργικό που έχει τα ΠΑΝΤΑ ανοιχτά , τρέχει άψογα και είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ...

 

IOS Killer . Αρκεί να παραμείνουν οι τιμές στις ταμπλέτες σε φυσιολογικά επίπεδα !!!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εχω περάσει 12 ώρες με ένα tablet (Acer w500 iconia) με Windows 8 και ακόμη ανακαλύπτω πράγματα.

Εχω πραγματικα εντυπωσιαστεί. Παίζω με το photo Password, όπου βάζεις μια φωτογραφία σου, πατάς καποια κρυφά σημεία και δημιουργείς κωδικό εισόδου στο PC. Θα παίξω και με τα υπόλοιπα και θα σας τα μεταφέρω. ΄Όπου με βρίσκετε ζητήστε μου να σας το δώσω να το δείτε και με τα μάτια σας !!!

Αλλά και από αυτά που διαβάζω για τον Server έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.

Link to comment
Share on other sites

Ένας ακόμα εδώ με Windows 8 σε Acer Iconia W500 tablet. Πρώτες (γενικές) εντυπώσεις:

- Αισθητά πιο γρήγορο από τα 7άρια, τουλάχιστο στο συγκεκριμένο slate
- To touch experience είναι σαφέστατα πιο fluid σε σχέση με τα 7 και πλησιάζει τα όρια του τέλειου
- Boot μέσα σε 15 δευτερόλεπτα, με φορτωμένο extra software (τα 7 άρια ξεπερνούσαν το λεπτό σε παρόμοιο configuration)
- Standby/resume times στα 2-3 δευτερόλεπτα, παρόμοια με τα 7ρια
- Κανένα, μα κανένα, κόλλημα μέχρι τώρα (2 μέρες "βαρειά" χρήση)

Συμπέρασμα: αισθάνομαι δικαιωμένος (παρ΄ολη την καθολική αντίδραση όλων με όσους το συζήτησα) που πρόσφατα αγόρασα ένα Windows 7 slate, περιμένοντας σύντομα να το αναβαθμίσω σε 8ρια. Τζάμπα το backup που έκανα πριν την εγκατάσταση, περιμένοντας να βρω ένα buggy και κουτσουρεμένο λειτουργικό. Όλα λειτουργούν στην εντέλεια και ξεχνά κανείς ότι μιλάμε για ένα, ουσιαστικά, alpha OS version.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω ξετρελαθεί με τον Task Manager!!!  ΟΛΑ!!! ΤΙ.. ΠΟΥ... ΠΟΙΟΣ... ΚΑΙ ΠΟΣΟ!!! CPU, Memory, Disk & network!!! Και ανά process!!! Και τα κατηγοριοποιεί!!!

 

Δευτέρα με Τετάρτη έχουν προσφορά τα σινεμαδάκια, αλλά με βλέπω να το χάνω ΚΑΙ σήμερα. [:D]

 

Link to comment
Share on other sites

Τρέχει σε Virtual PC ή HyperV; Γιατί σε VMWare Workstation Μου έβγαλε HAL error

Τρέχει και σε virtual περιβάλλοντα, αρκεί ο επεξεργαστής-board να υποστηρίζει virtualization. Σε laptop μπορεί και να μην παίζει, λόγο ότι πολλοί κατασκευαστές το έχουν κομμένο. Πχ Acer,sony. Το έχω εγκαταστήσει και σε Hyper-V και σε Vmware workstasion. Θα αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα όμως. Όταν θα πας το βελάκι δεξιά για να σου ανοίξει το μαύρο παραθυράκι για να φύγεις απο το tile δεν θα κάνει τίποτα. Οπότε task manager και kill.

Θα σου πρότεινα να το στήσεις σε tablet ή φυσικό μηχάνημα. Αλλιώς θα αγανακτίσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Επίσημη απάντηση από το Building Windows 8 web blog στο MSDN blogs: Running Windows 8 Developer Preview in a virtual environment:

Functional:

  • Hyper-V in Windows 8 Developer Preview
  • Hyper-V in Windows Server 2008 R2
  • VMware Workstation 8.0 for Windows
  • VirtualBox 4.1.2 for Windows

Non-functional:

  • Microsoft Virtual PC (all versions)
  • Microsoft Virtual Server (all versions)
  • Windows 7 XP Mode
  • VMWare Workstation 7.x or older

 

George J.

Link to comment
Share on other sites

Τα χαρακτηριστικά που μού άρεσαν ιδιαίτερα είναι κυρίως αυτά που έχουν αναφερθεί : γρήγορη εκκίνηση, task manager. Επίσης τα feeds στο start menu συνδυάζουν εικονίδιο με gadget.

 

Με μπέρδεψε λίγο αρχικά η εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών εφαρμογών (τελικά με slide από αριστερά εκτός του alt+tab) αλλά και το πώς τις τερματίζουμε. Εκεί ήρθε το task manager να δώσει τη λύση! Κάτι άλλο που πρόσεξα είναι ότι μια ανοιχτή εφαρμογή (πχ IE ) μετά από κάποιο χρόνο μη χρήσης, στο task manager φαίνεται 'Suspended'.

 

Με όλα αυτά και τα σχετικά μεγάλα σημεία διαλόγου, φαίνεται ότι είναι 100% touch oriented και για φορητές συσκευές, και αναρωτιέμαι αν θα αντικαταστήσουν τα 7 ή θα συνεχίσουν παράλληλα, καθώς για εταιρικά workstations δεν μου φαίνονται κατάλληλα!

 

Πάντως πιστεύω ότι προσωπικά θα μου πάρει κάποιο διάστημα μέχρι να συνηθίσω τη χρήση του σε desktop pc.

 

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι tablet oriented. Πρακτικά θα υπάρχει δυνατότητα να το απενεργοποιείς. Κάτι σαν το Unity για το Ubuntu. Είναι παρόμοια κατάσταση. Χωρίς touch δύσκολα τα δουλεύεις και τα 2. Aπο την άλλη, τα μενού στη κλασική μορφή τους σχεδόν ίδια. Για εταιρικά workstation σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν έτσι όπως είναι. Αν κάνεις κλικ σε ένα λινκ απο εμαιλ σου ανοίγει ο tile IE οπότε μετά για να γυρίσεις στo outlook είναι ολόκληρη ιστορία. Καλό θα ήταν αν μπορέσουμε να βρούμε πουθενά τον τρόπο να απενεργοποιείται η αρχική οθόνη και να έχουμε τα κλασικά μενού για δοκιμή σε laptop. Όσο το έψαξα πάντως δε το βρήκα στο Net.  

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Στο link που ακολουθεί αναφέρονται 3 τρόποι να επαναφέρεις το classic start menu. Όμως έχει αναφερθεί ότι ενδέχεται να προκληθούν άλλα θεματάκια κάνοντας αυτήν την αλλαγή, οπότε διαβάστε το προσεκτικά.

http://www.askvg.com/how-to-enable-good-old-windows-vista-and-7-style-start-menu-in-windows-8-developer-preview/ 

Εφόσον μιλάμε για developer preview, θεωρώ ότι καλό είναι να τη δοκιμάσουμε ως έχει. [;)]

Link to comment
Share on other sites

@ apostolos tassok : Γιατί διαχωρίζετε τα Tablets με touch screen από τα PC με την μορφή που τα έχουμε συνηθήσει σήμερα ?

Πιστεύω ότι στο κοντινό μέλλον όταν τα tablets αποκτήσουν νέους ποιο ισχυρούς επεξεργαστές με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και μεγάλους HDDs

θα γίνουν πλέον τα εταιρικά PC ...

Δηλαδή πλέον στο γραφείο σου θα έχεις ένα ισχυρό Tablet και θα το παίρνεις και στα meeting και στο σπίτι με όλη την δουλεια αου μέσα.

Και τα περιφεριακά ( keyboard , mouse ) θα καταργηθούν.

Θα έχεις το πολύ εκτός απο τα Tablet ( 10 , 13,3 inc ) και μια μεγάλη LCD αν την θες και το tablet θα είναι το Virtual Keyboard σου.

Ουσιαστικά λίγα θα γράφεις γιατί θα έχουν advanced αutocomplete και speech recognition.

H Μicrosoft καθόλου τυχαία δεν επέλεξε να παρουσιάσει το Windows 8 σε Tablet Version νομίζω.

Απλά σε προετοιμάζει για το κοντινό μελλόν όπου πρέπει να ξεχάσεις το PC όπως το αντιλαμβάνεσαι σήμερα με καλώδια mouse keyboard tower κτλ...

Οπως έχει δείξει με το Kinect στο Xbox 360 με την κατάργηση του χειριστηρίου πλέον το μέλλον είναι στα Touch Screen και στον move recognition.

Δηλαδή απλά δεν χρειάζεσαι να ακουμπάς πλέον και αυτό το Touch Screen ...

Remote με κάμερα και κινόντας τα χέρια σώμα σου θα κάνεις πλέον παρουσιάσεις

σε Video Walls ή Walls σκέτο , γραφεία κτλ...

Τέτοια έρευνα γίνεται στο Microsoft Research και είναι θέμα χρόνου να το δούμε σε συσκευή.

Οπότε ας ξεχάσουμε το PC όπως είναι σήμερα και να συνηθήσουμε τα Τablet με Touch Screen γιατί στο μέλλον όλα θα είναι με touch screen ή και χωρίς αυτό (όλα θα είναι virtual screens τοίχοι γραφεία κτλ).

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Και πως θα παίζουμε Warcraft ρε μεγάλε ????  :)  Δεν είναι όλα word και παρουσιάσεις. Για να ρωτάμε αν απενεργοποιείται το metro κάπου δε θα μας βόλεψε.

Και όσο για το μέλλον ότι θα είναι autocomplete & speech recognition, θα είναι. Ρε συ Sql server φτιάξε μου ένα κύβο. Θέλω πάνω,πάνω το λογότυπο της εταιρείας και να μου εμφανίζει τους πιθανούς συμμετέχοντες στο ItProDevConnections ανα ηλικία και ....... μην μου πεις οτι θα στρώνεις query στο tablet.

Υπάρχουν οι χρήστες που θα βολευτούν με τα tablets, αλλά υπάρχουν και άλλοι πιο απαιτητικοί. Μπορείς να φανταστείς να προγραμματίζεις σε Visual Studio με 10άρα οθόνη?

Link to comment
Share on other sites

Eίπα παραπάνω για τους "απαιτητικούς" θα έχεις μεγάλη οθόνη συνδεμένη με hdmi στο Tablet και το tablet θα είναι το virtual mouse και keyboard σου Aπόστολε ... [:)]

Και όλο το Visual Studio είναι με drag and drops objects και το Sql SSIS οπότε τι το θες το mouse ... ?

Θα σου βγάλουν και μία έκδοση ειδικά για Tablet του Visual Studio και θα είσαι OK.

Απλά τώρα αρχικά λόγω και του περιορισμού που έχουν στους επεξεργαστές / αυτονομία δεν έχουν επεκτείνει τα tablet και σε άλλες εφαρμογές εκτος από User Apps.

Εχουμε συνηθήσει να δουλεύουμε έτσι με mouse και keyboard και δεν μπορούμε να αλλάξουμε ευκολα αλλά όλοι Apple Microsoft εκεί πάνε και επενδύουν σε tablets.

Mouse Keyboard τέλος πιστεύω ... Τouch screens και move recognition...

Και μια χαρά θα παίζεις WarCraft και Lineage με το Kinect μια χαρα ... θα αθλήσε κιολας στις μάχες κουνόντας τα χέρια πόδια - όπλα... [:)]

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...