Jump to content

Disable Mobile View


klag
 Share

Recommended Posts

Σε Sharepoint Server 2010 θέλω να καταργήσω το Mobile View σε όλες τις κινητές συσκευές και να δείχνουν την κανονική σελίδα όπως και στον IE.
το έχει κάνει κανείς?
¨οσα και να διάβασα όσα και να έκανα ΔΕΝ ΜΟΥ έπαιξε τίποτα.
Καμία ιδέα?
ένα ωραίο άρθρο ήταν το http://www.khamis.net/blog/Lists/Posts/Post.aspx?ID=51 Αλλά όταν το έκανα
πήρα αυτό

Runtime Error <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine.

Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a <customErrors> tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This <customErrors> tag should then have its "mode" attribute set to "Off".


 


<!-- Web.Config Configuration File -->


 


<configuration>


    <system.web>


        <customErrors mode="Off"/>


    </system.web>


</configuration>


Notes: The current error page you are seeing can be replaced by a custom error page by modifying the "defaultRedirect" attribute of the application's <customErrors> configuration tag to point to a custom error page URL.


 


<!-- Web.Config Configuration File -->


 


<configuration>


    <system.web>


        <customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="mycustompage.htm"/>


    </system.web>


</configuration>

Διάβσα και άλλα άρθρα αλλά ότι και να δοκίμασα δεν κατάφερα να κάνω Disable  http://www.glynblogs.com/2010/08/sharepoint-2010-publishing-sites-and-mobile-views-authentication-issue.html

http://blogs.inetium.com/blogs/bcaauwe/archive/2010/06/28/disable-mobility-features-for-sharepoint-2010.aspx
http://blog.drisgill.com/2009/11/sp2010-branding-tip-6-mobile-browsers.html
http://patrickboom.wordpress.com/tag/disable-feature/

Τελικά γύρισα πίσω στο snapshot και παίζει και πάλι αλλά όπως ήταν δλδ με το Mobility view ENABLED

Link to comment
Share on other sites

Από την σχετική βιβλιογραφία που παραθέτεις είναι φανερό ότι η αλλαγή που έκανες δεν έγινε με τον τρόπο που συστήνεται: Αν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να αφήσεις 15,18 ή όποια κενά, το σίγουρο είναι ότι το web.config δεν έχει κανονική μορφή xml.

Το λάθος πιθανώς να το έβλεπες αν έτρεχες το site με url localhost - που δεν είναι δυνατό όλες τις φορές, ανάλογα το mapping που έχει το συγκεκριμένο site. Παρόλα αυτά μέσα στο application log, πιθανώς να έχει καταγραφεί κάτι. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις την αλλαγή που συστήνει, να βάλεις την εκτέλεση του site σε debug mode.

Αν μπορέσεις να βρεις μια πιο συγκεκριμένη περιγραφή του λάθους, από την εικόνα που παραθέτεις, θα είναι δυνατό να αντιμετωπίσεις ή να πάρεις καλύτερες οδηγίες για το πως να αντιμετωπίσεις, το πρόβλημα.

 

George J.

Link to comment
Share on other sites

Δες το error μέσα απο το Desktop - ΙΕ του Sharepoint local ή αν δεν δουλέψει αυτό

Προχώρα στις παρακάτω αλλαγές στα web.config files

Αλλαξε το παρακάτω bold στα web.config file :

<customErrors mode="Off" />  ΑΠΟ "οn" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΥ DEFAULT

στο path

C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\80\

για να δούμε το error που σου βγάζει.

Δες τα άρθρα

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/sharepoint2010customization/thread/8c83e458-c252-4922-a89c-2ae0451ac43c/

http://blog.vanmeeuwen-online.nl/2011/03/customerrors-mode-off-not-working-on.html

http://ybbest.wordpress.com/2011/03/31/turn-off-custom-errors-for-sharepoint2010-sites/

http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/sharepoint2010general/thread/2673ae4e-0b26-42ba-a158-1ceb63985721/

 

Link to comment
Share on other sites

C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\80\

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\CONFIG\

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\TEMPLATE\LAYOUTS

Θα πρότεινα να μην πειραχτούν τα δύο paths που είναι μέσα στο Program Files - είναι μέρος της υποδομής Sharepoint και δεν περιέχουν κώδικα που έχει δημιουργηθεί από χρήστη. Πρόσθετα ότι λειτουργικότητα χαθεί από εκεί ή επιρεαστεί, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα σε όλη την εγκατάσταση - και το admin interface μπορεί να μην δουελεύει μετά...

 

George J.

 

Link to comment
Share on other sites

Με το CustomErrors mode off σαν αλλαγή δεν θα υπάρξει πρόβλημα τα paths περιέχουν τα layouts απλά θα παίρνει τα errors τις console του Sharepoint

Αλλωστε εννοείτε ότι θα πάρει backup το Web.config.

Αν δεν δουλέψει ή έχει errοr τα επαναφέρει.

Καταστροφικά αποτελέσματα δεν θα έχει ,διαφωνώ Γιώργο, με μια αλλάγη στο Web.config στο detailed error output. [:)]

Αρχικά αλλάζει το C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\80\  (ή σε οποιο path έχει εγκαταστήσει το Site)

web.config σε CustomError mode "Off"

γιατί απο ότι είδα το error πρεπει να είναι στο site

Νομιζα ότι είναι Error στο Console του Sharepoint .

Απλά έπρεπε να δώσω ένα ένα τα βήματα πρώτα αλλαγή του Web.config στο Site και μετά στο Sharepoint

Aλλαξα και το post μου παραπάνω για να μην μπερδευτεί κανείς.

Αρα αρχικά μην αλλάξεις Κώστα το Web.config στα

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\CONFIG\
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\TEMPLATE\LAYOUTS

Οπότε συμφωνώ (διαφωνόντας λίγο σε μια προσέγγιση για το "καταστροφικό") με τον Γιώργο να αλλαχτει πρώτα το Site Web.config στo  detailed error output. [:)][:)]

 


 

Link to comment
Share on other sites

skok, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να προτείνεις αλλαγές στα αρχεία που βρίσκονται στο 14 hive όταν δεν καταλαβαίνεις τί ρόλο παίζουν. Τα αρχεία που είναι εκεί μέσα ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ SITE αλλά στην εγκατάσταση ολόκληρου του Sharepoint. Το CustomError=Off στο web.config του Inetpub θα σου δείξει πιθανά λάθη μέσα στο site σου. Η αλλαγή των αντίστοιχων αρχείων μέσα στο 14 hive δεν θα έχει καμμία επίδραση σε αυτό. Τα αρχεία αυτά αφορούν ΟΛΑ ΤΑ SITES μαζί με το central administration.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν άλλοι, πιο έξυπνοι τρόποι να δεις τί συμβαίνει στο SharePoint, ειδικά το 2010. Πρώτη κίνηση ΠΑΝΤΑ είναι να ελέγξεις τί υπάρχει στο event log και στο SharePoint log. Το log του SharePoint είναι εξαιρετικά λεπτομερές και μπορείς να ορίσεις ακριβώς το επίπεδο των μηνυμάτων που θέλεις να δεις ανά κατηγορία. Επιπλέον, το SharePoint χρησιμοποιεί τη νέα μορφή event logging των Windows οπότε εμφανίζει επιπλέον στοιχεία στον Event Viewer > Applications and Services Logs.

Επιπλέον, μπορείς να δεις τυχόν exceptions αλλά και στατιστικά της κάθε σελίδας ενεργοποιώντας το Developer Dashboard με την εντολή STSADM –o setproperty –pn developer-dashboard –pv OnDemand  όπως περιγράφεται σε διάφορα posts, π.χ. εδώ. Μπορείς μετά να ανοίξεις ή να κλείσεις το dashboard σε κάθε σελίδα ξεχωριστά και να δείς από λάθη στη σελίδα μέχρι και πόσο χρόνο κάνουν τα SQL queries να εκτελεστούν.

Κώστα, μην πειράξεις κανένα αρχείο μέσα στο 14 Hive αν δεν είσαι σίγουρος για το τί επίδραση θα έχει. Το τί θα συμβεί το είδες ήδη, εξάλλου το post που χρησιμοποίησες είναι γεμάτο με comments με τίτλο "Not Working".

Να υπενθυμίσω ότι το SharePoint δεν είναι Microsoft Word, δεν μπορείς να αλλάξεις ένα checkbox το οποίο δεν καταλαβαίνεις τί κάνει χωρίς να έχεις επιπτώσεις. Δεν μπορείς να ακολουθήσεις τυφλά μία λίστα με οδηγίες χωρίς να ξέρεις συμβαίνει. Όσο μπορείς να οδηγήσεις τριαξονική νταλίκα φορτωμένη με αυγά με απλό δίπλωμα, άλλο τόσο μπορείς να επέμβεις στα "system αρχεία του Sharepoint". 

Τώρα, το πρόβλημα που εμφανίζεται είναι πολύ πιθανό να έχει να κάνει με κάποιο web part που χρησιμοποιείς στη σελίδα και το οποίο σκάει εξαιτίας της αλλαγής που έγινε στο compat.browser. Το ότι έκλεισες το mobile view δεν σημαίνει ότι το iPhone έγινε Internet Explorer. Αν έχεις κάποιο control το οποίο βασίζεται π.χ. σε συγκεκριμένα javascript functions για να στείλει ή διαβάσει στοιχεία από τη σελίδα, μπορεί να σκάσει αν δεν βρει τα στοιχεία που περίμενε.

Πέρα από την τροποποίηση του compat.browser, υπάρχει άλλος ένας τρόπος που περιγράφεται εδώ, να απενεργοποιήσεις το Mobile redirect στο site μέσω ρύθμισης στο web.config. Το site θα αναγνωρίσει τον browser, απλά δεν θα τον κάνει redirect.

Αλήθεια, γιατί θέλεις να απενεργοποιήσεις το mobile view? Ποιές συσκευές θέλεις να υποστηρίξεις? Έχεις βάλει κάτι "περίεργο" στη σελίδα σου, κάποιο επιπλέον web part ή control? Μήπως έχεις ενεργοποιήσει κάποιο third-party feature?
Link to comment
Share on other sites

Είπα παραπάνω ότι τα αρχεία αυτά στο 14 ΔΕΝ ανήκουν στο Site 

Aρχικά νόμιζα ότι το error που του βγάζει είναι στο portal του Sharepoint αλλα μετά είδα ότι είναι στο Site

H αλλαγή στο 14 δεν αφορά errors για ένα site .

OK το είπα παραπάνω και διορθωσα το post μου.

Προτεινα λανθασμένα την λύση αυτή και μετά διόρθωσα το post μου και είπα και εγώ να μην αλλάξει κάτι στο 14.

http://autoexec.gr/forums/permalink/36344/36291/ShowThread.aspx#36291

Θα συμφωνήσω μαζι σου και πάλι στο ότι οτιδήποτε αλλάγη στο 14 είναι επικύνδυνη .


Link to comment
Share on other sites

 

"Όσο μπορείς να οδηγήσεις τριαξονική νταλίκα φορτωμένη με αυγά με απλό δίπλωμα, άλλο τόσο μπορείς να επέμβεις στα "system αρχεία του Sharepoint".

δεν είναι σωστό γιατί δεν εχω αναφερθεί πουθενά ούτε σε εσένα ΠΟΤΕ και σε κανένα μέσα στο Autoexec ετσι.

Το παρεξήγησες. Αυτό είναι το στάνταρ παράδειγμα που φέρνω όταν προσπαθώ να εξηγήσω σε κάποιον ότι η διαχείριση του Sharepoint είναι εξαιρετικά εξειδικευμένο θέμα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από κάποιον με γενικές γνώσεις προγραμματισμού ή administration. Και πραγματικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμμία υπερβολή σε αυτή την αναλογία. 

Όποιος έχει δει νταλικά να στρίβει κοφτά και να μπαίνει σε βιτρίνα, ή όποιος έχει δει κάποιον να πειράζει αρχεία ή settings και να κρεμάει φάρμα με 10000 χρήστες, θα καταλάβει πόση φρίκη νοιώθω όταν βλέπω κάποιον να προτείνει να μπει χέρι στο 14 Hive.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Θα επεμβω σαν moderator και θα παρακαλεσω να επικρατησει Λογικη. Αλλαξτε τα ποστ σας Ωστε να ειναι για το θεμα . Επειδή σας ξέρω και τους δυο και είστε εξαιρετικοί συνάδελφοι και καλοί άνθρωποι. Δεν χρειάζονται αυτα.

Link to comment
Share on other sites

ok Νo problem.

Εχεις απόλυτο δίκιο Αντώνη.

Μετά και το τελευταίο Post του Παναγιώτη Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. [:)]

Ολοι φίλοι είμαστε και συνάδελφοι στο Autoexec.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και άλλαξα το post μου παραπάνω .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στην πραγματικότητα Ακόμη δεν δοκίμασα κάτι από άυτά που λέτε διότι δεν βρήκα καθόλου χρόνο.
Θα μου άρεσε ένα απλό κλικ Disable Mobile View χωρίς να πειράξω τα ευαίσθητα αρχεία στον IIS για το Sharepoint διότι από ότι κατάλαβα με ένα μικρό κλικ ΑΠΛΑ σταματά να παίζει σωστά το Sharepoint.
Τώρα γιατί θέλω να κάνω disable αυτό το Redirection View.
Εχω ipnones και Mobile phones και Android.
Sta Windows Mobile οι φόρμες από Infopath παίζουν μια χαρά, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα άλλα δύο.
Βγάζει διάφορα Errors , επιπλέον δεν είναι "βολικό" το Mobile View για την δουλειά που θέλω να κάνουν οι χρήστες μου από κινητά.
ΕΤΣΙ αντί να ψάχνω το πως θα κάνω το Infopath ΝΑ κάνει σωστά publish για όλες τις μορφές ή αντί να κάνω τις φόρμες με μορφή παλιότερου Infopath κλπ είπα ότι το Disable του Mobile View θα είναι πιο εύκολο, πράγμα που όμως δεν ισχύει.

Τώρα πάμε λοιπόν να βρούμε την λύση.
Επειδή το έχω σε Virtual μπορώ και κάνω snapshot μπορώ να κάνω δοκιμή και αν δεν ξανά π΄σω το Snapshot.
pkanavos Τι εννοεί ο ποιητής Option 3 - Switch off Lockdown ??? στο https://www.nothingbutsharepoint.com/sites/devwiki/articles/Pages/How-we-did-it---Mobile-View.aspx
Μου αρέσει το Option 3 μιας και τα άλλα μέχρι τώρα ήταν "καταστροφικά"

Link to comment
Share on other sites

klag, το Infopath ανήκει 1000% στην κατηγορία "περίεργα πράγματα". Αν δεν το έχεις απόλυτη ανάγκη (αν π.χ. σκεφτόσουν θέλω Acrobat Forms αλλά προτιμώ Microsoft) τότε μόνο το βάζεις. Σίγουρα όχι για να κάνεις custom φόρμες, ότι και να λένε μερικοί-μερικοί. 

Αυτή η ερώτηση θέλει πολύ ψάξιμο ...
Link to comment
Share on other sites

δημιουργώ διάφορες φόρμες που στα πεδία τους παίρνουν τιμές από λίστες του sharepoint και βάζω κάποια κουμπιά για να αποθηκευτεί μέσα στον sharepoint server.
Στη συνέχεια αυτές οι φόρμες είναι διαθέσιμες στους χρήστες μέσα από τον web browser για να τις συμπληρώνουν χωρίς να χρειάζονται κάποιο software στο PC τους.
Κάνω διάφορες φόρμες όπως Εξοδολόγια, Αιτήσεις προμήθειας, Αιτήσεις Αδείας κλπ και στη συνέχεια ακολουθούντε ροές εργασίας για τις εγκρίσεις.

Δεν ξέρω κάποιον άλλο τρόπο που θα μπορούσα να άνω τέτοια περίπλοκα πράγματα εκτός από το Infopath.

Μπορώ να πω ότι κάνω αρκετά καλή δουλειά από το InfoPath αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για να κάνω αυτή τη δουλειά.

Πάντος όλα είναι ΟΚ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ Mobile Views :( το οποίο θέλω να το καταργήσω για να υσηχάσω...

Link to comment
Share on other sites

Η απλούστερη λύση είναι απλές λίστες, η κάθε μία με τα πεδία που χρειάζεσαι για την κάθε δουλειά. Έτσι κι αλλιώς αμφιβάλλω αν τώρα αποθηκεύεις όλες τις φόρμες σε μία μόνο λίστα. Αν θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις όλες τις αιτήσεις σε μία λίστα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά content types. Workflow μπορείς να κάνεις attach είτε σε λίστα είτε σε content type οπότε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Αν θέλεις να αλλάξεις τη μορφή της λίστας, μπορείς να το κάνεις με το SharePoint designer. Εξάλλου, το workflow δεν απαιτεί Infopath για να δουλέψει, εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε λίστα. 

Το Infopath θα σου επιτρέψει μεν να κάνεις πιο όμορφες τις φόρμες χωρίς να ανοίξεις το Sharepoint designer, αλλά όπως είδες έχει διάφορα ενδιαφέροντα θέματα. Ένα είναι ότι είναι αργό, άλλο ότι όπως είδες δεν παίζει πάντα όπως περιμένεις. Σε αυτό θα πρόσθετα ότι τα περιεχόμενα του είναι "μαύρο κουτί" όσον αφορά το Sharepoint, και αν τα βγάλεις προς τα έξω ως properties ... είναι πάλι σα να δουλεύεις με λίστα.

Γι αυτό σου είπα ότι είναι σα να μιλάς για Acrobat Forms - εξάλλου αυτός είναι και ο κύριος ανταγωνιστής του. Τα πλεονεκτήματα του Infopath είναι ότι μπορεί και τρέχει ΕΚΤΟΣ Sharepoint αν το εγκαταστήσεις, όχι ότι "δεν χρειάζεται εγκατάσταση στα μηχανήματα". Μπορεί ο άλλος να πάρει τη φόρμα, να κλείσει τη σύνδεση του, να πάει στο Θιβέτ, να την συμπληρώσει και όταν βρει καιρό να τη στείλει πίσω συμπληρωμένη. Έχει νόημα όταν θέλεις να χειριστείς τη φόρμα σου ως document αντί για σύνολο από πεδία. Και ναι, είναι αρκετά ευκολότερο να σχεδιάσεις όμορφες φόρμες, αλλά συνήθως δεν αξίζει τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που σου δημιουργεί.

Γι αυτό και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, κι ας έχω φτιάξει και άδειες και αιτήσεις και παρακολουθήσεις και στριμμένα workflow. 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...