Jump to content

Προς αποκατάσταση της τάξης


Recommended Posts

Ξεκινάω το συγκεκριμένο post, με πρόθεση να αποκαταστήσω την αλήθεια σε κάποια θέματα γύρω από την διοργάνωση του IT Pro Dev Connections

Δεν θέλω να προσβάλλω ή να αντιπαρατεθώ με κάποιον. Το γράφω γιατί κάποιοι φίλοι που εκτιμώ θεωρούν  ότι προσβάλλονται και στεναχωριούνται από μια παρανόηση που έχει γίνει.

Η παρανόηση  έχει να κάνει με το κόστος και το κέρδος ή τις αμοιβές που μπορεί κάποιος να αποκομίζει από ένα τέτοιο event.

 

Αναφορικά λοιπόν με αυτό υπάρχει μια άποψη που λέει ότι:

To event κοστολογείται τόσο, είναι ξεκάθαρο το τι προσφέρει ειδικά σε όσους έχουν έρθει μια φορά, είμαστε σε ελεύθερη αγορά, το βλέπεις το αξιολογείς και αν το κόστος σου φαίνεται λογικό , δηλώνεις συμμετοχή και πληρώνεις. Δεν πρόκειται για κάποιο …δημόσιο αγαθό και κανείς δεν θα έπρεπε να το βλέπει  σαν τέτοιο και να ζητάει να κοστολογείται λιγότερο ή περισσότερο βάση συναισθηματικών κριτηρίων.

 

Παρόλαυτα, επειδή οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι είναι …καλλιτέχνες και θεωρούν ότι πραγματικά προσφέρουν κάτι θετικό στους επαγγελματίες της πληροφορικής και στην κοινότητα τους και αυτό το κάνουν βάζοντας χρόνο, κόπο και ιδρώτα ακολουθώ μια δεύτερη γραμμή,

 

Βάση αυτής τη δεύτερης γραμμής δηλώνω με πλήρη ειλικρίνεια ότι

Κανένας από τους ομιλητές, διοργανωτές, εθελοντές δεν πληρώθηκε για το περσινό event, ούτε πρόκειται να πληρωθεί για το φετινό.

ΚΑΝΕΝΑΣ.

Καμία αμοιβή πέραν των εισιτηρίων ή της διαμονής αν αυτό είναι απαραίτητο δεν δόθηκε, αλλά το κυριότερο ...

ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ.

Όλοι έρχονται εθελοντικά. Μάλιστα μερικοί πλήρωσαν εγγραφή ενώ ήταν ομιλητές και δεν του δόθηκαν τα λεφτά πίσω.

 

Φυσικά, τίθεται το ερώτημα,  αν κάποιος έκατσε 4-5 εβδομάδες και προετοίμαζε demo και παρουσιάσεις ξενυχτούσε και τελικά έκανε μια ομιλία που την παρακολουθούσαν 200 άτομα που πλήρωσαν για να τον δουν και τον αξιολογούσαν ως άριστο, θα ήταν περίεργο να πληρωθεί για αυτό? Μάλλον όχι και ίσως να θεωρηθεί και ανόητος που δεν το έκανε.

 

Πολλοί μου είπαν ότι ζούμε στην Ελλάδα και ότι και να πεις, πάλι θα παρεξηγηθείς. Άλλοι όμως μου ζήτησαν να αποκαταστήσω την αλήθεια, λέγοντας τι πραγματικά ισχύει και επειδή είμαι κι εγώ υπέρ των εξηγήσεων έγραψα το post.

 

Επίσης αν και είπαμε ότι είμαστε σε ελεύθερη αγορά, έχουμε ευαισθησίες για συναδέλφους που δυσκολεύονται λόγω της κρίσης να συμμετέχουν στο event αν και θα το ήθελαν. Αν λοιπόν κάποιος για οποιοδήποτε λόγο ενώ θα ήθελε να παρακολουθήσει θεωρεί απαγορευτική την τιμή , θα υπάρξουν ειδικά πακέτα όπως και για ομαδικές εγγραφές  φοιτητών. Με ένα PM θα μπορούσα να ενημερώσω.

 

Link to comment
Share on other sites

Ο Κλαδάκης  σε αυτό το post  στοιχειοθέτησε και ανέλυσε ορθά όλη την παρανόηση που έγινε.  Βέβαια θα μπορούσε να μην ασχοληθεί  περισσότερο γιατί σε post την 30/09/11 δόθηκαν πάλι εξηγήσεις από τον ίδιο αλλά και από τον Σπανουγάκη.  Παρόλα αυτά δεν θέλει να αφήσει να αιωρείται τίποτα και σωστά πράττει.

 

Πιστεύω ότι το παρόν κείμενο είναι ειλικρινέστατο και του δίνω τα εύσημα που στήριξε τους ανθρώπους που εκτιμά αλλά και όλους αυτούς  που κάνουν την προσπάθεια για να γίνει αυτό το event. 

 

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω επίσης ότι η πληρωμή για όλους εμάς που ασχολούμαστε εθελοντικά είτε στην οργάνωση είτε/και ως ομιλητές είναι το διήμερο του event, τα εύσημα που λαμβάνουμε και η αίσθηση της προσφοράς στην κοινότητα. Ανεκτίμητα. Για όλα τα άλλα, υπάρχει η MasterCard:P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δηλαδη πιστευει καποιος οτι σε αυτη την τιμη περισσευουν χρηματα για τους ομιλητες?

δηλαδη ποσο κοστολογουν το περσυνο κετερινγκ? χωρις να εχω ιδεα πιστευω οτι τα μισα χρηματα της περσυνης εγγραφης ηταν το φαγητο!

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...