Jump to content

windows xp με περιεργο share


 Share

Recommended Posts

Σε μηχάνημα με WINDOWS XP PRO δίνω την εντολή Share για να δώσει ένα κομμάτι του δίσκου στο δίκτυο  και μου βγάζει το χεράκι κανονικά. Απο το άλλο μηχάνημα βλέπω το κομμάτι αυτό πάω να μπώ μέσα αλλά μου βγάζει access denied. Παίρνω ένα σκληρό δίσκο τον βάζω σε ένα κουτάκι usb τον βάζω στο μηχάνημα. Το βλέπει σαν drive d. Το κάνω share στο δίκτυο βγαίνει το χεράκι και εμφανίζεται σαν drive d στο δίκτυο. Αν πάλι πάω σε άλλο μηχάνημα του δικτύου και εκεί που βλέπω d πάω να μπώ μέσα όλα τα αρχεία εμφανίζονται κανονικά. Παίρνω τον δίσκο τον βγάζω απο το κουτάκι και τον βάζω στον υπολογιστή. Το γραμμα που εμφανίζεται είναι το d. To κάνω share στο δίκτυο. Αν πάω απο άλλο μηχάνημα και ζητήσω τα αρχεία πάλι μου βγάζει access denied. Δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί στον ίδιο δίσκο όταν είναι εσωτερικός δεν δίνεται στο δίκτυο και όταν είναι εξωτερικός δίνεται.

 

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς για να γίνει κάτι τέτοιο κάτι που έχω κάνει δεν το είδα. Γι αυτό και θα ήθελα Αναλυτικά (ίσως δεν εχει πάει το μυαλό μου εκεί) θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι εννοείς .

 

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά εφόσον δεν είσαι εξοικιωμένος με το File Sharing ΜΗΝ χρηιμοποιείς ολόκληρο τον HDD και μην αλλάζεις permissions σε αυτό αρχικά

Άρχισε με folders.

Δες το video

 και αρχικά απενεργοποίησε τα Simple File Sharing

http://support.microsoft.com/kb/307874/en-us  ( η διαδικασία βρίσκετε και το παραπάνω video)

για να δεις αναλυτικά τα tabs sharing και Security στα properties του folder.

Στην συνέχεια ελέγχεις στο Sharing τα Share Permissions και στο Security Tab τα NTFS Permissions.

http://www.mcmcse.com/microsoft/guides/ntfs_and_share_permissions.shtml

Να θυμάσαι ότι στο Shared Folder υπερισχύουν απο τα Share και τα NTFS τα most restrictive δηλαδη

αν έχεις Share Permission "Read" και NTFS "Modify" τότε τελικά απο το Share folder ο User θα έχει Read.

Το Deny υπερισχύει του Allow.

Για το λόγο αυτό και για να μην δημιουργήσεις πρόβλημα σε κανένα HDD μην βάζεις Deny σε Users/Groups αρχικά τουλάχιστον.

 

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ για όλα. Παρ ότι τα είχα κάνει κι εγώ πριν αυτά το πρόβλημα παραμένει. Δηλαδή ότι συνδέεται στο μηχάνημα κάποιο άλλο μηχάνημα και του ότι βλέπω ότι υπάρχουν share αρχεία ναι. Απο το computer management όλα είναι κανονικά. Αν ενεγοποιήσω το simple file sharing απλά δεν ζητάει κωδικό απο το άλλο μηχάνημα. Οι συνδέσεις γινονται κανονικά όπως και στο video. Απλά όταν θέλω να δώ τα περιεχόμενα του δίσκου μου βγάζει <αδυναμία προσάρτησης τοποθεσίας>. Οταν χρησιμοποιήσω ένα εξωτερικό δίσκο σε usb πχ η firewire τότε το share δουλεύει κανονικά.Δηλαδή βλέπω τα αρχεία.

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πρότενα να απενεργοποιήσεις το Simple File Sharing.

Τι errors έχεις σε Event Viewer

Με Map Network Drive (με account login) μπορείς να το δεις ?

Και κλείσε σε παρακαλώ το Windows Firewall ή οποιοδήποτε Firewall έχεις στο PC.

http://support.microsoft.com/kb/283673/en-us

Το πρόβλημα που αναφέρες το αντιμετωίζεις σε αυτό το PC Windows XP από όλα τα PC που συνδέονται σε αυτό ή από συγκεκριμένα ?

Link to comment
Share on other sites

Είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο. Ο even Viewer μου έδωσε το εξής λάθος  (he server's configuration parameter "irpstacksize" is too small for the server to use a local device.  Please increase the value of this parameter.

 

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.) και ψάχνω να δώ γιατί συμβαίνει αυτό.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
 Share

×
×
  • Create New...