Jump to content

Migration WSS 3.0 database


monsteras
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

έχω στημένο WSS 3.0 σε Windows Server 2003 R2 Enterprise. Το WSS 3.0 είναι στημένο με τα default options και χρησιμοποιεί την έκδοση SSEE (Windows Internal Database) του SQL Server 2005. Θα ήθελα να μεταφέρω τις βάσεις που χρησιμοποιεί ο SSEE σε άλλη έκδοση (SQL Server 2008 R2 Standard Edition) η οποία τρέχει σε άλλο server και έχει διαφορετικό instance name.

 

Απ' όσο έχω ψάξει μέχρι στιγμής έχω βρει τα εξής:

  • Μεταφορά σε ίδια έκδοση του SQL Server με διαφορετικό instance name
  • Μεταφορά σε νεότερη έκδοση του SQL Server η οποία όμως πρέπει να έχει το ίδιο Instance name με τον παλιό.
αλλά όχι το σενάριο το οποίο περιγράφω παραπάνω (μεταφορά σε νεότερη έκδοση του SQL Server η οποία έχει διαφορετικό instance name από τον παλιό).

Μήπως γνωρίζει κάποιος πώς μπορώ να υλοποιήσω το σενάριό μου;

 

Ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

Windows Internal DB? Τί σ' έπιασε και τη χρησιμοποίησες? Να σου πω για να πας από τη μία έκδοση του SQL Server στην άλλη, εντάξει, αλλά την SSEE δεν μπορώ να πω ότι την έχω δει ποτέ να χρησιμοποιείται. Θεωρητικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ίδιες τεχνικές, καθώς SQL Server είναι και η μία περίπτωση και η άλλη, αλλά απλά δεν τη χρησιμοποίησα ποτέ ούτε και τη βρήκα ποτέ εγκατεστημένη σε πελάτη. Επίσης, δεν θα βρεις κάποιο άρθρο που αναφέρεται στην SSEE ακριβώς επειδή είναι πολύ περιορισμένη για κάτι παραπάνω από Demo χρήση.

Δεν υπάρχει πραγματικά ο περιορισμός που υπονοείται στο  "Move and Migrate Servers and Farms", ότι δεν μπορείς να πας σε server με άλλο όνομα αν δεν έχει την ίδια έκδοση SQL Server. Δεν υπάρχει κάποια τέτοια απαίτηση στην πραγματικότητα καθώς το Sharepoint δεν χρησιμοποιεί κάποιες ιδιαίτερες δυνατότητες του SQL Server 2008. Μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις τη διαδικασία "backup-restore, δημιουργία alias" για να μεταφέρεις τις βάσεις σου.

Δες αυτό το άρθρο του Tom Klindt που παρουσιάζει τη διαδικασία βήμα-βήμα. Χονδρικά, η διαδικασία είναι:
  1. Σταματάς όλα τα services που χτυπάνε τις βάσεις του Sharepoint
  2. Παίρνεις backup όλες τις βάσεις του Sharepoint
  3. Τις κάνεις restore στον νέο server
  4. Δημιουργείς ένα SQL Alias στους web servers με το ίδιο όνομα όπως ο παλιός server το οποίο κοιτάει τον καινούριο server
  5. Σηκώνεις τα services
  6. Σημειώνεις κάπου ότι πλέον χρησιμοποιείς alias για να μη χάσεις το μπούσουλα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

 

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους,

 

Ψάχνω αντίστοιχα κάποιο article για migration WSS 3 (εγκατάσταση Windows Server 2003) στη Foundation 2010 έκδοση (Windows Server 2008 R2).

 

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites



Ψάχνω αντίστοιχα κάποιο article για migration WSS 3 (εγκατάσταση Windows Server 2003) στη Foundation 2010 έκδοση (Windows Server 2008 R2).

Καλησπέρα,

Το Upgrading to SharePoint Foundation 2010 είναι το σημείο που πρέπει να αρχίσεις να διαβάζεις...

 

George J.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...