Jump to content

Ο Διομήδης Σπινέλλης θα είναι keynote speaker στο IT PRO|DEV Connections 2011


antonch
 Share

Recommended Posts

Ο κ. Διομήδης Σπινέλλης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό πρόσφατα λόγω της ιδιότητάς του ως Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Πέραν όμως του ρόλου αυτού ο κ. Σπινέλλης διατηρεί τις ιδιότητες του καθηγητή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και του διευθυντή του εργαστηρίου Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Συστημάτων Διοίκησης (ISTLab) και της ομάδας Τεχνολογίας Λογισμικού και Ασφάλειας (SENSE).

Στο χώρο της Επιστήμης της Πληροφορικής, ο κ. Σπινέλλης έχει συγγράψει αρκετά βιβλία, ορισμένα από αυτά βραβευμένα, τα οποία τυγχάνουν ευρύτατης αποδοχής από την Ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, καθώς και ένα μεγάλο όγκο επιστημονικών δημοσιεύσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους τίτλους "Ποιότητα κώδικα: Η προοπτική του ανοικτού λογισμικού" και "Ανάγνωση κώδικα: Η προοπτική του ανοικτού λογισμικού", οι οποίοι έχουν και οι δύο βραβευτεί με τη διάκριση "Software Development Productivity Award".

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική επιστημονική προσωπικότητα του χώρου μας την οποία έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε ως keynote speaker στο ITPro|Dev Connections 2011. Ο κ. Σπινέλλης θα επιχειρήσει να ανατρέψει τις στερεότυπες αντιλήψεις μας για την επεξεργασία μεγάλων όγκων δεδομένων μιλώντας για την αποτελεσματική χρήση κώδικα σε υπολογιστές με διευθυνσιοδότηση 64-bit ώστε η επεξεργασία των δεδομένων να εκτελείται απευθείας στη μνήμη, περιορίζοντας τη χρήση μαγνητικών, οπτικών ή άλλων αποθηκευτικών μέσων μόνο για λόγους μακροχρόνιας φύλαξης.

 

http://www.itprodevconnections.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...