Jump to content

Sharepoint Foundation 2010 κόλλημα;


Blackman
 Share

Recommended Posts

Μία ερώτηση

αντιμετοπίζω το εξής θέμα στους χρήστες μου, να ανοίγουν το sharepoint και να κολλάει ο browser (not responding) την πρώτη φορά που το ανοίγουν μέσα στην ημέρα...

μόλις γίνει Kill to process και ξανατρέξουν το sharepoint, τότε λειτουργεί κανονικά

 

στην αρχή νόμιζα ότι σε κάποιους υπολογιστές απλά δεν είχαν τρέξει τα add ons που έχει το sharepoint, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

έχει κανείς καμία ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

SP1 σε Sharepoint 2010 εχεις install ?

http://support.microsoft.com/kb/2460045/en-us

Check This είναι περίεργο αν οφείλετε σε αυτό που αναφερει στο άρθρο

http://blogs.technet.com/b/weeklygroove/archive/2010/10/08/sharepoint-workspace-2010-crashes-on-some-systems-that-were-upgraded-from-office-2003-or-earlier.aspx

Link to comment
Share on other sites

Σπυρο αυτό είναι sp1 για sharepoint server και μόνο.

έχω κατεβάσει και έχω εγκαταστήσει το αντίστοιχο για foundation αλλά το πρόβλημα παραμένει

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

  1. Το Sharepoint είναι μία web εφαρμογή και δεν απαιτεί εγκατάσταση κάποιων addons στους clients για να δουλέψει. Ποιά είναι τα addon που έχεις εγκαταστήσει και τί κάνουν?
  2. Αν το "κόλλημα" είναι στους clients, θα πρέπει να κοιτάξεις τί συμβαίνει σε αυτούς. Όταν λες "Not Responding" εννοείς ότι σου έχουν κολλήσει? Τί βλέπεις στο event log ή στον Task Manager όταν συμβαίνει το κόλλημα?
  3. Όταν ξεκινάει οποιαδήποτε εφαρμογή ASP.NET (όχι μόνο το SharePoint), κάνει compile τυχόν aspx και ascx αρχεία. Οι εφαρμογές ASP.NET (συγκεκριμένα τα application pools) κλείνουν αν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα για να μην καταναλώνουν πόρους χωρίς λόγο. Το ίδιο φυσικά κάνει και το SharePoint.

    Άν το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο κάθε πρωί, είναι πολύ πιθανό η καθυστέρηση που βλέπεις να είναι ο χρόνος που χρειάζεται το compile.

  4. Ειδικά για το SharePoint, μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση στο ξεκίνημα αν ο server δεν έχει πρόσβαση στο internet. Ο server χρησιμοποιεί κάποια certificate revocation lists και αν αυτά που έχει έχουν λήξει θα προσπαθήσει να τα κατεβάσει. Αν δεν μπορεί να συνδεθεί, θα συνεχίσει όταν λήξει το (σχετικά μεγάλο) timeout.

    Το ίδιο πράγμα συμβαίνει αν εκτελέσεις μία εντολή stsadm και δεις ότι καθυστερεί να εκτελεστεί.

    Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να λύσεις αυτό το θέμα, όπως να απενεργοποιήσεις τον έλεγχο για τα crl. Προσωπικά προτιμώ να κατεβάζω τα crls κάθε φορά που λήγουν και να τα επανεγκαθιστώ. Φυσικά, το καλύτερο θα ήταν να δώσεις πρόσβαση στον server προς τους crl servers της Microsoft.

Εφόσον η καθυστέρηση εμφανίζεται στους browsers τους ίδιους θα υπέθετα ότι υπάρχει συνδυασμός καθυστέρησης με κάποιο κακογραμμένο addon το οποίο "κολλάει" τον browser μέχρι να πάρει απάντηση από το SharePoint. Αν ο server αργεί να απαντήσει, ο browser θα κολλήσει.

Γενικά, όταν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με το SharePoint θα πρέπει να κοιτάς τα event logs σε servers και clients καθώς και τα ίδια τα log του Sharepoint. Η διάγνωση των προβλημάτων του SharePoint θυμίζει επεισόδιο από το House και είναι σχεδόν αδύνατο να βγάλει κάποιος άκρη από γενικές περιγραφές συμπτωμάτων χωρίς καν τα log για αναφορά.
Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη καλημέρα.

 

  1. Δεν έχει κανείς addons
  2. Στον server μου έβγαζε μυνήματα για τον ελεύθερο χώρο στο δίσκο. Είχα 7gb ελεύθερα και μετά τα έκανα 12gb ελεύθερο. στο laptop μου έβγαλε το

Microsoft-Windows CAPI2 failed extract of third-party root list from auto update cabMicrosoft-Windows CAPI2 failed extract of third-party root list from auto update cab

που φαίνεται ότι έχει σχέση με το CRL βάση αυτών που διαβάζω.

   3.  Αυτό είναι που μου φαίνεται πιο πιθανό. Υπάρχει τρόπος να το επισπεύσουμε; ή κάτι σχετικό;

   4.  Ο server έχει πρόσβαση στο Internet, οπότε δεν πρέπει να έχει πρόβλημα στο κατέβασμα. Η εντολή stsadm ανταποκρίνεται άμεσα χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Αυτό που κάνεις εσύ (κατέβασμα και επανεγκατάσταση), πως το κάνεις; (ο server περνάει μέσα από ISA, αλλά είναι ελεύθερος να συνδεθεί και να κατεβάσει ότι θέλει)

 

υπάρχει πιθανότητα να φταίει κάποιο webpart; έχω βάλει δύο web parts (ένα για google search και ένα για τον καιρό της ημέρας).
μπορώ να τα αφαιρέσω για να δω. τι προτίνεις;

Link to comment
Share on other sites

τελικά μετά από διάφορους συνδιασμούς κατέληξα ότι έφτιαγε το web part του google για το κόλλημα.

 

εχθές και σήμερα παίζει κανονικά χωρίς πρόβλημα.

 

αλλά εμφανίστηκε άλλο πρόβλημα...

από το κινητό δεν μπορώ να ανοίξω ΤΙΠΟΤΑ που είναι με ελληνικά (και αντίστοιχη μετάφραση στο url)

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...