Jump to content

Νέα απο τα Windows 8


Recommended Posts

Η πραγματική θέληση της Microsoft να συζητήσει με τους πελάτες της για το πως θέλουν πραγματικά τα Windows 8 δεν έχει προηγούμενο. Μετά την ανοιχτή συζήτηση με την έκδοση Developer Preview και καθώς πλησιάζουμε στην πρώτη Beta , υπάρχουν ήδη αρκετές διαφορές για το περιβάλλον και τον τρόπο με τον οποίο θα δουλεύουμε στον Explorer Windows 8. Ας πάρουμε όμως μια γεύση:

Αντιγραφή αρχείων: αναγνωρίζοντας διπλά αρχεία κατά την αντιγραφή

Κατά την αντιγραφή αρχείων αν υπάρχαν δύο παρόμοια αρχεία , δεν υπήρχε και η ανάλογη πληροφόρηση για το πως ταιριάζουν και για το τι θέλουμε να κάνουμε με αυτά. Έτσι στην αντιγραφή προστέθηκαν έξτρα επιλογές με τις οποίες μπορείτε να μην αντιγράψετε αρχεία που είναι πανομοιότυπα. Μπορείτε να παρατηρήσετε στην παρακάτω εικόνα τον τρόπο με τον οποίο θα ενημερώνει το λειτουργικό για τα αρχεία. Δεν είναι βρείτε τις διαφορές , αν παρατηρήσετε στις δύο στήλες κάποια αρχεία έχουν άλλο όνομα ,άλλο μέγεθος  και  άλλα άλλη ημερομηνία.

4024.2_2D002D002D00_CP_2D00_blog_2D00_po

 

Αλλαγή δικτύου

Κατά την αντιγραφή και με την έκταση που έχουν πάρει τα ασύρματα δίκτυα , ενδεχομένως να αλλάξετε κάποιο access point ή να συνδεθείτε με καλώδιο. Σε αυτή την περίπτωση και εαν και οι δύο υπολογιστές χρησιμοποιούν το νέο Server Message Block (SMB) τότε αυτόματα θα γυρίσει η αντιγραφή απο την ποιο γρήγορη σύνδεση! Τώρα αν τραβήξετε όλα τα καλώδια μάλλον η αντιγραφή θα σταματήσει όπως παλιά , δυστυχώς δεν έχουμε νέα για αυτό!!! (Η ερώτηση : "ουπς! αντέγραφες κάτι?" θα παραμείνει δηλαδή!!!)

ΈΧΟΥΜΕ ΝΕΑ όμως για το τι θα γίνει αν κοιμηθεί ο υπολογιστής ή αν κλείσετε την οθόνη του φορητού!

Ναι η αντιγραφή θα σταματήσει και θα ξεκινήσει με το που ανοίξει ο υπολογιστής!!! Απλώς θα πρέπει να πατήσετε στο Συνέχεια καθώς θα είναι σταματημένη σε περίπτωση που δεν θέλετε να συνεχίσετε για κάποιο λόγο.

Αντιγραφή αρχείων: χειρισμός των διενέξεων και των επιβεβαιώσεων

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή που θα μας ανακουφίσει το δεξί δάχτυλο απο τα συνεχόμενα κλικ είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των διενέξεων και των επιβεβαιώσεων. Πλέον ότι πληροφορία χρειάζετε το λειτουργικό για να ξεκινήσει η αντιγραφή θα εισάγετε κατά την εκκίνηση όπως για παράδειγμα αν πρέπει να σβήσει ένα αρχέιο.

Για τις διενέξεις όμως , πλέον, θα εμφανίζονται τα μηνύματα στο τέλος της αντιγραφής έτσι ώστε να μην καθόμαστε πάνω απο την οθόνη μήπως συμβεί κάτι!

Explorer: διόρθωση του προβλήματος του Navigation Pane

Διορθώθηκε στην beta έκδοση και το πρόβλημα που υπήρχε με το Navigation Pane των φακέλων στο οποίο όταν διάλεγε ο χρήστης ένα φάκελο απο την αριστερή πλευρά του explorer  για να δεί τα περιεχόμενα , η γραμμή κύλισης ανέβαινε ψηλά και έπρεπε ο χρήστης να πάει απο την αρχή σε αυτό το φάκελο.

Explorer: Οι αναλογίες των εικόνων παραμένουν σωστές

Στα Windows 7, όταν περιστρέψουμε μια εικόνα οι αναλογίες δεν ήταν σωστές. Στα Windows 8 έχει διορθωθεί το πρόβλημα και πλέον οι αναλογίες θα είναι σωστές.

Windows 7

4011.3_2D002D002D00_Win_2D00_7_2D00_Orie

Windows 8

3056.4_2D002D002D00_Win_2D00_8_2D00_Orie

Explorer: Αλλαγές στην εμφάνιση των εικονιδίων

Στον Explorer των Windows 8 άλλαξε η εμφάνιση των εικονιδίων, αφαιρώντας τα σηματάκια περί κοινής χρήσης και ιδιωτικότητας ενός φακέλου. Οι πληροφορίες πλέον προστέθηκαν σε ένα νέο Column που αναφέρει την κατάσταση του φακέλου. Η μικρή αυτή αλλαγή όμως σύμφωνα με την Microsoft έχει μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα .

 


84449983.png

Explorer: προσθήκη στο Start

Προστέθηκε πλέον η δυνατότητα να βάζετε στο Start όποιο φάκελο θέλετε για γρήγορη πρόσβαση

7563.6_2D002D002D002D00_pin_2D00_to_2D00

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε εκτελέσιμα αρχεία

2870.7_2D002D002D00_MoGo_2D00_tile_5F00_

Explorer: Powershell

Προστέθηκε και η δυνατότητα ανοίγματος ενός Powershell απευθείας απο τον Explorer

0310.8_2D002D002D00_PowerShell_5F00_1274

Explorer: Η κορδέλα πλεόν θα έιναι ελαχιστοποιημένη

Μετά απο πολλές ώρες συζητήσεων η γνωστή κορδέλλα (Ribbon) του Office που έφτασε και στον Windows Explorer θα παραμείνει ελαχιστοποιημένη. Φυσικά δεν θα λείπουν οι επιλογές για να την ανοίγετε.

2474.9_2D002D002D00_minimized_2D00_by_2D

Explorer: Εμφάνιση συντομεύσεων

Απο τα ποιο σημαντικά Feature ίσως θα είναι η εμφάνιση των συντομέυσεων των επιλογών της κορδέλας καθώς πλέον θα είναι ελαχιστοποιημένη. Με αυτό τον τρόπο οι αγαπημένες σας λειτουργίες θα γίνονται με την χρήση δύο ή τριών πλήκτρων. (Προσοχή!: προυποθέτει πληκτρολόγιο ! μετά τις εξελίξεις στα προιόντα αφής δεν ξέρω πόσοι θα έχουν! χμμ , λες να τους στείλω ένα μήνυμα να δείχουν με ποιο δάχτυλο πατάω τι???)

0702.12_2D002D002D00_Tooltips_5F00_11301

Ρυθμίσεις .... Roaming:

Πέραν των ρυθμίσεων που θα μας ...ακολουθούν... απο υπολογιστή σε υπολογιστή προστέθηκαν και οι προτιμήσεις του Windows Explorer. Έτσι ότι αλλαγές κάνετε στο φορητό για την εμφάνιση ή τις επιλογές θα τις βρίσκετε έτοιμες και στο σταθερό!

2570.13_2D002D002D00_MoSet_2D00_Sync_5F0

 

Με τόσες αλλαγές πάντως το σίγουρο είναι πως αυτά θα είναι τα πιο εύκολα Windows που φτιάχτηκαν ποτέ!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...