Jump to content

Η Microsoft ανεβάζει τον πήχη στη μάχη με τη VMWare για το Private Cloud


Recommended Posts

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο Infoworld το οποίο έχοντας κάποιες ιστορικές αναφορές στο θέμα του virtualization και το πως έχουν εξελιχθεί τα προϊόντα της Microsoft και της VMware τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τις δυνατότητες αλλά και το licensing, εξηγει τους λόγους για τους οποίους η τάση το επόμενο διάστημα θα είναι όλο και περισσότερες εταιρίες να στρέφουν την πλάτη τους στη VMware.

Αν λάβουμε υπ'όψιν μας τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται με την κυκλοφορία του Windows Server 8 και του Hyper V 3- μερικά από τα οποία είχαμε την χαρά να δοκιμάσουμε στην Developer Preview έκδοση- αλλά και του System Center 2012, το οποίο ήδη βρίσκεται στην RC έκδοσή του, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η Microsoft, ακόμη και αν καθυστέρησε λίγο, έχει πλέον ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη στη μάχη για το private cloud.

Μπορεί το βασικό όπλο της Microsoft μέχρι σήμερα να ήταν η τιμή, όμως εξαιρετικά σύντομα τα χαρακτηριστικά των νέων εκδόσεων θα είναι αυτά που θα στρέψουν την προσοχή των μηχανογράφων στις λύσεις Private Cloud που προσφέρονται από τη Microsoft. Γιατί πολύ απλά προσφέρουν αυτά που χρειάζεται το datacenter του σήμερα με το βλέμμα όμως πάντα στραμμένο στο cloud του αύριο! [H] .

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε το άρθρο αυτό!

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...