Jump to content

Windows 8 σε ARM συσκευές (WOA).


Recommended Posts

Η Microsoft ανακοίνωσε πως τα Windows 8 σε ARM συσκευές θα είναι διαθέσιμα την ίδια ημέρα που θα αρχίσουν να πωλούνται τα Windows 8 χωρίς να έχει δώσει συγκεκριμένη ημερόμηνία.

Προς το παρών η λίστα των κατασκευαστών περιλαμβάνει την Texas Instruments, την Qualcomm και την Nvidia και είναι η πρώτη φορά που συμπεριλαμβάνονται κατασκευαστές πέραν της Intel Και της AMD.

Εκτός απο τα Windows σε ARM διαθέσιμο θα είναι και το νέο Office 15 που θα τρέχει σε τέτοιου τύπου επεξεργαστές. Υπάρχουν όμως αρκετές διαφορές απο την έκδοση για Desktop του δημοφιλής λειτουργικού τι οποίες επισήμανε ο Steven Sinofsky.

Τα Windows σε ARM δεν θα τρέχουν προγράμματα απο Windows 7

Οι επεξεργαστές ARM δε θα είναι σε θέση να τρέξουν προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για X86 πλατφόρμα. Η ασυμβατότητα δεν είναι θέμα επιλογής της εταιρείας ARM Holdings που αδειοδοτεί τον επεξεργαστή ,αλλά κατασκευής. Για όσους επιθυμούν να τρέχουν τέτοιου είδους εφαρμογές θα χρειαστεί να έχουν και κάποιο άλλο Desktop ή Tablet.

Δε θα υπάρχει  virtualization η  emulation προγραμμάτων.

Η υποστήριξη του virtualization θα άλλαζε τη φιλοσοφία μιας τέτοιας αρχιτεκτονικής που έχει σχεδιαστεί για τη λιγότερη κατανάλωση πόρων και την μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα. Έτσι δε θα υπάρχει κανείς τρόπος να τρέξουν εφαρμογές μέσα απο ένα περιβάλλον εξομέιοσης.

Μοναδικότητα για τις ARM συσκευές

Οι συσκευές που θα φέρουν τα νέα Windows 8 θα είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε το λογισμικό με το υλικό να είναι δεμένο μεταξύ τους, εν αντιθέσει με τα Windows 8 σε X86 που μπορούν να παραμετροποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο. Η υλοποίηση θα μπορεί να αναβαθμιστεί με μια συγκεκριμένη και απλή μέθοδο για το σύνολό της.

Συγκεκριμένη ονομασία για το προιόν

Όταν αγοράζει κάποιος ένα προιόν με Windows 8 σε ARM θα είναι ξεκάθαρα γραμμένο έτσι ώστε να αποφεύγετε η σύγχιση με τα Windows 8 στην πλατφόρμα X86. Οι υπολογιστές θα έρχονται με τα Windows εγκατεστημένα και δεν θα υπάρχει μέσο εγκατάστασης ούτε και διαφορετικές εκδόσεις . Επίσης τα Windows 8 για ARM δεν θα είναι διαθέσιμα ως προιόν λογισμικού μόνο , παρά μόνο σε συνδυασμό αγοράς με συσκευή.

Τα Windows σε ARM συσκευές δεν θα κλείνουν

Όπως και στην έκδοση για κινητά τηλέφωνα τα Windows 8 σε ARM δε θα κλείνουν παρά θα τερματίζουν σε λειτουργία Standby.

Office 15

Τα νέα Windows Θα έρχονται με το καινούργιο Office 15 το οποίο έχει σχεδιαστεί και με  λειτουργία για οθόνη αφής. Επίσης φέρει τεχνικές εξοικονόμησης μπαταρίας και βελτιστοποίησης επιδόσεων σε τέτοιοιυ είδους συσκευές.

Δεδομένη θα είναι και η παρουσία του Windows Desktop Exprerience με εφαρμογές όπως ο File Explorer και ο Internet Explorer 10 που ακολουθούν τη φιλοσοφία της Microsoft στο νέο περιβάλλον.

Τα Windows σε ARM  και η έκδοση X86/64 είναι ίδια στον τρόπο λειτουργίας

Η λειτουργία των Windows 8 σε ARM θα είναι πανομοιότυπη με την έκδοση σε X86. Λειτουργίες όπως το Sign-in των εφαρμογών,ο windows explorer θα είναι ακριβώς οι ίδιες.

 

3581.Board_2D00_and_2D00_debugging_2D00_

 

Πηγή άρθρου : Cnet ;

 

Περισσότερες πληροφορίες στ Building Windows 8 Blog
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...