Jump to content

"Security in Virtualization, Consolidation & Cloud Computing" Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 , ώρα 18:00


Recommended Posts

Πηγή : http://www.isaca.gr/index.php/el/education/internalseminars.html

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής διοργανώνει εκπαιδευτική εκδήλωση την

Τετάρτη

15 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22) στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου, με θέμα:

“Security in Virtualization, Consolidation & Cloud Computing”

Η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί για τις

17:30 και παρακαλούμε για την τήρησή της καθώς θα λειτουργήσει χώρος εγγραφής πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα

μ

έλη του Ινστιτούτου, ενώ υπάρχει ενδεικτικό κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη που ανέρχεται στο ποσό των 15 (θα καταβληθεί κατά την προσέλευση στην εκδήλωση).

Στη σύγχρονη εποχή του

virtualization και του cloud computing η υποδομή ενός τμήματος  πληροφορικής είναι αρκετά περίπλοκή και δύσκολα διαχειριζόμενη χωρίς τα κατάλληλα εργαλείαΤα μέτρα ασφαλείας των datacenter μας πρέπει να διατηρήσουν την υπάρχουσα ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα πρέπει να εγκλιματιστούν και στην νέα κατάσταση του private cloud.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα δούμε ποια components αποτελούν το virtualization και που πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή μας, ώστε το πλεονέκτημα του server consolidation που μας προσφέρουν τόσο το virtualization όσο και το private cloud vα είναι για μας ένα εργαλείο ανάπτυξης, και όχι η πηγή για μια πιθανή καταστροφή.

Στη δεύτερη ενότητα θα παρουσιαστεί η περίπτωση STUXNET, τα κενά στην ασφάλεια, οι συνέπειές τους και πως μπορεί το πάθημα (των άλλων) να γίνει μάθημα.

Εισηγητές των παρουσιάσεων θα είναι ο κ

. Ευάγγελος Καψαλάκης (MCT, MCITP, MCP), ΙΤ Consultant και ο κ. Δημήτρης Μουτζούρης-Λυγερός ο οποίος είναι μέλος του Ινστιτούτου μας.

Ο κ. Καψαλάκης είναι μηχανικός συστημάτων πληροφορικής, και πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε τεχνολογίες της Microsoft (MCT). Δραστηριοποιείται στον κλάδο της πληροφορικής τα τελευταία 10 χρόνια, ως IT Consultant. Είναι βραβευμένος από την Microsoft για 4 συνεχόμενα χρόνια με τον τίτλο του MVP Virtual Machines και έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα πληροφορικής.

Ο κ. Μουτζούρης-Λυγερός είναι μηχανικός ΕΜΠ και εργάζεται στην τεχνολογία των υπολογιστών από το 1982. Διαθέτει τις πιστοποιήσεις MCP και MCS, κα έχει εργασθεί σαν network administrator και συμμετείχε σε έργα σχεδιασμού και υλοποίησης δικτύων. Από το 2000 ασχολείται με την ασφάλεια ως security administrator. Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής κατά ISO 27000 και μέλος του ΕΙΠ (Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής) και της κοινότητας των Ελλήνων IT Professionals "autoexec.gr".

Ση

μειώνεται ότι στους κατόχους των επαγγελματικών πιστοποιήσεων θα δοθούν

βεβαιώσεις για αναγνώριση δύο

(2) CPEs. Την παρούσα πρόσκληση μπορείτε να τη διαθέσετε

σε άτο

μα που κατά την κρίση σας θα ενδιαφέρονταν να παραβρεθούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Από τους παρακάτω υπερσυνδέσμους μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση και την agenda της εκδήλωσης.

Link to comment
Share on other sites

Ήμουν στην εκδήλωση και παρακολούθησα τις παρουσιάσεις του Vangeli και του Δημήτρη οι οποίες ήταν εξαιρετικές !!!

Η παρουσιάση του Vangeli "Security in Virtualization, Consolidation & Cloud Computing" ήταν αψογη και έδινε "συμπιεσμένη" γνώση χρόνων γύρω από το Security σε Virtualization και Cloud Computing όπως επίσης

και του Δημήτρη για τον STUXNET που ήταν εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία και έθιξε το θέμα της ασφάλειας των βιομηχανικών μονάδων που σε μερικές περιπτώσεις είνα ανύπαρκτη και πάντα σου μένει  στο τέλος της παρουσίασης το ερώτημα  "Τελικά πόσο ασφαλής είμαστε ? " !!!

Συγχαρτήρια και πάλι !!!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...