Jump to content

Θα διαγραφούν τα 28 Petabytes του Megaupload?


giotis
 Share

Recommended Posts

Η εταιρεία που φιλοξενεί τα δεδομένα του site Megaupload το οποίο έκλεισε μετά την παρέμβαση της δικαιοσύνης για κατοχή παράνομου λογισμικού θέλει να σβήσει τα δεδομένα.

Πόσα είναι αυτά; 25 έως 28 Petabytes . Το ένα Petabyte ισοδυναμεί με 13 έτη βίντεο υψηλής ανάλυσης ή 50 φορές τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στον κόσμο.

Το κόστος για τη φιλοξενία τέτοιου όγκου ανέρχεται στις 9000 δολάρια την ημέρα και η εταιρεία θέλει να δώσει τους 1103 Servers που τα φιλοξενούν σε άλλους πελάτες.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Όλες οι πλευρές θέλουν τα δεδομένα.

Αφενός ο ιδιοκτήτης , ο οποίος πλέον είναι ελεύθερος με εγγύηση, πιστεύει πως αυτά θα τον βοηθήσουν στη δικαστική του μάχη. Θέλει επίσης να επιστρέψει κάποια απο αυτά σε πελάτες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν νόμιμα την υπηρεσία.

Αφετέρου η Motion Picture Association of America (MPAA) θέλει τα δεδομένα για να συνεχίσει την δικαστική της διαμάχη , τα δεδομένα όμως δεν τα χρειάζετε πλέον το δικαστήριο.

Το συνολικό κόστος για τους Servers ανέρχεται σε 1,25 εκατομμύρια δολάρια και η εταιρεία θα προσπαθήσει να τα ξεφορτωθεί το γρηγορότερο δυνατόν.

 

Πηγή άρθρου: ComputerWorld

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...