Jump to content

H LSI ξεκινά την διάθεση των προιόντων της οικογένειας Nytro PCIe SSD


Recommended Posts

Η LSI ξεκίνησε τη διάθεση των προιόντων της σειράς Nytro τα οποία είναι σχεδιασμένα για PCIe. Η οικογένεια περιλαμβάνει ένα PCIe σκληρό δίσκο το LSI Nytro WarpDrive , μια PCIe λύση για Caching των δεδομένων το LSI Nytro XD και έναν Raid Controller το Nytro MegaRAID RAID.

LSI Nytro WarpDrive

Το Warpdrive ,το οποίο βρίσκεται ήδη στην δεύτερη γενιά του, έχει σχεδιαστεί για εξαιρετικές επιδόσεις σε I/O και bandwidth και υπόσχεται μικρότερη καθυστέρηση ανάκτησης δεδομένων. Διαθέσιμο σε χωρητικότητες απο 200 GB έως 3,2 TB έχει ως στόχο την χρησιμοποίησή του σε Servers όπου ο χώρος είναι περιορισμένος για συμβατικούς σκληρούς δίσκους. Εξαιτίας της πολύ λεπτής σχεδίασης του ,αφού ουσιαστικά μιλάμε για μια κάρτα, τα πάει περίφημα και στην εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και στην ευκολία ψύξης.

lsinytrowarpdrive.jpg

LSI Nytro XD

Το LSI Nytro XD έχει σχεδιαστεί ως λύση Caching για τα συστήματα σκληρών δίσκων. Μπορεί να συνδυαστεί είτε με SAN είτε με DAS καθώς και μηχανικούς ή SSD σκληρούς δίσκους. Φυσικά ο συνδυασμός της κάρτας με ένα σκληρό δίσκο LSI Warpdrive αποδίδει τα μέγιστα και η αύξηση των επιδόσεων μπορεί να φτάσει εως 30 φορές παραπάνω από την κανονική χρήση ακόμη και σε συμβατικά περιβάλλοντα.

 

LSI Nytro MegaRAID

Ο LSI Nytro MegaRAID είναι ο νέος Raid Controller της εταιρείας. H LSI θεωρεί πως αυτή είναι η εξέλιξη της προηγούμενης τεχνικής που υπήρχε για Caching των δεδομένων με χρήση Solid State , την CacheCade η οποία χρησιμοποιούσε κοινούς δίσκους SSD Sata ή SAS.

Με την προσθήκη του Solid State δίσκου στον Controller φυσικά απλοποιείται η διαδικασία και μειώνεται το κόστος αγοράς. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα είναι η χρήση SAS σκληρών δίσκων , η χρήση της Cache για ανάγνωση και εγγραφή και η αυτόματη κατηγοριοποίηση των "ζεστών" δεδομένων .

lsinytromegaraid.jpg

LSI Nytro Predictor Software Tool

Και για όλους εμάς τους κοινούς θνητούς που δεν ξέρουμε απο Caching και SSD Flash , η εταιρεία έχει αναπτύξει το LSI Nytro Predictor. Με το εργαλείο αυτό μπορούμε να κατανοήσουμε και να επιλέξουμε τη σωστή λύση για τα δεδομένα που φιλοξενούμε.

 

Τιμές και διαθεσιμότητα:

Αν και κάπως τσουχτερές οι τιμές για τις κάρτες (Η Nytro WarpDrive ξεκινά από τα $6,600, η Nytro XD από τα  $9,400 και η Nytro MegaRAID από $1,699) η σειρά θα διατείθεται κανονικά από το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Το σίγουρο είναι πως η Solid State τεχνολογία αργά η γρήγορα θα γίνει μέρος της καθημερινότητας του Datacenter.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω πως , η έκρηξη σε τέτοιου είδους Storage θα έρθει με τον Windows Server 8 και το SMB 2.2

Γιατί το λέω αυτό;

Προφανώς για να έχεις τέτοιες απαιτήσεις σε σίδερο χρειάζεσαι Storage σήμερα. Τα 6000 ευρώ περίπου ισοδυναμούν με ένα Storage με 3Χ300 Gb δίσκους και έναν Controller.

Αν τα προιόντα αυτά φτάσουν ας πούμε στα 4000 ευρώ τότε έχεις ένα πολύ δυνατό ανταγωνιστή του Storage και σε συνδυασμό με το Windows Server 8 έχεις καταφέρει να :

Βγάλεις το Single point of faillure

Αποκτήσεις Storage με ταχύτητα κεραυνού

Αποκτήσεις Disaster Recovery Sites

Κάτι που με Storage και μόνο θα ήθελες κάτι κοντά στα 30 χιλιάδες ευρώ (2 Storage με Replication και δε μιλάμε για δικτυακό εξοπλισμό)

Όλα αυτά στο παιχνίδι των μεσαίων επιχειρήσεων που σήμερα έχουν την οικονομική στενότητα και δεν μπορούν να αναπτυχθούν έτσι ώστε να αποκτήσουν Big Iron.

Σκέψου ακόμη και σε καταστροφή του Server πόσο εύκολο θα είναι για έναν Admin να βγάλει μια κάρτα και να την βάλει σε έναν άλλο και Voila! τα Data πίσω.

Θα χρειαζόμαστε πάλι Storage απλά αυτή η πίεση και από την Microsoft και από άλλους κατασκευαστές λογισμικού θα ρίξουν τις τιμές.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...