Jump to content

Windows 8 Enterprise και Software Assurance features.


Recommended Posts

  • Η Microsoft σε ενα blogpost στις 18 Απριλίου ανακοίνωσε τις δυνατότητες των Windows 8 Enterprise και του νέου Software Assurance. Ας δούμε τι συμπεριλαμβάνουν οι νέες εκδόσεις

 

Windows 8 Enterprise

Τα Windows 8 Enterprise συμπεριλαμβάνουν όλες τις δυνατότητες των Windows 8 Pro καθώς και τις παρακάτω (αν και δεν είναι οι μοναδικές)

  • Windows To Go

Το Windows To Go είναι η δυνατότητα των Windows να τρέχουν από ένα απλό USB Stick. Με τη δυνατότητα αυτή θα μπορεί ο χρήστης να τρέχει τα εταιρικά Windows σε οποιαδήποτε συσκευή ακόμη και στο Laptop του χωρίς να κάνει καμια παρέμβαση στο λειτουργικό του.

  • DirectAccess

Το DirectAccess είναι μια τεχνολογία Virtual-Private-Network η οποία επιτρέπει την σύνδεσει των απομακρυσμένων υπολογιστών σε εταιρικά δίκτυα ,δίνοντας την δυνατότητα στους διαχειριστές να εφαρμόσουν πολιτικές ασφαλείας,αναβαθμίσεις και τη δυνατότητα διαχείρισης σαν ήταν οι υπολογιστές συνδεδεμένοι στην εταιρεία. Για τους χρήστες επιτρέπει την διαφανή σύνδεση στα εταιρικά δεδομένα χωρίς κόπο.

  • BranchCache

Το BranchCache επιτρέπει την προσωρινή αποθήκευση των εγγράφων τοπικά έτσι ώστε να μην καταναλώνεται ταχύτητα απο το WAN κάθε φορά που ανοίγει ο χρήστης ένα αρχείο.

  • AppLocker

Ο Applocker αποτρέπει ή επιτρέπει τη χρήση εφαρμογών σε ένα εταιρικό δίκτυο,συμβάλλωντας στην συμμόρφωση στις πολιτικές ασφαλείας.

  • VDI βελτιστοποιήσεις

Οι βελτιστοποιήσεις του Windows Server 2012 στο RemoteFX θα παρέχουν στο χρήστη τη δυνατότητα να αναπαράγει 3D γραφικά, να συνδέει USB συσκευές και να χρησιμοποιεί οθόνες αφής σε περιβάλλον VDI. Αυτή η δυνατότητα θα είναι εφικτή είτε σε Lan είτε σε Wan συνδέσεις.

  • Windows 8 App Deployment

Όλοι οι υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο εταιρικό δίκτυο θα μπορούν πλέον να επωφεληθουν της αυτόματης εγκατάστασης Metro εφαρμογών στο εταιρικό δίκτυο.

 

 

Software Assurance

Σε ότι αφορά το Software Assurance έχουμε βελτιώσεις σε ότι αφορά την καθημερινή χρήση των υπολογιστών στην εταιρεία. Ας δούμε μερικές από τις βελτιώσεις.

 

  • Δικαιώματα χρήσης Windows To Go

Με το δικαίωμα χρήσης του Windows To Go οι εταιρείες και οι χρήστες θα μπορούν να επωφεληθούν από την χρήση των προσωπικών υπολογιστών σε μια εταιρεία. Με το δικαίωμα αυτό ο κάθε χρήστης θα μπορεί να εργάζεται με τα Windows στην εταιρεία και έπειτα να χρησιμοποιήσει το USB Stick του για να εργαστεί και απο το σπίτι ή στο δρόμο ακριβώς όπως θα εργαζόταν στην εταιρεία. Με μια ακόμη άδεια ο χρήστης θα μπορεί να τρέχει τα εταιρικά Windows και σε ακόμη έναν ,δικό του υπολογιστή στην εργασία του.

  • Δικαιώματα Windows RT Virtual Desktop Access (VDA)

Όταν θα υπάρχουν συσκευές με Windows RT στην εταιρεία τότε αυτόματα θα αποκτούν δικαιώματα για πρόσθετες υπηρεσίες στο VDA. Αυτές οι υπηρεσίες συμπεριλαμβάνουν την σύνδεση των tablets σε μια πλήρη εικόνα VDI ,ενός λειτουργικού δηλαδή, που θα βρίσκεται στο εταιρικό Datacenter. Έτσι αυτόματα οι συσκευές tablet θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο τους χρήστες ως κανονικά Desktop PC.

  • Συμπληρωματική άδεια συσκευών

Για τους πελάτες που θέλουν την πλήρη ευελιξία στη χρήση των Windows από τους χρήστες η Microsoft προσθέτει μια ειδική άδεια συσκευών μαζί με την άδεια Software Assurance για τους υπολογιστές , η οποία επιτρέπει την χρήση των εταιρικών Windows σε 4 προσωπικές συσκευές με τη χρήση του VDI ή του Windows To Go.

 

Microsoft Desktop Optimization Pack

Για τους εταιρικούς χρήστες υπάρχει και το Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) το οποίο επιτρέπει τις εταιρείες να εκμεταλευτούν δυνατότητες όπως το Desktop Virtualization , το User Experience Virtualization ,τη διάγνωση και επιδιόρθωση των υπολογιστών μέσω του DaRT.

Windows Intune

To Windows Intune είναι μια σουίτα διαχείρισης των υπολογιστών με τη χρήση του Cloud. Στην επόμενη έκδοση του ,θα είναι ικανό να διαχειρίζεται και φορητές συσκευές ,να χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς χρηστών απο το εταιρικό σας Active directory και όλα αυτά μέσα απο το Portal που θα έχει η εταιρεία σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Windows Intune και τις νέες δυνατότητες σε αυτόν το σύνδεσμο.

 

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνω και το πρώτο σχόλιο .

Αυτές οι εξελίξεις είναι πολύ σημαντικές και απο ότι φαίνεται μιλάμε για ένα πολύ εύπλαστο προιόν.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε σαν επαγγελματίες πολύ καλά τα προιόντα του Datacenter και του κλειστού ωραίου δικτύου μας.

Πλέον με την εξέλιξη του Bring Your Own Device (BYOD) και του Cloud είναι καιρός να πάρουμε και το Client κομμάτι στο Datacenter και να κάνουμε τη ζωή μας και των χρηστών πιο εύκολη.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...