Jump to content

Internet Fax


M.Markou
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, σε ένα τουριστικό γραφείο μέχρι σήμερα η αποστολή και λήψη fax γίνεται με τη χρήση μιας συσκευής αποκλειστικά για fax. Σκεφτόμαστε να το αλλάξουμε τώρα και η αποστολή-παραλαβή των fax να γίνεται μέσω διαδικτύου, δηλαδή όταν κάποιος στέλνει ένα fax προς το τουριστικό γραφείο, αυτόματα το fax αυτό να προωθείτε σε ένα(ή και περισσότερα e-mail). Ποιά είναι η καλήτερη και οικονομικότερη λύση για μια τέτοια υλοποίηση;

 

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα,

Μερικές λύσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι:

α)  SBS Server + fax modem + phone line (τα φαξ προωθούνται με e-mail μέσω του exchange).
β)  Μέσω voip παρόχου π.χ viva.gr
γ)  Μέσω third party εφαρμογής π.χ activefax + mail server.
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να εγκαταστήσεις έναν Fax Server
Ο Fax Server μπορεί να είναι κάποιος Microsoft Server ή νομίζω και ένα Windows 7
Στη συνέχεια θα τον ρυθμίσεις να αποστέλει τα εισερχόμενα Fax σε ένα mail.
Ο Fax Server πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα Modem (Από εκείνα τα παλιά, που κάποτε τα είχαμε για να μπαίνουμε στο Internet, Serial, Usb ή PCI Card) για να συνδεθεί η γραμμή του Fax.

O Server αυτός θα μπορεί να αποστέλει σε ένα mail όλα τα εισερχόμενα Fax πχ στο [email protected], το οποίο στη συνέχεια θα το κατεβάζουν οι χρήστες στο πρόγραμμα που βλέπουν τα Email.
Επίσης όλοι οι χρήστες θα μπορούν να αποστείλουν και ηλεκτρονικά Fax, μιας και βλέπουν αυτόν τον Fax Server σαν ένα δικτυακό εκτυπωτή, που όταν δίνουν εκτύπωση τους ρωτάει τον αριθμό τηλεφώνου στον οποίο θέλουν να αποσταλεί η "εκτύπωση".

Η καλύτερη υλοποίηση είναι να έχεις μέσα έναν Exchange Server ώστε να διαχειρίζεσαι πολύ καλύτερα όλα τα εισερχόμενα email.

Η πιο συμφέρουσα λύση (από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να βάλεις Exchange) είναι όπως είπαν ο SBS (Small Business Server) και με αυτόν θα έχεις πάρα πολλά ακόμη θετικά....

Επίσης υπάρχουν λύσεις από τρίτους κατασκευαστές όπως GFI Fax Server κ.α. 

Για πολύ καλές λειτουργίες πάντος όπως
Μοίρασμα το Ηλεκτρονικό Email σε πολλούς χρήστες, Archive (Κάτι σαν πρωτόκολο εισερχομένων) καθώς και για προγραμματισμό αποστολής μαζικών Fax σε ώρες πχ βραδυνές η καλύτερη λύση είναι ο SBS. Σε συνδιασμό μάλιστα με το Sharepoint του SBS μπορείς να κάνεις θαύματα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Καταθέτω την άποψή μου σχετικά με τη Viva και την υπηρεσία fax to email που διαθέτει, μιας και τη χρησιμοποιώ εδώ και λίγο καιρό.

Οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές.

 

Αγοράζεις ένα voip νούμερο το οποίο κοστίζει 1,5€ το μήνα. Δημιουργείται ένας λογαρισμός Google Email και όλα τα εισερχόμενα fax προωθούνται εκεί. Ταυτόχρονα μέσω Gmail ρυθμίζεις επιπλέον προορισμούς παραλαβής. Για αποστολή, εγκαθιστάς μια εφαρμογή της Viva που δημιουργεί έναν εικονικό εκτυπωτή. Κάνοντας εκτύπωση επιλέγεις νούμερο fax και προχωράς στην αποστολή. Αναφορές έρχονται στο email. Επίσης, η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε περισσότερα του ενός pc για ταυτόχρονες αποστολές (μέχρι 10 maximum, ταυτοποιώντας το νούμερο με κόστος 20€). Το νούμερο μπορείς να το χρησιμοποιείς κανονικά για εξερχόμενες κλήσεις αν έχεις IP κέντρο ή αντίστοιχο εξοπλισμό.

Το μόνο κακό - ειδικά για ένα εταιρικό περιβάλλον - είναι κατά πόσο νιώθεις άνετα να βρίσκονται τα fax αποθηκευμένα κάπου εκτός εταιρίας.

 

Αν διαθέτεις τον εξοπλισμό και το software προφανώς να κατευθυνθείς προς τη λύση του klag. Όσον αφορά κόστος ή θα πρέπει να έχεις μια PSTN αποκλειστικά για fax (περίπου 16€ μηνιαίως αν θυμάμαι καλά) ή αν υπάρχει ISDN γραμμή μπορείς να ορίσεις ένα αναλογικό κανάλι στο fax. Το επιπλέον νούμερο κοστίζει 0,76€/μήνα.

 

Ανάλογα με το τί διαθέτεις θα πάρεις και την ανάλογη απόφαση.

 

Ελπίζω να βοήθησα [:)]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Η υλοποίηση μέ exchange και sbs πιστεύω και εγώ οτι είναι η καλήτερη και σωστότερη λύση , όμως επειδή όμως δεν υπάρχει κάποιος windows server, αλλά ενα pc με windows 7 pro για server,είναι κάπως ακριβή λύση τέτοιου είδους υλοποίηση (για την ώρα τουλάχιστον) για το συγκεκριμένο γραφείο. Θα ψάξω και αυτό που πρότεινε ο φίλος Memphis με τη viva να δώ τι γίνεται και με αυτή την περίπτωση και θα επανέλθω με νεότερα.

 

Link to comment
Share on other sites

Δες λίγο και αυτό που σου είπα ότι το Windows 7 ΝΟΜΙΖΩ ότι μπορεί να γίνει Fax Server, δεν το έχω υλοποιήσει ποτέ, αλλά νομίζω ότι γίνεται...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...