Jump to content

Η συνεργασία της Microsoft με την Barnes & Noble ανοίγει το δρόμο για Win-Book reader.


Recommended Posts

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η συνεργασία της Microsoft με την Barnes & Noble η οποία θα δημιουργήσει μια εφαρμογή Nook για Windows 8. Το Nook είναι η συσκευή που παρέχει η Barnes & Noble για την ανάγνωση βιβλίων και έρχεται σε μορφή e-reader και Tablet.

Προς το παρών το Nook χρησιμοποιεί επεξεργαστές Texas Instruments ARM και έχει ως λειτουργικό το Google Android.Παραβίαζε όμως κάποιες από τις πατέντες της Microsoft η οποία αναγκάστηκε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της.

Οι εταιρείες συμφώνησαν τελικά και η Microsoft θα επενδύσει 300 εκατομύρια δολάρια σε μια θυγατρική της Barnes & Noble αρχικά και θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας. Η θυγατρική της Barnes & Noble κοστολογείτε στα 1,7 δις δολάρια και με την επένδυση αυτή η Microsoft θα κατέχει το 17.6 % και η Barnes & Noble το 82.4 %.

Με αυτή την κινηση η Microsoft θα αποκτήσει πρόσβαση  στην πλατφόρμα E-book όπου οι ανταγωνιστές έχουν ήδη παρουσία. Η Barnes & Noble ,εκτός από τα απαραίτητα κεφάλαια , ίσως αποκτήσει και μια πλατφόρμα η οποία θα την βοηθήσει ενάντια στον ανταγωνισμό αφού η συσκευή Nook θα μπορεί να τρέχει Windows RT μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα.

 

 

2018110309.gif

 

Πηγή άρθρου: Τhe Seattle Times

Link to comment
Share on other sites

Η Barnes & Noble ,εκτός από τα απαραίτητα κεφάλαια , θα αποκτήσει και μια πλατφόρμα η οποία θα την βοηθήσει ενάντια στον ανταγωνισμό αφού η συσκευή Nook θα τρέχει Windows RT μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα.

Αυτό δεν προκύπτει από το άρθρο. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

"Neither Barnes & Noble CEO William Lynch nor Lees would definitely say whether Windows 8 would power Nook tablets in the future. But Lynch did note the Nook runs on a Texas Instruments platform with an ARM-design processor. Microsoft is building a version of Windows 8 that can run on ARM."

Προσωπικά θα το επιθυμούσα, αλλά δυστυχώς δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Link to comment
Share on other sites

Οι προεκτάσεις είναι πέρα από συσκευές και βιβλία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα οικοσύστημα από την Apple, το iTunes, και ένα από την Amazon, το Kindle, που παρέχουν βιβλία, περιοδικά, μουσική και σειρές/ταινίες. Παράλληλα η Google μετέτρεψε το App Store σε Google Play (λέει κάτι η κίνηση). Η B&N μπορούσε να παρέχει μόνο βιβλία μέσω μιας συσκευή που δεν λέει και πολλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Με το "βάρος" της Microsoft όχι μόνο σε πλατφόρμα (W8, WP, XBox) αλλά και σε συνεργασίες με άλλους μεγάλους μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα.

Δυστυχώς για τον καταναλωτή πρέπει να είσαι κλειδωμένος με ένα από τα συστήματα αυτά γιατί απλά δεν μπορείς να μεταφέρεις αυτό που πληρώνεις πέρα δώθε. Η Apple είναι η πιο τυχερή γιατί ήταν η πρώτη και έχει εδραιωθεί. Για τους άλλους είναι πολύ δυσκολότερο.

Link to comment
Share on other sites

η amazon ειναι περα για περα μπροστα στο κομματι του ηλεκτρονικου βιβλιου. ομως παντα υπαρχει χωρος για αλλον ενα στην αγορα, και μου προκαλει εντυπωση οτι η microsoft δεν το εχει κανει ακομα.

 

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...