Jump to content

Sony,Lenovo,Dell Ultrabooks ...βίοι παράλληλοι


giotis
 Share

Recommended Posts

Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα Laptop? Ίσως θα πρέπει να δείτε και τις νέες προτάσεις στην κατηγορία Ultrabook.

Η Sony δημιούργησε το Sony Vaio T. Με επεξεργαστή 1,4GHz Intel Core i3-2376M δεύτερης γενιάς (δυστυχώς όχι Ivy-Bridge), 4GB ram DDR3 και επιλογή SSD ή HDD με 32GB Flash Cache.Η οθόνη του έχει μέγεθος 13,3 ίντσες και υποστηρίζει ανάλυση 1366 Χ 768. Φυσικά υπάρχει πληθώρα συνδέσεων με το USB3.0 και το HDMI να ξεχωρίζουν. Το νέο μοντέλο της Sony αναμένεται στα ράφια από τον Ιούνιο.

sony1f.jpgsony2r.jpgsony3y.jpg

 

Η Lenovo με το U300s των 13 ιντσών υπόσχεται μια νέα εμπειρία χρήσης φορητού υπολογιστή. Με τον ισχυρό Core i7 2677M ,τα 4 GB ram και τον SSD δίσκο των 256 GB είναι ένα από τα πιο γρήγορα Laptop. Αρνητική εντύπωση όμως αφήνουν οι επιλογές σύνδεσης αφου έκτός από το HDMI και τα USB 2.0 και 3.0 ....δεν έχει καμία άλλη ....ούτε καν Ethernet(παρέχεται ξεχωριστός USB Adaptor). Από την άλλη πλευρά όμως τα πάει περίφημα σε ότι χαρακτηρίζει ένα Ultrabook με εξαιρετικούς χρόνους εκκίνησης, μειωμένη κατανάλωση μπαταρίας και ένα εξαιρετικό Touch Pad. Αν και η τιμή του είναι λίγο τσουχτερή , ο σκληρός ανταγωνισμός θα οδηγήσει το πιο πιθανό τη Lenovo σε μια γενναία μείωση τιμής.

lenovou300sultabook1.jpglenovoideapadu300sultab.jpglenovou300sultabook3.jpg

 

Η Dell σχεδίασε το XPS 13 , εμπνευσμένο από τη γνωστή σειρά της. Με επιλογές σε Intel Core i5 και Core i7 ,4 GB ram ,256 GB SSD εντυπωσιάζει με τη δυναμη και την ομορφιά ενός κομψού Ultrabook με βάρος 1,4 κιλά. Οι φίλοι της ενσύρματης δικτύωσης θα τα βρουν σκούρα και σε αυτό το μοντέλο καθώς λείπουν οι συνδέσεις για Lan και στη θέση του HDMI βρίσκουμε μια σύνδεση Mini DisplayPort. Στα συν πρέπει να θεωρείται και το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο.

xps131.pngxps133.jpgxps137.jpg

 

 

 

Η νέα πλατφόρμα Ultrabook είναι πολλά υποσχόμενη και μέχρι το τέλος του χρόνου σίγουρα θα έχουμε μοντέλα από όλους τους κατασκευαστές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να .....διαλέξετε....

Link to comment
Share on other sites

Ημουν αυτές τις μέρες σε ανάλογη αναζήτηση.

Υπάρχουν πολύ αξιόλογες προτάσεις. Το βάρος τους είναι όλα τα λεφτά.

Αποφάσισα τελικά να κάνω υπομονή, εν όψη windows8 και touch, και να περιμένω για μοντέλα με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά win8 / touch ready.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν είμαι έτοιμος για τόσο ελαφρύ και πήγα στο βαρύ πυροβολικό.....Lenovo W520 κοστίζει κάτι παραπάνω με 120GB Runcore SSD σε mini pcie,240gb 2,5'' Intel 520 SSD , ένα ταπεινό HDD 500GB , 24 GB ram και Core i7 2760qm.

15'' οθόνη Full HD , είναι ένα Workstation της προκοπής στα 3,1 κιλά βέβαια.

To μόνο που με προβληματίζει και εμένα είναι το touch.

Περιμένω να έρθει θα σας κάνω review μόλις το πάρω στα χέρια μου!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

αν και φανατικος των ultra portable ειπα να ανεβω λιγο σε κιλα και τελικα αποφασισα στο r830

στα 1,5+ κιλα με επιδοσεις desktop και πραγματικη αυτονομια.

το εχω 2 μηνες και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.

http://www.ideal.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=981&Itemid=385

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...