Jump to content

To Windows Media Center στα Windows 8


Recommended Posts

Στο χθεσινό blogpost του Building Windows 8 Blog ο Steven Sinofsky ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορείτε να έχετε το Windows Media Center στα Windows 8.

Στην έκδοση Consumer Preview υπάρχει ο Windows Media Center κάτι που δε θα συμβεί όμως με την έλευση της κανονικής έκδοσης. Ο λόγος ,σύμφωνα με τη Microsoft , που ο Windows Media Center δε θα συμπεριλαμβάνετε είναι το κόστος.

Η αναπαραγωγή πολυμέσων απαιτεί κάποιους ειδικούς Codecs οι οποίοι ανεβάζουν το κόστος παραγωγής των Windows. Με τη διάδοση των διαδυκτιακών πολυμέσων και τις νέες συσκευές που δεν έχουν οδηγούς Cd/DVD/Bluray η προσθήκη αυτών των codecs θα ανέβαζε το κόστος χωρίς να προσφέρει κάτι στους χρήστες.

Για αυτο λοιπόν δε θα συμπεριλαμβάνετε ο Windows Media Center ως δωρεάν προιόν αλλά θα είναι διαθέσιμο ως Add on για όσους το επιθυμούν. Θα υπάρχουν δύο τρόποι για να αγοράσετε το Windows Media Center με τη χρήση του πίνακα ελέγχου.

mediacenter.png

 

Το Windows Media Center θα παρέχει τη δυνατότητα για αναπαραγωγή DVD ,παρακολούθηση και εγγραφή τηλεοπτικών εκπομπών (DBV-T/S, ISDB-S/T, DMBH, και ATSC) καθώς και αναπαραγωγή αρχείων VOB.

Το κόστος του Windows Media Center σύμφωνα με τον Steven Sinofsky θα είναι αρκετά χαμηλό.

Κανονικά θα βρείτε εγκατεστημένο το Windows Media Player, το οποίο όμως δε θα υποστηρίζει αναπαραγωγή DVD σε καμία έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη γκρίνια παγκοσμίως, να μην μπορείς να παίξεις DVD... Φυσικά θα πρέπει να δούμε πόσο θα έχει και το Media Center...

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια όλοι αυτοί που γκρινιάζουν τώρα είναι αυτοί που είτε δεν ήξεραν ότι μπορείς να δεις DVD με τον media player είτε κορόιδευαν και χρησιμοποιούσαν άλλο player συνήθως κάτι σπασμένο/κλεμμένο αντί του δωρεάν...

Έχει μια λογική αυτό που κάνουν αλλά γυρνάμε και πίσω μερικά χρόνια. Χάνουμε μια ευκολία...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...