Jump to content

Νέες επιλογές για την ασφάλεια στους οικιακούς υπολογιστές στα Windows 8.


Recommended Posts

Ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια των ανήλικων χρηστών φαίνεται πως ετοιμάζει η Microsoft στα Windows 8. Με τους υπολογιστές να έχουν κύριο λόγο σε ένα οικιακό περιβάλλον , δεν είναι ασυνήθιστο για τα ανήλικα παιδιά να χρησιμοποιούν καθημερινά τον υπολογιστή.

Μέχρι σήμερα ο κάθε γονιός θα έπρεπε να εγκαταστήσει λογισμικό και να προβεί σε αρκετές αλλαγές στον υπολογιστή για να μπορέσει να παρέχει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για το παιδί του. Με τα Windows 8 η Microsoft ευελπιστεί πως η ασφάλεια θα απλοποιηθεί με τη δύναμη του cloud.

Ο κάθε γονιός θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει λογαριασμούς οι οποίοι προορίζονται για χρήση από ανήλικους και έπειτα να παρακολουθεί τη χρήση και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του παιδιού του.

7658.FamilySafety01_5F00_125B4D5F.png

 

Με αυτόν τον τρόπο θα λαμβάνουν ένα e-mail το οποίο θα περιέχει πληροφορίες για τη χρήση του υπολογιστή,όπως για παράδειγμα, τα sites τα οποία επισκέφθηκε και οι ώρες χρήσης.

2844.FamilySafety02_5F00_0ABFB825.png

Το Family Safety θα αποθηκεύεται στο cloud , συγκεκριμένα στο familysafety.microsoft.com για εύκολη ανάκτηση από οποιονδήποτε υπολογιστή συνδεδεμένο στο Internet. Μέσα από αυτό το portal θα μπορεί επίσης να ρυθμίζει τις επιλογές οι οποίες με τη σειρά τους θα εφαρμόζονται σε όλους τους υπολογιστές που συνδέεται ο περιορισμένος λογαριασμός. Για να μην μπορουν να παρακάμπτουν τις ρυθμίσεις οι νέοι λογαριασμοί θα έχουν δικαιώματα τυπικού χρήστη και όχι διαχειριστή.

 

Το Family Safety δεν περιορίζεται όμως σε αυτές τις ρυθμίσεις. Για τους γονείς που θέλουν περισσότερο έλεγχο υπάρχουν και τα παρακάτω:

Web filtering

Για να ελέγχουν τις κατηγορίες Web Sites στα οποία μπορεί να συνδεθεί αυτός ο λογαριασμός χρήστη

SafeSearch

Το οποίο ελέγχει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων στις γνωστές μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing και απαγορεύει την πρόσβαση σε περιεχόμενο μόνο για ενήλικες

Time limits

Για να περιορίζεται η χρήση σε συγκεκριμένες ημέρες ή ώρες τις ημέρας.

Windows Store

Οι επιλογές του Windows Store δίνουν τη δυνατότητα για έλεγχο τον εφαρμογών ή των παιχνιδιών που μπορεί να δεί ή να κατεβάσει ο περιορισμένος λογαριασμός

Περιορισμός εφαρμογών

Με τον περιορισμό εφαρμογών μπορείτε να ελέγχετε τη χρήση παιχνιδιών και εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για ενήλικες μέσω των βαθμολογιών που παρέχει η κάθε εταιρεία παραγωγής.

 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο Building Windows Blog

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...