Jump to content

Επίθεση σε ανοιχτό μέτωπο απο την Intel με τους νέους Xeon


giotis
 Share

Recommended Posts

Οι επεξεργαστές Xeon της Intel είχαν παραδοσιακά πάρα πολλά μοντέλα για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες τις αγοράς. Πολλές φορές μάλιστα ήταν τόσα πολλά που δημιουργούσαν σύγχυση στον πιθανό αγοράστη ως προς τις δυνατότητές τους και τα χαρακτηριστικά τους.

Η Intel λοιπόν .....βρήκε χώρο....και παρουσίασε μια ντουζίνα νέους που έρχονται να καλύψουν.....και άλλα.....κενά στην αγορά. Για να μην περάσετε το επόμενο Σαββατοκύριακο ευχάριστα τον χρόνο σας διαβάζοντας και αποστηθίζοντας όλες τις δυνατότητες,σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά.

Δύναμη στη μέση τάξη: Xeon E5-2400

intelxeone52400block.jpg

Για τον Xeon E5-2600 ξέρουμε πως είναι ο κύριος παίχτης στην μεσαία κατηγορία ,στην οποία έρχεται και ο E5-2400 ο οποίος μπορεί να καλύψει το κενό μεταξύ των "αδύναμων" Xeon E3 που είναι σχεδιασμένοι για Workstations ή Single Socket Servers και των ισχυρότερων Xeon E5-2600.

Υπάρχουν μοντέλα για όλα τα βαλάντια από τετραπύρηνους με 10 MB Cache μέχρι επεξεργαστές 8 πυρήνων και 20MB Cache και έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε "ζευγάρια". Η υποστήριξη της μνήμης φτάνει μέχρι τα 384 GB , τη μισή ακριβώς από το μεγαλύτερο αδερφό του.Για να μην κυνηγάτε τις ταχύτητες και τους πυρήνες μπορείτε να έχετε μια γρήγορη σύγκριση στους παρακάτω πίνακες

intelxeone52600tablered.jpg

intelxeone52400table.jpg

Οικογενειακό τεσσάρων θέσεων!

intelxeone54600diagram.jpg

Ο Xeon E5-4600 στοχεύει και καλύπτει το κενό μεταξύ των E5-2600 και των "τριαξονικών" E7-4800 που έχουν σχεδιαστεί για πολύ μεγάλα συστήματα (και πορτοφόλια)

Με τη γνωστή φιλοσοφία της Intel έχουμε πάλι μοντέλα από 4 φυσικούς πυρήνες και 8 λογικών με τη χρήση του Hyperthreading μέχρι 8 φυσικούς και 16 λογικούς. Έτσι σε συστήματα που φέρουν τέσσερις από αυτούς μπορούμε να έχουμε 32 φυσικούς και 64 λογικούς !

επεξεργαστές!Φυσικά η υποστήριξη της μνήμης είναι ανάλογη με 48 θέσεις και 1,5TB μέγιστης χωρητικότητας. Η τιμή όπως θα δείτε και στον πίνακα είναι σε λογικά επίπεδα.

intelxeone54600table.jpg

Xeon E3,για όλους!

e3diagram.png

Αν οι μεγαλύτερες σειρές είναι κάπως ακριβές για τις ανάγκες σας η Intel ανανέωσε και τη μικρότερη σειρά E3 που έχει σχεδιαστεί για Servers με έναν επεξεργαστή έως 32 GB Ram. Με όλα τα χαρακτηριστικά της σειράς Xeon σίγουρα θα έχουν μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό δεδομένης και της τιμής κτήσης μιας τέτοιας πλατφόρμας.

e3tab.png

Πηγή άρθρου: The Register

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...