Jump to content

Nvidia VGX ,high definition και Anti-aliasing στο Datacenter


Recommended Posts

headervgxtechnology.jpg

Συνήθως όταν αναφέρει κανείς τι λέξη Nvidia του έρχεται στο μυαλό η κάρτα γραφικών και το παιχνίδι που μπορεί να τρέξει σε αυτήν.

Με την αύξηση τεχνολογιών όπως το VDI οι εταιρείας που παράγουν κάρτες γραφικών γρήγορα αντιλήφθηκαν το κενό,τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες τηςι συγκεκριμένης κατηγορίας.

Η Nvidia λοιπόν ανακοίνωσε την πλατφόρμα VGX. Στόχος της πλατφόρμας είναι το Datacenter και η παροχή εξελιγμένων δυνατοτήτων γραφικών στις υπηρεσίες που παρέχει. H πλατφόρμα αποτελείται από τρία κομμάτια:

Το πρώτο κομμάτι είναι το Hardware που βασίζεται στην τεχνολογία Kepler της εταιρείας η οποία παρέχει και τη δυνατότητα απομακρυσμένων γραφικών.

Το δεύτερο κομμάτι είναι ο VGX Hypervisor ο οποίος αναλαμβάνει να παρέχει τις δυνατότητες της κάρτας GPU στις εικονικές μηχανές ,μεταφέρωντας το επεξεργαστικό βάρος από τον εικονικό επεξεργαστή στην εικονική κάρτα γραφικών.

Το τρίτο κομμάτι είναι φυσικά το λογισμικό,το οποίο η Nvidia ονομάζει User Selectable Machines (USM) το οποίο επιτρέπει στους διαχειριστές να επιλέξουν το προφίλ της επεξεργασίας που θέλουν σε κάθε εικονική μηχανή,από μια τυπική κάρτα γραφικών μέχρι και την τεχνολογία Quadro που επιτρέπει τη χρήση πολλαπλών οθονών.

vgx.jpg

Το μόνο που απομένει για τους διαχειριστές είναι η εύρεση του κατάλληλου Bandwidth για να μεταφέρουν τα εξελιγμένα γραφικά στο χρήστη. Σίγουρα όμως περιμένουμε και άλλους κατασκευαστές να παρουσιάσουν παρόμοιες λύσεις που θα καλύπτουν την νέα τάση της πληροφορικής με το εικονικό Desktop και τη φορητότητα αυτού.

 

Πηγή άρθρου : ZDNET

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον άρθρο.

     Φαίνεται βέβαια οτι το bandwidth που χρησιμοποιείται είναι σχετικά λίγο  με το h264 encoding που γίνεται σε hardware.Εχουν μειώσει αρκετά το latency που είναι σημαντικό επίσης.
Παρόμοια λύση είχε βγάλει και η Silicon Graphics πριν αρκετά χρόνια για remote manipulation μεγάλων μοντέλων. 

Πιστεύω ότι  η τεχνολογία αυτή θα έχει μεγάλη άνθηση, γιατί το software μένει στο datacenter, και μπορείς να χρεώνεις ανάλογα με την χρήση, με οτι καλό ή κακο συνεπάγεται αυτό.

Αναμένουμε τις εξελίξεις.

Γιάννης Ρωσσοπουλος.





Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...