Jump to content

Intel : Οι οθόνες αφής έρχονται και στα laptop


giotis
 Share

Recommended Posts

Σε μια συνέντευξη του Gary Richman,ο οποίος έιναι υπεύθυνος στο τμήμα καταναλωτικών προιόντων της Intel,στο περιοδικό PcMag αποκαλύπτονται τα σχέδια των κατασκευαστών φορητών υπολογιστών για φορητούς υπολογιστές με οθόνη αφής.

touch1z.jpg

Σύμφωνα με τον Gary Richman,οι κατασκευαστές υλικού προσπαθούν να προλάβουν την διάθεση των Windows 8 και να τοποθετήσουν οθόνες αφής στους φορητούς υπολογιστές. Οι κατασκευαστές,όπως εξηγεί,έχασαν σημαντικό χρόνο για την υιοθέτηση της οθόνης αφής στους φορητους υπολογιστές βασισμένοι σε μια δήλωση του Steve Jobs.Ο πρόεδρος της Apple είχε πει πως οι κάθετες οθόνες αφής κουράζουν τους χρήστες σύμφωνα με μετρήσεις της Apple.

Η Intel όμως δεν πίστεψε αυτή τη δήλωση και προχώρησε στις δικές στις μετρήσεις οι οποίες ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες από τις αντίστοιχες της Apple με τους χρήστες να δηλώνουν ενθουσιασμένοι.

Η έρευνα της Intel δεν άφησε και τους κατασκευαστές υλικού αδιάφορους . Αμέσως άρχισαν και τα πρώτα σχέδια κατασκευής παρόμοιων λύσεων παράλληλα με την Intel,η οποία αναμένει πως τα laptop με οθόνες αφής θα αποκτήσουν ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς και σίγουρα θα αποτελέσουν ένα δυνατό αντίπαλο για τα φορητά με ARM,που είναι και ο κύριος ανταγωνιστής της Intel. Ο Richman, αν και δε μπορούσε να αποκαλύψει τα σχέδια των κατασκευαστών ,αναφέρθηκε και σε νέες λύσεις όπως οριζόντιες οθόνης αφής οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για γρήγορη πρόσβαση σε δεδομένα.

touch2k.jpg

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...