Jump to content

Από SQL 2000 Developer σε SQL 2005 Standard


Memphis
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα [:)]

 

Ετοιμάζομαι για την πρώτη μου μεταφορά της βάσης του ERP (Atlantis II) από SQL Server 2000 σε SQL 2005 Standard.

 

Πετυχαίνοντας και αυτό το thread έχω καταλήξει στην εξής διαδικασία. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη για να την κάνουμε καλύτερη και να αποφύγουμε κακοτοπιές.

 

 

1. Εκτέλεση DBCC CHECKDB

 

2. Αποσύνδεση όλων των χρηστών

 

3. Full Backup της βάσης

 

4. Απενεργοποίηση του service για τον SQL 2000

 

5. Εγκατάσταση του SQL 2005 Standard

 

6. Login στον SQL 2005 με sa account

 

7. Restore Database από το full backup της βάσης

 

8. Update statistics στη βάση

 

9. Δημιουργία εκ νέου των χρηστών. (Στην περίπτωση μου δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα αν είναι απλά test users ή αν όντως χρησιμοποιούνται κάπου).

 

Σχετικά με τη διαδικασία:

 

 

Α) Στο βήμα 7 κάνω απευθείας το restore ή καλύτερα να δημιουργήσω πρώτα τη βάση και να κάνω overwrite existing database;

Β) Πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή στο compatibility level της νέας βάσης στον 2005;

Γ) Το restore της βάσης να το κάνω with recovery και μετά να τρέξω update statistics ή είναι δυνατόν να γίνει το update ενώ η βάση έχει γίνει restore with no recovery; Αν είναι εφικτό το δεύτερο, είναι κάτι προτιμότερο;

Δ) Υπάρχει περίπτωση να προκύψει πρόβλημα στη λειτουργία της βάσης που δεν θα είναι εμφανές από τις πρώτες ώρες επιτυχούς λειτουργίας και χρήσης;

 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω φυσική πρόσβαση στο μηχάνημα ώστε να πάρω το backup και να κάνω μια δοκιμή σε εικονικό περιβάλλον. Όλα θα γίνουν επί τόπου και συνεπώς πρέπει να ελαχιστοποιήσω τους κινδύνους, όσο είναι δυνατόν.

Link to comment
Share on other sites

Άσχετο, αλλά ... πού τον βρήκες τον SQL Server 2005? Είναι 3 εκδόσεις πίσω (πως λέμε όχι και πολύ supported πλέον) και δεν πωλείται. Υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος που δεν πάτε σε κάτι που υποστηρίζεται?

Υπάρχει φυσικά extended support αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσεις χρυσάφι για να έρθει τεχνικός της Microsoft να ασχοληθεί μαζί σου.
Link to comment
Share on other sites

Μαζί με την αγορά του Atlantis έγινε και η αγορά του SQL 2005 (πριν 4-5 χρόνια υποθέτω).

Για κάποιο λόγο όμως η βάση δεν δημιουργήθηκε στον 2005 αλλά στον 2000.

 

Αφού λοιπόν υπάρχει αγορασμένος 2005 και για το λόγο ότι η βάση τρέχει σε έκδοση 2000 και developer edition θα κάνω την αλλαγή για να έρθουν όλα όπως πρέπει [:)]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Κανε την διαδικασία όπως έχει και όλα θα σου πανε καλα.
Σχετικα με τα ερώτημα σου.
Α. Δεν χρειάζεται να φτιάξεις βάση άλλη απλα με το restore θα στην φτιάξει αλλα θα πρέπει να κανείς move τα αρχεία σε κάποιο άλλο path.
B. Απο την εμπειρία μου με το συγκεκριμένο ERP και να το αλλάξει και να μην το αλλάξεις δεν έχει πρόβλημα. Εξάλλου η αλλαγη σε αυτο δεν επηρεάζει την απόδοση.
Γ. Η απάντηση είναι μόνο με with recovery θα γίνει αυτο καθως πρέπει η βάση σου να είναι σε κατάσταση λειτουργίας και αυτο μόνο εφόσον κάνει restore with recovery γίνεται.
Δ. Προβλήματα πάντα μπορει να προκύψουν αλλά όχι απο αυτήν την διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Κάνοντας το restore απευθείας δεν θα φροντίσει ο SQL να βάλει τα αρχεία στα σωστά path; Ποια αρχεία θα πρέπει να κάνω move σε διαφορετικό μονοπάτι;

 

Edit: Το πρόβλημα με τα path έγκειται στο ότι προσπαθεί ο SQL να κάνει το restore στα path που βρίσκονταν πριν τα αρχεία της βάσης (στα path του SQL 2000 που είναι διαφορετικά από αυτά του 2005).

Έκανα λοιπόν το εξής:

  1. Αντέγραψα το .bak στο Backup directory του SQL 2005.
  2. Στα Οptions του restore πήγα και όρισα χειροκίνητα το data μονοπάτι του SQL 2005

Το restore ολοκληρώθηκε χωρίς errors.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...