Jump to content

Η VMware αγοράζει τη Nicira για $1.05 δις.


Recommended Posts

Η VMware ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως θα αγοράσει τη Nicira,μια εταιρεία που ειδικεύεται σε open source λογισμικό δικτύωσης. Η συμφωνία εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Με την εξαγορά αυτή η εταιρεία δίχνει τις προθέσεις τις για virtualization της δικτύωσης στο Datacenter.

Η Nicira κατασκευάζει το λογισμικό Network Virtualization Platform το οποίο υπόσχεται βελτιώσεις στις επιδόσεις τις δικτύωσης.Από την πλευρά της η VMware είναι διατεθειμένη να συνεχίσει την ανάπτυξη της πλατφόρμας Open VSwitch της Nicira.

niciraoverview.png

 

Πηγή άρθρου ZDNET

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η εξαγορά είναι μια προσπάθεια να καλυφθεί η έλλειψη της VMware στο network virtualization που θα επέτρεπε την ομαλή μεταφορά VMs μεταξύ datacenters-clouds χωρίς να χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στις IP αφού θα επιτρέπει διαφορετικά vms στους ιδιους hosts και switches να έχουν όμοιες ip χωρίς πρόβλημα

Τις δυνατότητες αυτές  νέος Hyper-V του Windows Server 2012 υποστηρίζει Out of the box. Και δεν είναι το μόνο σημείο που η vmware προσπάθει να φτάσει ώστε να καλύψει τις ελλείψεις που έχει σε σχεση με τον νέο Hyper-v

Η εξαγορά θα καλύψει το κενό γρηγορότερα από την ανάπτυξη των χαρακτηριστικών σε μια νεα έκδοση του vSphere, τακτική που η VMware ακολούθησε κατα κόρον και στην προσπάθεια να φτιάξει σουίτα παρόμοια με το System Center. Προφανώς θα πρέπει να περιμένουνε να δούμε άν όλα τα εξαγορασμένα και με διαφορετική φιλοσοφία προιόντα θα ταιριάξουν ομαλά μεταξύ τους.

New Era.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...