Jump to content

cisco switch catalyst 2960


giannis-it
 Share

Recommended Posts

εχω το συγκεκριμενο managed shitch και θέλω να δω το configuration του και να φτιάξω vlans κλπ. Ειναι ολοκαινουριο,δεν εχει χρησιμοποιηθει ποτε (στο κουτι του). To βιβλιαρακι του μου λεει απλα οτι εχει default ip 10.0.0.1 αλλα παρολλα αυτα δεν μπορω το μπω στο web interface του, και ουτε απο hyperterminal με το κονσολοκαλωδιο μου δινει κατι. υπαρχει καποιο tool της cisco που μπορω να κατεβασω και να το παραμετροποιήσω? Απο cisco δεν εχω ιδεα και δεν ξερω τι να κανω....

ευχαριστω

 

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά θα έπρεπε να μπορούσες τουλάχιστον απο το hyperterminal.

 Τσέκαρε 2-3 διαφορετικά καλώδια σειριακά γιατί πρόσφατα την πάτησα και εγώ με έναν 876, απο τα 4 καλώδια που είχα (τό ένα μάλιστα σφραγισμένο) έπαιζε μόνο το ένα απο αυτά....άγνωστο το γιατί. Επίσης δες τις ρυθμίσεις για την σειριακή, just in case, είναι baud:9600 , data:8bit, parity:none, stop:1 και flow control:none .

 

Για το web interface θα πρέπει να ενεργοποιήσεις απο το cli, τουλάχιστον αυτό θυμάμαι στα παλιότερα. Μολις καταφέρεις να μπείς στο cli θα ξεκίνησει ενας command line wizard για να ολοκληρώσεις το βασικό setup (ip, subnet mask, gateway, passwords κτλπ.). Αφού το ολοκληρώσεις όπως θα είσαι στο command prompt θα δώσεις της παρακάτω εντολές:

1) enable -> θα σου ζητήσει password οπότε και βάζεις το αντιστοιχο που έβαλες κατα το setup

2) configure terminal (η και conf term το IOS του cisco καταλαβαίνει και ημιτελοίς εντολές)

3) ip http server

4) end

5) write (για να το σώσεις στο configuration)

 

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ευχαριστω πολύ!!! το εφτιαξα.

Θέλω την γνώμη σας και για κατι άλλο. Υπάρχει μια διαδικασία την οποία δουλεύω και θέλω να υλοποιήσω. το συγκεκριμένο switch μαζί με 4 ακόμα , υπάρχουν σε πελάτη μου στον οποίο τελος παντων του φτιάχνω ένα Project με pfsense firewall και email server σε ubuntu. εχω κολλήσει όμως στο configuration των switch. Η υπάρχων εγκατάσταση δουλευει ως εξης. Ενα firewall σε linux που δεν έχω πρόσβαση οπότε δεν μπορω να δω πως είναι δομημένο και πως δουλευει...., ενας vmps server πανω στο firewall  στο οποιο ο τοπικος μηχανογραφος συνδέεται στα cisco switch, και δινει την mac address του εκαστοτε pc που θελει να βαλει στο δίκτυο και το στέλενιε αυτοματα στο αντιστοιχο vlan(9 Υπαρχουν) που θέλει. Συνεπως σε οποια πόρτα και να κουμπωσει το pc και απο τα 5 switch θα παρει διευθυνση και θα επικοινωνησει στο αντιστοιχο vlan. Αυτο συνεπως θελω να φτιάξω και εγω (περα απο το firewall-proxy). 
το  cisco network assistant δεν μου δίνει δυνατότητα βαζωντας μια συγκεκριμένη Mac address να την δρομολογήσω σε όλες τις πόρτες του switch  και σε όποιο vlan θελω εγω. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητος? θα ήθελα λίγο την βοήθειά σας....και αν γίνεται καποιος που να ξέρει απο cisco management να μου στειλει ενα τηλ να μιλήσω μαζί του. 
Ευχαριστω πολύ!!!!!
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...