Jump to content

When I attempt to PXΕ boot a computer again after a failed task sequence deployment, it fails with the "PXE-E53" error


lekanopedio
 Share

Recommended Posts

Κάνουμε  PXE boot σε ένα Unknown Computer και κάποια στιγμή θυμόμαστε ότι ξεχάσαμε κάτι(πχ ότι δεν κάναμε distribute το content του operating system) και διακόπτουμε το deployment για να προσπαθήσουμε μετά από λίγο να ξανακάνουμε  PXE boot θα έχει σαν αποτέλεσμα να πάρουμε το error PXE-E53: no boot filename received.

Restart το service του WDS δεν βοηθά

Delete to Unknown computer από το "All systems" collection επίσης δεν βοηθά

Clear last PXE πάλι δεν βοηθά

Θεωρώ ότι στο πρώτο αποτυχημένο PXE Boot to Unknown computer από τη MAC address του γίνεται Known.

προτείνετε κάποια άλλη λύση και ελπίζω όχι σε επίπεδο MAC address

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάτι στο νου, θα το διασταυρώσω και θα σου πω.

 

Tip: Ποτέ μα ποτέ μη διαγράφεις τα Unknown Computer αντικείμενα, κινδυνεύεις να δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα...

 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν μια λύση που βρήκα:

Έφτιαξα ένα καινούριο Device collection και το ονόμασα "Failed Deployments"  και σαν query rule criteria έβαλα  simple value "System Resource" και name is equal to "Unknown". Έβαλα το update collection ανά 5 λεπτά και έκανα deploy τα Task Sequences.

Αν και δεν μου αρέσει ως λύση δείχνει ότι κάνει τη δουλειά της

Link to comment
Share on other sites

Τελικά από το log file προκύπτει ότι δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο θέμα, όπως τα είπαμε και τηλεφωνικά το κόλπο είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να διαγράφεις το σχετικό "Unknown Computer" αντικείμενο ψάχνοντας το στο Collection "All Systems" και εντοπίζοντας το από το σχετικό GUID που ή την MAC Address μέσα στις ιδιότητες του έτσι ώστε να διαγράψεις το σωστό.

 

Τώρα όσον αφορά το διαδικαστικό κομμάτι, όταν έχουμε κάνει deploy ένα Task Sequence στο "All Unknown Computers" collection (το οποίο καλό θα είναι να μη σβηστούν ποτέ τα default περιεχόμενα του για να μην έχουμε αναπάντεχα προβλήματα) η διαδικασία είναι η εξής για την εγκατάσταση μέσω PXE σε γυμνά (bare metal) PCs:

 

1) Ξεκινάμε το PC ή το VM και εφόσον βρει το DHCP Server και εντοπιστεί η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή του αποδίδεται ένα GUID (το οποίο εμφανίζεται) και μια IP από το Scope του DHCP,

 

2) Πατάμε F12 για να ξεκινήσει το PXE boot και να αρχίσει να κατεβαίνει το boot image από το WDS

 

3) Όταν ξεκινήσει το WinPE τμήμα της εγκατάστασης υπάρχουν δυο περιπτώσεις:

  •  Να μας ζητάει password μετά από δική μας επιλογή στις PXE ρυθμίσεις του Distribution Point πριν προχωρήσει στον εντοπισμό των διαθέσιμων task sequences (κατεβάζει το σχετικό policy από το Server για τα PXE deployments που έχουν ανατεθεί στο  "All Unknown Computers" collection).
  • Να μην υπάρχει password και να κατεβάζει απεύθειας το σχετικό policy όπως ανέφερα πάνω.

Όταν λοιπόν γίνει η επικοινωνία με τον Server και κατέβει η πολιτική δημιουργείται το "Unknown Computer" αντικείμενο οπότε αν έχουμε ξεχάσει κάτι και πρέπει να ξαναγίνει το PXE Boot χρειάζεται να διαγράψουμε το σχετικό "Unknown Computer".

Στην περίπτωση που ζητάει password όμως το "Unknown Computer" αντικείμενο δεν δημιουργείται μέχρι να βάλουμε τον κωδικό και να προχωρήσουμε τη διαδικασία.

Το παραπάνω tip είναι πολύ βολικό καθώς με αυτό τον τρόπο γνωρίζουμε ότι δε θα χρειαστεί να σβήνουμε "Unknown Computer" αντικείμενα.

 

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν άλλο συνάδελφο συμπελαμβανομένου του εαυτού μου, Γιώργο θεωρώ ότι η ποιότητα του χαρακτήρα σου, οι γνώσεις σου και η θέληση να βοηθήσεις τους άλλους είναι σε εξαίρετα επίπεδα. Σέυχαριστώ πολύ για τη βοήθεια που μου πρόσφερες τόσο μέσα από το Forum όσο και εκτός αυτού. Ελπίζω κάποια στιγμή να ανταποδώσω.

Οφείλω να παραδεχτώ ότι ότι κατά τη διάρκεια που είμαι μέλος στο forum λειτούργησα εγωιστικά με την έννοια ότι απευθύνθηκα σ'αυτό όταν είχα ανάγκη να λύσω τα δικά μου τεχνικά προβλήματα. Η άμεση ανταπόκριση από εσένα Γιώργο σε κάθε μου πρόβλημα αρχικώς μου δημιουργεί τύψεις για την εγωιστική μου συμπεριφορά,  όμως με ωθεί πλέον να προσπαθήσω να συμμετέχω στο Forum πιο δραστήρια.

Ιm am ready, so shoot!

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αυτό λειτουργεί ως κίνητρο όταν προσφέρεις χωρίς αντάλλαγμα (τουλάχιστον για μένα έτσι είναι).

Το γεγονός ότι ασχολείσαι με ένα προϊόν, που δεν γνωρίζουμε πόση απήχηση έχει στην ελλάδα και φέρνεις στην επιφάνεια θέματα, που ενδεχομένως να προκύψουν και σε άλλους είναι απο μόνο του αρκετό σε επίπεδο κοινότητας, συνεπώς δεν βλέπω καμμία εγωϊστική συμπεριφορά (όλοι όταν έχουμε προβλήματα καιγόμαστε να τα λύσουμε).

Προτείνω όμως αν θέλεις να βοηθήσεις πιο ενεργά, να γράψεις για την εμπειρία σου με τον Configuration Manager 2012, σε προσκαλώ μάλιστα αν θέλεις να το αναρτήσουμε και στο Blog μου έτσι ώστε να το δει περισσότερος κόσμος (εντός και εκτός ελλάδος).

Και πάλι ευχαριστώ (μου έφτιαξες την ημέρα!)

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...