Jump to content

DHCP 2003-->2008


ARKADIOS
 Share

Recommended Posts

Καλησπερα και καλη αρχη σε ολους..

να ρωτησω κατι....

 

εχω στην εταιρεια - DHCP σε win2003.Εχω φτιαξει αλλον εναν win2008 εχω παρει την βαση και την εχω περασει στον 2008 και επισης τον εχω κανει autorize. Ομως οταν βαζω εκτος τον primary και βαλω ενα new pc δεν δειχνει να τον σερβιρει ο 2008! Τι αλλο θα πρεπει να κανω η πως μπορω να τον κανω primary στο ΓΕΝΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟ.

Ευχαριστώ...

 

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη εκ παραδρομης και λαθους μου απο οσα εψαχνα....ηθελα να γραψω για τον DHCP οτι ειναι σε win 2000 server και οχι 2003 και παλι συγνωμη και ευχαριστω για τις απαντησεις

 

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα. Αργησα να γραψω γιατι εψαχνα λυση τελικα αλλα δυστηχως ! το θεμα ειναι οτι ενω ακολουθω κατα γραμμα οτι λεει step by step παρολα αυτα οταν φτανω λιγο πριν το τελικο Import στον ('new server 2008 r2') δεν μπορει να μπει μεσα. και μιλαω για το αρχειο που εχω κανει export απο τον 2000 μεσω του dhcpexim και μετα μεσω εντολων στον 2008. Το error που παιρνω ειναι an internal error occured.

( netsh dhcp server import company all ) βγαινει αυτο το error..!!! οσο και εαν εψαξα διαβαζω πολλα για πιθανα λαθη ομως οχι κατι ουσιαστικα. Θα μπορουσα να δοκιασω να το περασω μεσω dhcpexim αλλα νομιζω οτι δεν ειναι στο practice και δεν ειναι και supported....!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω ότι η απάντηση είναι άλλο από αυτό που θες αλλά θες να δοκιμάσεις αυτό 

http://autoexec.gr/index.php?/blog/13/entry-330-%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%B6%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82-2%CE%BF%CF%82-dhcp-%CF%83%CE%B1%CE%BD-backup-dhcp-server/

 

μήπως σου κάνει την δουλειά?

Link to comment
Share on other sites

το ειδα το αρθρο. θα πω σημερα τι ειδα με βαση αυτο το αρθρο και τι εκανα.

Κατα την νεα εγκατασταση εφτιαξα τον DHCP και χςρις να κανω iMPORT τιποτα εφτιαξα ακριβως οπως στον primary τα στοιχεια του scope. εγινε start Ολα καλα. Εκανα disable το service DHCP και απο ενα laptop προσπαθησα να παρω ip απο το δικτυο. Το αποτελεσμα ηταν να παρω απο τον νεο DHCP. ΟλΑ καλα. Ομως στα reservation και στα lease δεν εχει φερει τιποτα.ειναι κενο...προφανως και δεν μπορει να φερει κατι την στιγμη που δεν το εκανα import. Φερνει μονο οτι εχει να κανει με νεο request και προφανως με νεο reservation.....

Υπαρχει τροπος να γινει ( ενας ) συνγχρονισμος ωστε ο ενας να ειναι καρθεπτης σε περιπτωση ατυχηματος....και μιλαω κυριως για τα reservation

Link to comment
Share on other sites

Ξαναδιάβασε το "ΚΟΥΦΟ" του άρθρου. 

Τα Leases θα έρθουν.

Το μόνο που δεν έρχεται είναι τα Reservations.

άσε ανοιχτούς και του δύο DHCP και πες μας τι έγινε....

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να δώσω κάποια ερμηνεία. Δεν είναι documented πουθενά. Τυχαία το είχα ανακαλύψει. 
Λογικά αν με το χέρι βάλεις τα Reservations που θες θα έχεις δύο DHCP που δουλεύουν και δίνουν τα ίδια.

Τι να σου πως? Καλό πάντος ε?

Link to comment
Share on other sites

Καλο μεν! μου ελυσε τα χερια ομως δεν ξερω εαν ειναι καλο απο πλευρας practice. Το ολο θεμα ξεκινησε το σκεφτομουν καιρο μαλλον γιατι στην δουλεια μου εχω 1 primary DC και 3 second. 2 ηταν DHCP ομως πριν καποιο καιρο εσκασε ο ενας server που ειχε το DHCP και εμεινα με τον 1. Παραληλα αυτος που βγηκε off ειχε και εσωτερικο dns. Μετα απο καιρο αφου ηρεμησε καπως η κατασταση αρχιζα να σκεφτομαι πως θα φερω μια "σχετικη" ισοροπια στο δυκτιο μου. Αυτο επρεπε να γινει με το να φτιαξω εναν ιδιο οπως αυτος που ειχε το προβλημα. Ομως το θεμα ηταν πως θα μπορουσα να φτιαξω τον DHCP ( που τον εφτιαξα χαρη στο αρθρο ) και με λιγο ρισκο , αλλα κυριως πως θα δουλεουν και οι 2 μαζι η εστω ο νεος αλλα να μην δωσει IPs απο αυτες που ειχα reservation στον παλιο. Γιατι σημερα ειχα 2 κρουσματα με αλλη ip. Βεβαια το 1 το δικαιολογω. Το 2 κρουσμα ομως ειναι καπως!!! γιατι το ειχα reserve στον 1ο  παλιο DHCP , και τελικα το PC πηρε απο τον νεο και ετρεχα να τον ρυθμισω και στον DHCP και στον firewall.

!!!

Ασχετο , καποιο εργαλειο που παρακολουθεις αλλαγες και γενικα εικονα του A/D network εχεις / εχετε να προτεινετε...

σε ευχαριστω για τον χρονο σου.

Link to comment
Share on other sites

Αν κάνεις τα ίδια Reservations δεν θα έχεις πρόβλημα.:)

για το δεύτερο ερώτημα άνοιξε καινούργιο thread και πες μας τι ακριβώς θες, γιατί αυτό που γράφεις είναι πολύ γενικό.

Link to comment
Share on other sites

Μεχρι στιγμης παει καλα. Μονο που τελικα εγινε master και οχι secondary  / backup που ηθελα. Τα reservation πρεπει να τα ξανακανω μικρο το κακο γιατι εχει πιο αυτοματη διαδικασια και βεβαια δεν θα πρεπει να ξαναγινει reserve στον παλιο , εκτος και εαν το θελουμε για το αν θα παθει καποιο προβλημα ο 1ος. Παντως ετσι εαν τα εχω κανει σωστα δεν υπαρχει λογικη failover DHCP server , πρεπει να ενημερωνω εξισου και τους 2.

Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν υπάρχει λογική FailOver.

Απλά αν κάνεις κάποιο reservation στον έναν και το κάνεις και στον άλλο, τότε όποιος και να κλείσει για κάποιο λόγο, οι υπολογιστές σου θα συνεχίσουν και θα λαμβάνουν ΙΡ από τον άλλο DHCP χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα.

Οπότε είναι σαν να δίνεις λύση στο πρόβλημα που είχες (με κουφό Non documented τρόπο), που όμως δουλεύει και ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητάς.

Απλά όταν κάνεις κάποιο reservation δεν πρέπει να ξεχνάς να το κάνεις και στον άλλο DHCP ... Και το κουφό είναι ότι είναι up and running και οι δύο DHCP ταυτόχρονα, χωρίς να σταματά κανένας το Service του.

 

Τώρα αν θες να κάνεις "σωστή" εγκατάσταση, πρέπει να στήσεις ένα Cluster στο οποίο θα βάλεις τον DHCP να τρέχει στο cluster, αλλά αυτό είναι κάτι εντελός διαφορετικό...

 

post-10156-0-11739300-1413978404_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...