Jump to content

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μεγάλες Private Cloud υλοποιήσεις


kavag
 Share

Recommended Posts

Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο, προβλήματα αντιμετωπίζει το 95% των υλοποιήσεων Private Cloud. Όπως αναλυτικά αναφέρει ο Tom Bittman, αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους ...

 

privvendors20112014.jpg

 

Περισσότερα θα βρείτε εδώ

 

Problems Encountered by 95% of Private Clouds

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως οι περισσότεροι έχουν μπερδέψει το consolidation με το Cloud. Το Cloud είναι μια υπηρεσία, για να έχεις επιτυχία πρέπει να πετύχεις όλα τα components, deploy, configure ,automate ,monitor κτλ. Και κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι all-or-nothing . Το να παλεύεις να στήσεις ένα HV cluster με ένα switch και 10 δίσκους απλά δεν.... Το να βάλεις τον Operations Manager για να κάνεις μόνιτορ το VMware χωρίς να αγοράσεις και τα αντίστοιχα management packs απλά δεν..... και πολλά άλλα που μου έρχονται στο μυαλό.

 

Αφού καταφέρεις να το κάνεις τόσο diverse ,τόσο μπερδεμένο που για να κάνεις Restore ένα backup πρέπει να φέρεις το Snapshot από το Storage, να το κάνεις Mount να βγάλεις το VHD και να φτιάξεις ένα vm που να κάνει boot από το Iso για να γυρίσεις εκεί που ήσουν τότε σίγουρα το Private Cloud δε θα είναι αυτό που περίμενες , just my 2 cents.

 

Πρέπει να πας all the way, 10G Nics -10G Switch -Storage αντίστοιχο των προσδοκιών και φυσικά HV με System Center fully integrated. Μετά το μόνο που μένει είναι να μεταφέρεις τα φορτία σου, ΌΠΟΙΑ και αν είναι αυτά σε καινούργιες Version στο Cluster σου.

 

Το συζητάω φυσικά, δεν είμαι απόλυτος.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, το Private Cloud δεν είναι δύο HyperV Hosts σε cluster και άντε και ένα VMM στην καλύτερη. Δεν είναι μια ταμπέλα για το local data center ή computer room. Το Private Cloud αποτελείτε από κάποια πολύ βασικά στοιχεία όπως Self-Service & Automation, Application & Infrastructure Monitoring, Cost Control & Service Management (Ticketing).

Με λίγα λόγια θα πρέπει να μπορεί ο πελάτης-χρήστης, να κάνει login σε μια web σελίδα, να διαλέγει την υπηρεσία που θέλει και να του σερβίρετε αυτόματα. Να είναι διαθέσιμη αυτή η υπηρεσία από παντού ή όπου επιτρέπετε. Από και και πέρα, για αυτήν την υπηρεσία, πρέπει να έχει κάποιο Monitoring, Κάποιο Cost Control και κάποιο ticketing για τυχόν προβλήματα. 

Αν δεν υπάρχουν αυτά τότε δεν υπάρχει και Private Cloud.

 

Και όπως είπε και ο Παναγιώτης: "Το συζητάω φυσικά, δεν είμαι απόλυτος." :P

Link to comment
Share on other sites

Παντελή, από την στιγμή που η υπηρεσία/ υπηρεσίες είναι διαθέσιμη/ες από παντού...αυτό το κάνει Private Cloud
η υποστήριξη και το ticketing είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...