Jump to content

Windows Server 2012 R2 Foundation


xristosxx
 Share

Recommended Posts

καλημέρα ,

Έχω μια νέα εγκατάσταση που θέλω να κάνω με νέο Server και λειτουργικό Windows Server 2012 R2 Foundation και θέλω να μπορούν να συνδεθούν με Remote Desktop 10 χρήστες .

Δεν υπάρχει Domain ούτε θα γίνει μιας και δεν θέλουν .

Θα πρέπει να αγοράσουν και άδειες cal για το remote desktop ?

Αν ναι παίζει και σε Server που είναι εκτός domain ?

Ευχαριστώ .          

Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη διαβάζοντας γενικά στο Internet (χωρίς να έχω εγκαταστήσει και ούτε νομίζω ότι θα εγκαταστήσω ποτέ) Foundation 
Λέει ότι μπορούν να συνδεθούν 15 χρήστες και λέει ότι μπορούν να συνδεθούν 50 RDS

Δηλαδή μπορείς με κάποιον τρόπο να μην εγκαταστήσεις Domain στον Foundation και να τον αφήσεις σε WorkGroup

στη συνέχεια να εγκαταστήσεις RDS (όλους τους ρόλους που χρειάζονται και Licencing) πάνω στον ίδιο Server Foundation

ΚΑΙ να μπορούν να συνδέονται μέχρι 50 ταυτόχρονοι χρήστες με Remote Desktop ή RemoteApps ενώ ο Server λέει μέχρι 15 χρήστες?

Κάτι δεν έχω καταλάβει? Και όταν λες θέλει λίγο δουλειά τι εννοείς? δεν θα πατήσει ο άνθρωπος next next κλπ ? Τι πρόβλημα θα έχει και θέλει δουλειά?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα , ο Foundation έχει max 15 Users Remote Desktop , αλλά max 50 Remote Desktop Gateway users, δηλαδή αν είχες 3-4 ακόμη τέτοιους Server ο ένας θα μπορούσε να χειριστεί τα connections.

 

Τώρα για το Remote Desktop ,υπάρχει απαίτηση σε Domain για να τρέχουν οι management ρόλοι (Connection Broker, licensing κτλ).

 

Χωρίς Domain η λύση είναι WMI και powershell για να κάνεις configure αρκετά πράγματα και λείπουν και κάποια άλλα όπως το remoteapp.

 

Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ έχω στήσει Foundation ακόμη αλλά ο RDS ρόλος είναι ίδιος ,πλην του περιορισμού για τους 15 Users.

 

Φυσικά θα χρειαστεί έξτρα άδειες για το RDS

 

Να συμπληρώσω πως κανονικά ούτε το RDS είναι supported πάνω σε Domain Controller αλλά υπάρχει ένα άρθρο που εξηγεί πως να το στήσεις από την MS στο Technet σε περίπτωση που δεν γίνεται αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

Χρήστο έτσι καταλαβαίνω και εγώ.... Γενικά δεν προτείνεται αλλά σύμφωνα με αυτά που λέει ο Παναγιώτης, στο τέλος στήνεται. (Βέβαια για να αποφύγεις το μανίκι πρέπει να τον κάνεις Domain Controller).

Η καλύτερη λύση είναι Windows 2012 STD οπότε σηκώνεις HyperV και δύο Virtual Servers.
Τον έναν τον κάνεις Domain Controller (DNS, DHCP, αντε και File Server) και στον άλλο σηκώνεις RDS αφού πρώτα τον βάλεις στο Domain και θα δουλεύουν και τα RemoteApps και όλα τα καλούδια του RDS.
 

Οπότε με ένα Server 2012 R2 STD και μία 5άδα RDS cals (Per User) θα συνδέονται νόμιμα 5 χρήστες με "terminal services" πάνω στον "Terminal Server" (RDS) Server σου.
 

Πόσο πιο ακριβός μπορεί να είναι ο STD από τον Foundation. Και τελικά αν για 300€(περισσότερα ή λιγότερα)  ένας πελάτης δεν θέλει να πληρώσει αξίζει να τον έχουμε πελάτη? Καθώς και ΜΗΠΩΣ εμείς οι ίδιοι τον οδηγήσαμε να πάρει τον Foundation απλά για να πάρουμε την δουλειά?

Οι ερωτήσεις σου όμως είναι αυτές που τελικά σε οδηγούν στην σωστή Presale λύση αλλά και την σωστή εγκατάσταση του πελάτη ο οποίος στο τέλος θα είναι ευχαριστημένος από την δουλειά που του κάναμε. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...