Jump to content

Θέμα με vb script σε domain


emmstra
 Share

Recommended Posts

Καλησπερα

Σε ενα δικτυο domain server 2003 εχω σαν clients windows xp sp3.

Προσφατα εφτιαξα ενα vb script για να εγκαθιστανται αυτοματα οι εκτυπωτες στους Η/Υ των χρηστων.

Παρατηρησα ομως οτι σε καποια pc δεν εκτελειται καθολου. Αυτα τα pc εχουν μια εκδοση των xp "λητη" θα ελεγα. Επειδη δεν τα εγκατεστησα αυτα αλλα τα βρηκα δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει. Και οι γνωσεις μου βεβαια δεν ειναι και πολυ extreme. Η ερωτηση μου ειναι , τι μπορει να μην υπαρχει για να μην μπορει να τρεξει το vbs κατα το login του χρηστη?? Επισης να αναφερω τρεχει κανονικα αν το κανω χειροκινητα μετα το login του χρηστη... Δεν μπορω να καταλαβω... 

Link to comment
Share on other sites

Ναι ειναι στο domain.

Λητη εννοω οτι λειπει κατι απο την εγκατασταση. Πιθανον να υπαρχουν τα ελαχιστα στοιχεια των windows για να λειτουργουν και λειπει μεταξυ αλλων πραγματων και αυτο που του επιτρεπει να τρεχει στο login το script... γιατι μετα το login αν το αρχειο vbs το τρεξει ο χρηστης αυτο τρεχει κανονικα.....

Link to comment
Share on other sites

Δε γινεται να λειπει κατι.

Το προβλημα βρισκεται αλλου. 

Δοκιμασε στο script σου να βαλειςς να σου φτιαχνει ενα arxeio για να δεις αν οντως τρεχει το script και απλα δεν εγκαθιστα τους printers για καποιο αλλο λογο.

 

 

ΥΣ. συγνωμη για του μη τονους αλλα κατι επαθε το laptop μετα απο update και δεν βαζει τονους.

Link to comment
Share on other sites

Για να σου τρεχει το script με το χερι το προβλημα σου ειναι αλλου, πρεπει να τσεκαρεις αν ειναι σε αλλο ou οι υπολογιστες αυτοι. Για καποιο λογο δεν παιρνουν το policy.

 

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

Το policy είναι για χρήστες. Οι ίδιοι χρήστες σε άλλους υπολογιστές το παίρνουν. Μάλλον είναι πολύ πολύπλοκο να βρεθεί τι φταίει, από ότι βλέπω. Οπότε θα τους ξανά στήσω κανονικά. Πάντως τις πολιτικες με τα map drive που είναι bat αρχείο τις παίρνουν.

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω το script το κάνεις μέσα από τους AD Users και τους τρέχεις ένα script. Βάλε μέσα στο script σου να φτιάξει ένα folder και δες αν το φτιάχνει. Μήπως το πρόβλημα είναι στην εγκατάσταση των εκτυπωτών και όχι στο policy.

Link to comment
Share on other sites

Λογικό δεν είναι αλλά όταν κανείς troubleshooting κοιτάς τα πάντα.

Ακόμα και τα χαζα.

Δεν κόλλας που είναι το λογιμκ γιατί επίσης δεν είναι λογικό να λείπει κάτι από εγκατάσταση windows. Εκτός αν ειναι όλα τα pc σου clopy. Και έχει γίνει εγκατάσταση από nlighted αλλά και πάλι δεν έχει δυνατότητα να κόψει μόνο τα scripts.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν δεν μου αρέσει το στυλακι σου. Πότε δεν ειπα ότι όλα τα pc είναι με αυτή την light έκδοση. Τώρα αν είναι clopy δεν το ξέρω αυτό γιατί όπως ειπα δεν τα εστησα εγώ. Το ερωτημα ήταν τι δεν έχει εγκατασταθεί και δεν δουλεύει. Επίσης αυτά τα pc έχουν 256 Mb ram, προφανώς γιαυτο να ελαφρυναν την εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Ποιο στυλακι μου;

Μπορείς να βάλεις μέσα στο script να φτιάχνει και ένα folder? Έτσι θα δεις ότι το script καλείτε στο logon. Άρα μετά μένει γιατί δε τρέχει το κομμάτι των drivers.

Link to comment
Share on other sites

Γενικα πρεπει να προσεχουμε πως γραφουμε αλλα και τι γραφουμε, ο γραπτος λογος ειναι ευκολα παρεξηγησιμος.  Φραση του τυπου "δεν μου αρεσει το στυλακι σου" δεν νομιζω οτι ταιριαζει εδω μεσα και αδικει πρωτα αυτον που το γραφει και μετα το χωρο που τον φιλοξενει.

 

ολοι κρινομαστε απο τα γραπτα μας.

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

Γενικα πρεπει να προσεχουμε πως γραφουμε αλλα και τι γραφουμε, ο γραπτος λογος ειναι ευκολα παρεξηγησιμος. Φραση του τυπου "δεν μου αρεσει το στυλακι σου" δεν νομιζω οτι ταιριαζει εδω μεσα και αδικει πρωτα αυτον που το γραφει και μετα το χωρο που τον φιλοξενει.

 

ολοι κρινομαστε απο τα γραπτα μας.

 

ΝΚ

ok συγνωμη.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικα βρηκα τι εφταιγε...

Στην συγκεκριμενη εκδοση "limited windows" λειπουν καποια client-side extensions από την registry και ετσι δεν μπορουσε να τρεξει καποιες  πολιτικες συμπεριλαμβανομενου τα logon scripts...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...