Jump to content

Διαχείριση nano server


lmourikis
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Δύο ερωτήσεις σχετικά με τον nano server.

 

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε στήσει έναν nano server και τον έχουμε κάνει join στο domain μας. Εκτός από PowerShell και Azure Remote Server Management Tools, υπάρχουν γραφικά εργαλεία για να διαχειριστούμε την εγκατάσταση; Δηλαδή, αν θέλω να διαχειριστώ πχ τους DNS Server και IIS Server, μπορώ με κάποιον τρόπο να χρησιμοποιήσω τα κλασσικά GUI; Και αν ναι, πως;

 

Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με το pricing του Azure RSMT Preview. Πόσο κοστίζει αυτή τη στιγμή και πόσο εκτιμάται ότι θα κοστίζει όταν φύγει από Preview και γίνει release κανονικά;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Απο windows workstation με τα εργαλεία RSAT (link) . Το link που έβαλα είναι για windows 10 client, δεν ξέρω αν τα αντιστοιχα tools απο windows 8.1 μπορούν να συνδεθούν σε 2016 server, αλλα φαντάζομαι πως για DNS και IIS δεν θα έχει πρόβλημα. Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω και εγώ μια απο τις επόμενες μέρες γιατι μου κίνησε την περιέργια.

Για το Azure RMST δεν μπορώ να βοηθήσω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, το RSAT είναι πράγματι μία επιλογή. Ωστόσο, πέραν των services και τη διαχείριση δίσκων δεν έχει πολλή χρησιμότητα, δεδομένου ότι ούτε ρόλους, ούτε δυνατότητες μπορείς να προσθέσεις σε έναν nano server. Και γενικά σκάνε διάφορα μηνύματα στο RSAT, του τύπου "Δεν υποστηρίζεται το ένα", "Δεν υποστηρίζεται το άλλο". Συνεπώς δεν είναι κάτι εξειδικευμένο και εκτός αυτού, δεν προσαρμόζεται στις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες σε έναν nano server.

 

Σε αυτά που ρωτάω, δεν κατάφερα να συνδεθώ στον DNS ούτε στον IIS με χρήση RSAT. Γιαυτό και το έθεσα πιο συγκεκριμένα σε αυτά τα δύο. Γιατί ΟΚ, το PowerShell είναι καταπληκτικό γενικά, αλλά προτιμώ να διαχειρίζομαι τον IIS από GUI... :)

 

Αν είχαμε και κάτι σχετικά με το pricing του RSMT θα ήταν καλό.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...