Jump to content

Server Failure και replication


band
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Έχω δύο 2012 servers που τρέχουν hyperv (ας τον πούμε master) και ο server1 κάνει replicate στον server2 (hyperv replication χωρίς storage). Ο server1 μετα από restart κολλάει στο post και κάνει boot. Επειδή μάλλον είναι hardware αναγκαστικά θα κάνω στον server2 failover, η ερώτηση είναι, όταν ο server1 επανέλθει και κάνει boot, πως θα δουλέψει το replication? Θα πάρει ο ένας τις αλλαγές του άλλου σωστά, ή πρέπει ο server1 να κάνει boot εκτός δικτύου και να σταματήσω το replication και να το κάνω από την αρχή; Επειδή βλάβη έγινε αργά, τα virtual machine ήταν synced.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αντρέα καλησπερα,

Κανε στον 2ο unplanned failover να σηκωθούν οι μηχανές.Όταν ξαναέρθει ο πρώτος HyperV με το καλό..τα VMs θα είναι saved state. Κανε delete το saved state και οι μηχανές θα γίνουν turned off. Οπότε πας στον 2 και λες στα vms Reverse Replication.Εκεί αναλαμβάνει το replication engine να τα φέρει in sync.Όταν είναι έτοιμα περνεις downtime και κανεις planned failover .Γυρνάει το replication και voila...?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο server1 ήταν ρυθμισμένος να ξεκινάει τα vm αυτόματα όταν ανοίγει. Οπότε τώρα θα τα δει ανοιχτα στον άλλο και θα κάνει save state και κάνω μετά αυτά που είπατε;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...