Jump to content

Replication of HyperV


klag
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα
Έχω ένα Cluster HyperV 2016 από 3 Server. Όι δίσκοι είναι CSV και τα Virtual Machines στο Cluster αυτό παίζουν μία χαρά.

Έχω έναν BackUp Server με Veeam Εγκατεστημένο. Και το BackUp παίζει μια χαρά. Ο τρόπος που λαμβάνει BackUp είναι δημιουργεί ένα (CheckPoint) Στο Virtual Machine την ώρα που λαμβάνει BackUp, που στην πραγαμτικότητα δημιουργεί ένα Snapshot στο Storage > Λαμβάνει το BackUp και στη συνέχεια σβήνει το Checkpoint και το Snapshot αυτόματα.  
Και αυτό δουλεύει μια χαρά.

Εγκατέστησα ένα νέο Cluster Για DR, Και ενεργοποίησα HYPERV Replication Σε κάποια Virtual Machines μου από το Primary Cluster στο DR Cluster.
Το Replica Γίνεται μια χαρά ανά 5 λεπτά και όλα παίζουν κανονικά.
ΟΜΩΣ το βράδυ (που λαμβάνονται τα μεγαλύτερα BackUp από το Veeam)  μπορεί να τύχει την ώρα που είναι σε CheckPoint το Virtual Macine (Λόγο του Backup) Να τύχει να γίνεται και η Replica. 
Από ότι μπορώ να αντιληφθώ Αν η Replica πετύχει να ξεκινήσει την ώρα που είναι στα τελειώματα το Checkpoint και πριν ολοκληρωθεί η Replica (Η οποία διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα)  σβήσει το CheckPoint (Επιεδή ολοκληρώθηκε το BackUp) αλλά το Replication "Πολύ φυσιολογικά" χάνει τον δίσκο που έβλπε μέχρι πριν ένα δευτερόλεπτο. ΟΠΟΤΕ πλεόν στο Hyper V Status του συγκεκριμένου Virtual Machine βγάζει Creating a reference point -  scheduled  ή σε κάποιο άλλο Virtual Machine Converting a snapshot to a reference point - Scheduled.

ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!! Το Replication Συνεχίζεται κανονικά ανά 5 λεπτά, το Backup έχει παρθεί κανονικά. ΟΛΑ παίζουν!!! ΟΜΩΣ έχω αυτό το Status το οποίο μπορώ να πατήσω απλά Δεξί κλικ και Cancel Creating a Reference Point ή Cancel Converting a snapshot to reference point , και πλέον καθαρίζει και το Status και όλα συνεχίζουν και παίζουν κανονικά, όπως και έπαιζαν!!!

Δεν το έχω αφήσει ακόμη να δω τι θα κάνει από μόνο του στο Schedule του... αλλά θεωρώ ότι αν πετύχει ξανά κατά λάθος πάνω σε ίδια περίπτωση θα ξαναβγάλει τα ίδια, ενώ αν πετύχει σε κανονική περίπτωση θα βγάλει μόνοτου την προειδοποίηση.

ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ? Υπάρχει λύση?
Αν δεν υπάρχει λύση υπάρχει τρόπος να μεταβάλουμε το Schdule να γίνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημ από το Default που λογικά είναι 24 ώρες από την ώρα που έγινε το σφάλμα?
Μήπως υπάρχει κάποιο PowerShell που να τρέχει αυτόματα και να "πατάει" το Cancel σε όποιο μηχάνημα βρει αυτότο Status κάθε μέρα πχ στις 10 το πρωί?

έκανα Disable εχτές το windows defender σε όλους τους Hosts (Primary και DR) και σήμερα δεν είχα το ίδιο φαινόμενο, αλλά μπορεί να έτυχε να μην πετύχει η χρονική στιγμή... και να ξαναεμφανιστεί αύριο μεθαύριο...

Έχτε καμιά ιδέα? Το έχετε δει ποτέ? Σε άρθρα της Veeam γίνονται αναφορές αλλά δεν βλέπω κάποιο Solution, μιας και από ότι μπορώ και εγώ να αντιληφθώ δεν είναι ακριβώς πρόβλημα ούτε της Veeam....

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται ότι με τα Exclusions που έκανα στο Microfot Defender , το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
έτρεξα τα ποιο κάτω σε όλα τα Hosts (DR και Primary).
 

Set-MpPreference -ExclusionPath c:\clusterstorage, %ProgramData%\Microsoft\Windows\Hyper-V, %ProgramFiles%\Hyper-V, %SystemDrive%\ProgramData\Microsoft\Windows\Hyper-V\Snapshots, "%Public%\Documents\Hyper-V\Virtual Hard Disks"

Set-MpPreference -ExclusionProcess %systemroot%\System32\Vmwp.exe, %systemroot%\System32\Vmms.exe -Force

Set-MpPreference -ExclusionExtension *.vhd, *.vhdx, *.avhd, *.avhdx, *.vsv, *.iso, *.rct, *.vmrs, *.vmcx

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...