Jump to content

VM Boot Is Very Slow!!!


klag
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.

έχω ένα πρόβλημα στο οποίο δεν έχω βρει κάποια λύση... Έχω βρει και κάποια σχετικά άρθρα που περιγράφουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αλλά χωρίς solution...

Στην υποδομή μου έχω ένα Hyper V Cluster 2016, μέσα στο οποίο τρέχουν διάφοροι Virtual Servers.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με δύο Virtual Servers οι οποίοι είναι remote Application Servers (Terminal Servers) με λειτουργικό 2019.
Οι R.A.S αυτοί είναι σε συστοιχεία μεταξύ τους και συνδέονται  οι χρηστες με remote Apps και ανάλογα τον φόρτο εργασίας πέφτουν και στον ανάλογο Server. 
Μέσα στην συστοιχία είναι ένας Domain Controller ο οποίος έχει την SQL που κάνει την διαχείριση αυτή , και είναι και License Server καθώς και ένας File Server όπου πηγαίνουν τα Remote Profile των Χρηστών.

Το πρόβλημα. Εαν κάνω Restart το VM, το boot διαρκεί πάρα πολύ ώρα. 
Ξεκινά το Boot και παραμένει για 20 λεπτά στην οθόνη όπου βλέπεις το λογότυπο του Hyper - V και από κάτω να φέρνουν γύρω γύρω οι κύκλοι που δείχνει να φορτώνει.
Μετά από 20 λεπτά περίπου, φεύγει το λογότυπο του Hyper - V μεγαλώνει η οθόνη (Ανάλυση οθόνης) και δείχνει να μπαίνει κανονικά στο Windows Loader (Μπλε οθόνη με τα κυκλάκια κάτω να φαίρνουν γύρω γύρω),
μετά από 2, 3 λεπτά φτάνει στην οθόνη του ctrl + alt + del. 
Αν πατήσεις να κάνεις Login αργεί και πάλι κανά δεκάλεπτο για να σου φέρει την επιφάνεια εργασίας. 
Εφόσον δεις και επιφάνεια εργασίας μετά από ένα ακόμη 10λεπτο αρχίζει και είναι λειτουργικός πλέον ο Server, και εύχεσα ιαν μην χρειαστεί αν τον ξανακάνεις Restart.

ΟΠΩΣ καταλαβαίνετε είναι σχεδόν απαγορευτικό να κάνω Restart αυτόν (Αυτούς τους δύο) server. άλλοι Virtual Server που τρέχουν στο ίδιο Cluster και στον ίδιο Host έχουν κανονική συμπεριφορά.

hyper.jpg.79a67b5e981ccc420fd3088b2c173ad7.jpg

ΔΟΚΙΜΕΣ που έκανα

Έφερα στο PC μου (Windows 10) όλα τα Files ενός VM από τα δύο και έκανα Import

Έκανα Snapshot

1.       Έδωσα Lab κάρτα δικτύου για να μην έχω Conflict με τον ανοιχτό Virtual Server> Τον άνοιξα και η συμπεριφορά ήταν ακριβώς ίδια

2.       Γύρισα πίσω στο Snapshot

Κατάργησα εντελώς την κάρτα δικτύου > Τον άνοιξα και η συμπεριφορά ήταν και πάλι ακριβώς ίδια

Γύρισα Πίσω στο Snapshot (Οπότε ήρθε και η Lab Κάρτα δικτύου) και Διέγραψα το Virtual Machine

3.       Δημιούργησα νέο Virtual Machine και έβαλα τον δίσκο του VM στο νέο Virtual Machine (Δίνοντας και Lab Κάρτα δικτύου)

Πήρα Snapshot στο νέο VM και > Τον άνοιξα και η συμπεριφορά ήταν και πάλι ίδια

4.       Ξετσέκαρα όλα τα integration Services > αλλά και πάλι τα ίδια…

5. Βρήκα αυτό το άρθρο https://www.kapilarya.com/fix-hyper-v-virtual-machine-slow-startup ΑΛΛΑ Δεν υπάρχει καν Processor στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\
Πρόσθεσα εγώ Processor Key και Dword  Capabilities με τιμή  0007e066 αυτό … (0x0007e066) αλλά πάλι τα ίδια.  Στο restart ήταν πολύ πιο γρήγορα τα πράγματα (ΑΛΛΑ λογικά είναι η παρακάτω περίπτωση) 

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι αν κάνω ShutDown το VM μετά τo πρώτο αργό boot και τον ανοίξω ξανά (μέσα σε κάποιο εύλογο χρονικό διαστημα), πλέον ανοίγει πολύ πολύ πιο γρήγορα.. Η όλη διαιδικασία διαρκεί ίσως και 5 λεπτά... Πάλι βγάζει τα κυκλάκια με το Hyper - V Logo αλλά όχι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (Σε 1 και κάτι λεπτό φεύγει...).

Βρήκα και ένα άρθρο που περιγραφουν ακριβώς το ίδιο πράγμα!!!  Ακόμη και οι χρόνοι που περιγράφει είναι σχεδόν ίδιοι Windows startup stalls with spinning circle (sbsfaq.com)

ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??? Υπάρχει άραγε λύση?

Link to comment
Share on other sites

Για να ενημερώσουμε λίγο και τις απαντήσεις διότι δόθηκαν αρκετά στην σελίδα του FB (https://www.facebook.com/groups/18058897011/permalink/10158972067957012/ )

Μία απάντηση ήταν Guest OS Starting up is very slow on Hyper-V 2016 - Veeam R&D Forums 
Επίσης είπατε να κάνω Debug με το Debug-VM (Hyper-V) | Microsoft Docs 
Και τέλος να απενεργοποιήσω το Secure Boot , το οποίο πλεόν μετά το Restart μπήκε εντός ενός λεπτού (κλασσικά μετά το πρώτο Boot κάνε ιγρήγορα Reboot) , και τώρα πρέπει να αναμένω κάποιες ημέρες να κάνω ξανά Reboot και να δούμε τι συμπεριφορά θα έχει...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...