Jump to content

Exchange Marketing


v_pasch
 Share

Recommended Posts

Μια ερωτηση προς τους πιο εμπειρους?

Με ποια επιχειρηματα θα μπορουσαμε να πεισουμε καποιον πελατη ή τον εργοδοτη μας να προχωρησουμε σε εγκατατασταση mail server (Exchange)?

Πολλες εταιριες εχουν το mail τους μεσω της υπηρεσιας hosting του web site τους που τους βγαινει πολυ οικονομικα.

Για να γινει εγκατατασταση mail server πρεπει να αγοραστει νεο hardware + Software (Exchange) + Licences + Antimalware κτλ. Και φυσικα και εναν admin να τα διαχειρίζεται.

Αν μπορουσατε να συμβουλεψετε τους νεοτερους πως θα μπορουσαμε να πεισουμε καποιον. Φυσικα ισως υπαρχουν καποιοι admin που δε θελουν να εχουν mail server για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο.

 

Ευχαριστω

 

Link to comment
Share on other sites

Xε-χε αυτήν την ερώτηση ήθελα να την κάνω κι εγώ εδώ και καιρό και δεν τολμούσα.....

Την πρώτη φορά που είχαμε βάλει Exchange σε εταιρία που δούλευα ήταν σε εποχή dialup ΙSDN για να έχουμε εσωτερικό e-mail.

Τώρα, όσες φορές προτείνω Exchange, με έχουν ρωτήσει πολλές φορές: γιατί να βάλω Exchange; Tι θα κερδίσω πρακτικά, εκτός από το κομμάτι Collaboration, εκτός από το να προσθέσω ένα μπελά στο κεφάλι μου; Εντάξει το Active Directory, εντάξει το User & Computer mgmt, αλλά γιατί να τρέξω το δικό μου mail server; (λέει ο υποψήφιος πελάτας)

 

Eυχαριστώ

 

Κ.Μ.

Link to comment
Share on other sites

Οποιος βλέπει τον exchange σαν μπελά απλά δεν τον βάζει.

Ομως ο exchange προσφέρει.

1. Απόλυτο έλεγχο στο messaging σύστημα της εταιρίας. Ποιος στέλνει τι, πότε που, πως και γιατί, και επίσης απόλυτως έλεγχος στο τι λαμβάνεις. Control και Security με άλλα λόγια

2. Μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης μηνυμάτων απο όσο δίνουν οι providers. Ο χώρος στους ISP είναι ακριβός, ενώ στον exchange μπορεί να έχεις όσο θέλεις με εξευτελιστικό κόστος (όσο κάνει ένας δίσκος)

3. Κεντρική αποθήκευση email για όλο το προσωπικό, και μάλιστα με τρόπο που λαμβάνεται εύκολα Backup και δυνατότητα επαναφόράς ακόμη και ενός mail το οποίο κάποιος νόμιζε ότι έσβησε οριστικά

4. Δυνατότητες archiving

5. Δυνατότητα αποστολής email με πολλαπλούς λογαριασμούς, εκ μέρους άλλων, δυνατότητα διασποράς ενός email σε πολλούς εσωτερικούς λογαριασμούς κατά τη λήψη, ακόμη και με συγκεκριμένους εταιρικούς κανόνες.

6. Μαιλ, calendar, tasks, contacts που σε ακολουθούν παντού ακόμη κι αν το προσωπικό σου pc κρασάρει ή θέλεις να τα προσπελάσεις απο το Internet (OWA)

7. Δυνατότητες λήψης email από κινητά τηλέφωνα, είτε μέσω browser (ΟΜΑ) είτε δυναμικά με απευθείας επικοινωνία του exchange με το κινητό (push mail)

8. Δυνατότητες ελέγχου διαθεσιμότητας αιθουσών, μηχανημάτων μέσω email (Exchange 2007)

9, Αλληλεπίδραση με fax, voice mail, τηλεφωνία.

10. Δυνατότητα ανοίγματος όσων email λογαριασμών θέλουμε, xωρίς δύσχρηστα εργαλεία ή συνεχή fax στον provider.

11. Τέλεια αλληλεπίδραση με πολλά client mail προγράμματα, και φυσικά απόλυτη συνεργασία με το κορυφαίο MS outlook 2003, 2007 κλπ.

12. Εξυπηρέτηση όλων των προτοκόλλων: pop3, imap, mapi

13. Αλληλεπίδραση με άλλα MS προγράμματα (ocs, sharepoint, crm) αλλά και με 3rd party

14. Επιβολή κανόνων μεγεθών mailboxes, mail outgoing και incoming κλπ κλπ κλπ

Θελετε κι άλλά?

 

Θες κι άλλα?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν αρκετά καλή ερώτηση για ένα προιόν που εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ (thanks MSFT !!!)

Λοιπόν εχει μια εταιρεία pop3 accounts (μπλιαχ) και εχει ο κάθε user στο pc του τα πολύτιμα e-mail του.

Αγαπητέ χρήστη έσκασε ο δίσκος σου no exchange -> no more mails !!!! Πάνε τα e-mail για πάντα και κύριε επιχειρηματία αν έχεις στο mail client , contacts και επιχειρηματικά e-mail δεν θα τα έχεις πια .

Επίσης κάτι που ζητάνε κάποιοι επιχειρηματίες είναι τι κλασσικό ''θέλω να βλέπω τι γίνετε επικοινωνία της εταιρείας μου '' . Πάλι ο exchange έχει λύση με centralized mail archiving. Δηλαδή μας δίνετε η δυνατότητα να έχουμε ΟΛΗ την e-mail επικοινωνία της εταιρείας σε ένα ΄''χώρο'', όπου ''χώρος'' μπορεί να είναι ενας public folder, σε ενα sharepoint η ακόμα και σε database. Επίσης κατι αρκετά καλό στο σεναριο αυτό είναι οτι μπορείς να κάνεις intergrade και fax server με αποτέλεσμα να έχεις archive όλα τα fax απο και πρός την εταιρεία σε ηλεκτρονική μορφή. Αντε να ξεκινήσουμε σιγά σιγά paperless office. Και εδώ υπάρχουν και κάποια νομικά θέματα. Για παράδειγμα σας έστειλα εγω με fax μια αποδοχή προσφοράς , και μετά απο 2 μήνες αρνούμαι να πληρώσω και μετά απο 3 χρόνια γίνετε το δικαστήριο κτλ . Αν έχει χαθεί το fax της αποδοχής από την γνωστή καθαρίστρια με τι να αποδείξετε την αποδοχή μου ??? -> με τίποτα. Και βέβαια εδώ έχεις τα ανάλογα perimissions ποιος βλέπει -> τί .

Το κομμάτι collaboration που ανέφερες δεν είναι και λίγο κυρίως για σε επίπεδο bussiness . Μπορεί να φτάσει ''σχεδόν'' σε επίπεδο ενός απλού crm . Με custom forms , custom contact forms, public calendar ,public contacts, mail merge with outlook and word, shared mailboxes etc . Προφανώς είναι μεγάλη υπόθεση το collaboration functionality.

Δεν έχεις περιορισμούς στα user mailboxes size ή ακόμα και στην ποσότητα αρκεί να έχεις χώρο. Επίσης λόγο του AD αν έχεις roaming profiles , χάλασε το pc του user 2 ->no problem πήγε στο pc3 έβαλε user name / password ορίστε κύριε μου και το προφίλ σου και ολόκληρο το mailbox σου. Με τα contacts σου, το calendar σου, με τα όλα σου εν ολίγοις.

Και βέβαια έχεις το υπέροχο owa ,outlook mobile access, πάλι με όλο το mailbox σου, με τα public folder σου, με τα fax σου....

Eχεις gal , global address list, έχεις content filtering, receipient and senders filters, ένα εεε καλούτσικο antispam,attachment filtering (όχι άλλα video/mp3 στα mail και δεν έχω bandwidth), out of office assistance. Kάνεις μια marketing campaign και θέλεις να την κοινοποιήσεις μέσω mail σε 3000 receipients. Αντε κάντο από τον provider !!!! μάλλον ποτέ ,,, ενώ το κάνεις sheduled και το βραδάκι που ο κόσμος κοιμάτε η τύχη τους δουλεύει και φεύγουν τα mail χωρίς bandwidth and workload conciderations. Για τους mobile workers πολύ ωραίο sync στον 2007 με mobile devices. Εχεις την δυνατότητα να τον κάνεις intergrade με καποιον sms server για πιθανόν marketing σκοπούς , να στέλνεις sms στα κινητά των contact σου.

Και βέβαια πάει πολύύύύυ πιο μακριά η βαλίτσα να βάλεις και το κομματι του unified messaging . Εκεί ξεφεύγει . Με instant messaging , voip, sms, mail, fax, video και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς στο επικοινωνιακό κομμάτι μια επιχείρησης καντρικοποιημένα με πλήρες management .... Άντε γειά λέμε.... φοβερό

Πιστεύω οτι δεν είναι και λίγα τελικά τα πλεονεκτήματα. Και προφανώς δεν είναι μόνο αυτά (exchange clustering etc) αλλά ακόμα δεν έχω πιεί τον καφέ μου.

Λοιπόν κύριε επιχειρηματία μήπως να το σκεφτείς από λίγο ως αρκετά καλύτερα ????

Επλίζω να βοήθησα λίγο.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά τονίζω πάντα τη δυνατότητα για Push e-mail. Δε νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός επιχειρηματίας που στηρίζεται στο e-mail του σα βασικό εργαλείο και να δεν το εκτιμά αμέσως μόλις το δει. Γι΄αυτό άλλωστε τα Blackberry πουλάνε σαν τρελλά στις ΗΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...