Jump to content

antonch

Administrators
 • Posts

  1030
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Posts posted by antonch

 1. Καλημέρα 

   

  Έτσι που μου τα λες δεν θέλεις 3 δίσκους αλλά 5 ως εξης

   

  1. Data file της κύριας database. Αν έχει πολλά καλό θα είναι να είναι σε ξεχωριστούς δίσκους.

  2. Log file της κύριας database.

  3. Data files των άλλων βάσεων

  4. Log files των άλλων βάσεων.

  5. Tempdb 

   

  Εϊμαι σε ένα δίλλημα που αφορά τους ssd και τι θα έβαζα εκεί. Θα κοίταζα στο υπάρχον παραγωγικό σύστημα τι είναι αυτό που έχει το μεγαλύτερο ΙΟ και υποψιάζομαι την tempdb. Αν πράγματι είναι αυτή τότε αυτή θα την έβαζα σε ssd αλλιώς θα έβαζα τα data files  και log files της κύριας βάσης (προσοχή όχι μαζι αλλα σε ξεχωριστούς δίσκους)

   

  Τέλος αυτό που θα έκανα είναι να έχω μόνο το database engine του sql server σε αυτό το instance και θα έφτιαχνα ακόμα 2 vm στα οποία θα έβαζα ssrs και θα έφτιαχνα φαρμα μεταξύ τους.

 2. Θα μπορούσα να πω ναι οκ αλλά δεν θα το πω καθώς πρέπει να ξέρω το τι είδους βάσεις θα έχεις εκεί πάνω (πχ OLTP, OLAP, DW) για να καταλάβω τα φορτία που θα έχεις.

   

  Γενικά έτσι όπως το θέτεις είναι δύσκολο καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπως

  να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί η ΤempDB ασύστολα οπότε είνα καλη περίπτωση αυτή να είναι σε SSD,

  να είναι ένα transactional app που να γράφει τρελλα στο log οπότε καλή περίπτωση στο log να είναι σε SSD.

   

  Τέλος σε κάθε περίπτωση δεν μας λες και την RAM και τι μεγέθη βάσεων θα έχεις εκει ώστε να καταλάβουμε πόσο συχνά θα διαβάζεις από το δίσκο?

 3. Δεν έχεις και πολλές λύσεις εφόσον όπως λες κάνεις καρφωτά statements θα πρέπει να βάζεις πριν από το κάθε ' ακόμα ένα ' δλδ ''.

  Δεν έχει κάτι ο SQL Server.

  Ένα τρικ που έχω κάνει στο παρελθόν είναι να τα αποθηκεύω σε xml πεδίο αλλά δεν είναι ότι καλύτερο

   

  Βέβαια η καλύτερη λύση είναι το κάνεις με parametrized queries μέσα από την εφαρμογή σου οπότε δεν έχεις πρόβλημα

  SqlCommand cmdIns = new SqlCommand(sqlIns, db.Connection);
  cmdIns.Parameters.Add("@xxx", info);
  cmdIns.ExecuteNonQuery();

 4. Αγαπητή Φίλη/Αγαπητέ Φίλε,


  Σε προσκαλούμε να παρακολουθήσεις online το 30o SQL Night που είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 21:30 και το οποίο έχει θέμα:


  Implementing Mobile Reports in SQL Server 2016 Reporting Services


  Η παρουσίαση θα γίνει από τον Αντώνιο Χατζηπαυλή και η διάρκεια της θα είναι περίπου 90 λεπτά.


  Η παρουσίαση δεν έχει κόστος, ειναι δωρεάν, αλλά απατείται έγγραφη.


  H γλώσσα στην οποία θα γίνει η παρουσίαση είναι η Ελληνική.


   


  Με φιλικούς χαιρετισμούς


  sqlschoollogoformails.png


   


 5. Αγαπητέ Σταμάτη,

   

  Η evaluation edition είναι ουσιαστικά ή Enterprise edition, αν αποφασίσεις να πας σε Standard δεν θα παίξει.

   

  Αν πάλι συνεχίσεις σε Enterprise θα παίξει αλλά γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο;

   

  Αρχικά θα πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα αλλά όπως λες θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει το implementation απο την εταιρία, αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον θα είναι στο τέλος ένα μπάχαλο από τα σβήσε γράψε και άλλαξε και δεν είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη σωστό από πολλές μεριές και κυριως από security καθώς θα ταλαιπωρηθείς μέχρι να δεις τι πρέπει να κόψεις. ΕΠΙΣΗΣ αν δεν είσαι από πάνω τους και δεν παρακολουθείς το implementation δεν θα ξέρεις και τις ρυθμίσεις που  θα βάλουν και θα πρέπει να ζήσεις για τα επόμενα χρόνια με ένα περιβάλλον στο οποίο δεν θα ξέρεις τι έχει γίνει, και η αμφιβολία δεν είναι κάτι που θέλεις στην ζωή σου.

   

  Εφόσον είσαι σε αυτή την φάση δώσε το VM που λες με την evaluation και όταν τελειώσει αυτό τότε φτιάξει ένα σωστό VM στημένο όλα από τα χεράκια σου και με ένα απλο backup restore μεταφέρεις αν χρειάζεται τα δεδομένα

   

  Προσωπικά είναι αυτό που κάνω πάντα με τους vendors στο περιβάλλον που εργάζομαι καθώς ο καθέ ένας ζητάει το μάκρι και το κοντό του αλλά στην παραγωγή θα πρέπει να είναι τα πράγματα όπως τα θέλω εγώ και αν δεν είναι τότε δεν μπαίνει παραγωγή απλά

   

  Φιλικά

  Αντώνης

 6. To SQLSchool.gr σαν SQL PASS Chapter διοργανώνει ακόμα ένα SQL PASS Chapter Community Event στο οποίο θα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε σαν ομιλητή τον Peter Myers.
   
  Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή την οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε στο link.
   
  Επίσης αν δεν το έχετε κάνει ήδη θα θέλαμε να κάνε εγγραφή στο SQL PASS και να γίνετε μέλη στο Sqlschool.gr PASS Chapter ώστε να ενδυναμωθεί η παρουσία μας εκεί με σκοπό να προσελκύσουμε περισσότερους ξένους ομιλητές

  EVENT DETAILS
   
  Ημερομηνία διεξαγωγής: 02/12/2015
  Ώρα διεξαγωγής: 18:00 – 21:00
  Τοποθεσία διεξαγωγής: Microsoft Hellas , Λ. Κηφισίας 221, Μαρούσι 151 24

  AGENTA

  18:00-18:30 – Προσέλευση
  18:30-19:45 – Azure Machine Learning: From Design to Integration (Perer Myers)
  19:45-20:00 – Διάλλειμα
  20:00-21:00 – SQL Server 2016 - Always Encrypted (Antonios Chatzipavlis)
   
  TOPICS DETAILS
   
  Azure Machine Learning: From Design to Integration
  Machine Learning is a subfield of computer science concerned with systems that learn from data. In this session, learn how a Microsoft Azure Machine Learning solution comes to life: From the creation of a workspace, to the preparation of data, to experimentation with machine learning algorithms, and then finally to the integration and integration of predictive insights. This session has been specifically designed to describe machine learning fundamentals, and to help enable and inspire existing developers taking their first steps to leverage cloud-based predictive models delivered with Azure Machine Learning. It is guaranteed to thrill you with potential, and excite you with the relative ease in which it can be accomplished.
   
  SQL Server 2016 - Always Encrypted
  Always Encrypted is a feature designed to protect sensitive data, such as credit card numbers or national identification numbers (e.g. U.S. social security numbers), stored in SQL Server databases. Always Encrypted allows clients to encrypt sensitive data inside client applications and never reveal the encryption keys to SQL Server. As a result, Always Encrypted provides a separation between those who own the data (and can view it) and those who manage the data (but should have no access).
 7. Αγαπητή Φίλη/Αγαπητέ Φίλε

   

  Σε προσκαλούμε να παρακολουθήσεις το 26o SQL Night webinar που είναι προγραμματισμένο για  Sat 10/10/2015 και ώρα 22:00:00 και το οποίο έχει θέμα:

   

  "Designing and Implementing Views"

   

  Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το σεμινάριο αυτό θα πρέπει να έχεις διασφαλίσει πρώτα την συμμετοχή σου η οποία είναι δωρεάν.

   

  Αυτό μπορείς να το κάνεις πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία του σεμιναρίου επισκεπτόμενος το link αυτό.

   

  Με φιλικούς χαιρετισμούς

  sitelogo.png

 8. Λάθος!

  Ο στόχος σου είναι να έχεις δύο instances ένα για τις βάσεις του sharepoint και ένα για όλες τις άλλες.

  Ο sharepoint φτιάχνει πολλές βάσεις και όχι μία, επίσης όπως σου έχω πει απαιτεί instance level configuration όπως συγκεριμένο collation συγκεκριμένα trace flags και επίσης σημαντικό βάζει MAXDOP =1 και παίζει με hint για αυτό στα SELECT queries.

 9. To θέμα σου δεν είναι να ξεγελάσεις τον SharePoint γιατί πολύ απλά δεν έχεις νέο instance που είναι σύννομο με το πως πρέπει να είναι εγκατεστημένος ο SQL for SharePoint. Αυτό επίσης δεν είναι supported από τον SharePoint.

   

  Κανονικά θα πρέπει να έχεις ένα ξεχωριστό instance που να έχει ΜΟΝΟ SharePoint databases αυτό είναι το recommendation από την Microsoft.

   

  Μην παιδεύεσαι  άδικα

 10. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ, ακόμα και αν βρεις στο internet κάποιον που να λεει ότι το έχει κάνει.

   

  Ο Sharepoint είναι περίεργο προιόν και έχει συγκεκριμένες ρυθμίσεις σε επίπεδο instance για να μπορεί να πάιξει. Οτιδήποτε άλλο κάνεις που δεν είναι σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που θέλει θα σε βάλει σε μπελάδες.

   

  Φτιάξε νέο instance και βάλε αυτό στο cluster για να έχεις το κέφαλι σου ήσυχο, trust me, έχω αρκετούς sharepoint στην δουλειά...

 11. Μιας και είμαστε μια παρέα καλό θα είναι να γνωριστούμε καλύτερα και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να χρησιμοποιούμε τα πραγματικά μας ονόματαΓια να εμφανίζεται το πραγματικό μας όνομα θα πρέπει να ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδικασία

   

  Στο πάνω δεξί μέρος θα δείτε το user id σας. Πατήστε το βελάκι που δείχνει κάτω και θα σας εμφανιστεί ο παρακάτων διάλογος σε αυτόν πατήστε My Settings

   

  Posted Image

   

   

  Θα σας εμφανιστεί η παρακάτω σελίδα και εκεί επιλέξτε Display Name.

  Δώστε το όνομα σας και το password και αυτό ήταν.

   

  Να σημειωθεί ότι μπορείτε να αλλάξετε το όνομα σας μέχρι τρεις φορές μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών

   

   

  Posted Image

   

  Click here to view the article

 12. Budget υπάρχει χωρίς να σημαίνει ότι είναι και ποτάμι.

  Με βάση την πρόταση του Παναγιώτη έχω δει τα dell και έχω ένα configuration που φτάνει τα 5Κ.

  Αλλά πάντα μου αρέσει η και η λογική του το φτιάχνω μόνος μου zakmackraken

  Το Azure μου αρέσει αλλά δεν είναι αυτό που θέλω και έχω στο μυαλό μου.

  Οπότε ακούω.....

 13. Μου άρεσε το WAF!!!. Αλλά δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.

   

  Το τι θέλω να κάνω είναι απλό. Δεν μιλάμε για server παραγωγής, αλλά για ένα δυνατό test server που θα έχει την δυνατότητα να σηκώσει μεγάλο αριθμό από VM με σκοπό να κάνω ότι κατέβει στο μυαλό μου. Σίγουρα θα υπάρχουν και πράγματα που δεν θα είναι για δοκιμή αλλά αυτά θα είναι λίγα.

   

  Για παράδειγμα θέλω να σηκώνω ταυτόχρονα 2-3 DC και στο κάθε ένα από αυτά να έχω 7-8 SQL Server συν κάποια μηχανάκια με Visual Studio και να φτιάξω NLB. Βασικά θέλω να προσομοιώνω ζόρικες καταστάσεις

×
×
 • Create New...