Jump to content

periklisk

Members
  • Posts

    81
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by periklisk

  1. Καλησπέρα στο autoexec! Εδώ και δύο μέρες (χτες και σήμερα) παρουσιάζεται το εξής παράξενο άλλωτε σε τυχαία χρονικά διαστήματα και άλλωτε όταν κάποιος (οι) χρήστες πάνε να κάνουν κάτι από τα παρακάτω: -να στείλουν email εντός ή/και εκτός εταιρείας -να ανοίξουν ένα email -να ανοίξουν την GAL -να επεξεργαστούν κάτι στο Calendar. Το παράξενο είναι ότι ζητάει username και password που ακόμα κι αν δε μπει φεύγει το email (μόνο αυτό όμως μετά συνεχίζει να ζητάει το password). Στην περίπτωση που βάλουμε το password (με τη μορφή domainname\username και domain password) λειτουργούν όλα κομπλε μέχρι να γίνει επανεκκίνηση στο outlook. Αν επιλεγεί το remember password το πρόβλημα σταματά να εμφανίζεται σίγουρα όμως θα το ξαναβγάλει στην αλλαγή του password μετά τη λήξη του. Η μοναδική αλλαγή που έγινε τις τελευταίες μέρες είναι η εγκατάσταση των μηνιαίων updates της Microsoft σε σταθμούς εργασίας και email server. Ξέρει κανείς σας αν υπάρχει περίπτωση κάποιο από αυτά να δημιουργεί πρόβλημα πριν τα ξηλώσω όλα?
  2. καλημέρα! Έχω έναν Edge Transport 2010 SP1 και από χθες βγάζει το παρακάτω μήνυμα λάθους σε όλα τα εισερχόμενα μηνύματα: 452 4.3.1 Insufficient system resources Δοκίμασα να κάνω την αλλαγή στο EdgeTransport.exe.config στο add key="EnableResourceMonitoring" value="false"add key="EnableResourceMonitoring" value="true" σε "false" χωρίς επιτυχία. Επίσης άλλαξα το path της queue στο ίδιο αρχείο με restart στο Transport Service και πάλι τίποτα, το πρόβλημα συνεχίζει. Έχει κανείς αντιμετωπίσει το πρόβλημα?
  3. Ναι κανονικά disable! Ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα, Διάβασα το παρακάτω blog και έχω κατεβάσει όλα τα τα αρχεία για να τα περάσω πριν το service pack 1. Το περιβάλλον είναι 2008 r2 standard - exchange 2010. Υπάρχει κάτι άλλο που έχει συναντήσει κανείς και πρέπει να προσέξω ή προχωράω χωρίς φόβο αλλά με πάθος και φόρα?
  5. up! Βρήκα κάτι σχετικά με το autodiscover και το outlook anywhere και θα το δοκιμάσω αύριο αν και το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται σε εγκατάσταση office 2010 και όχι σε παλιότερες εκδόσεις... Αν παίξει θα ποστάρω τα βήματα.
  6. Λοιπόν έχουμε και λέμε. Στο laptop έχω εγκατεστημένο Office 2010 64 bit και συνδέομαι με το Outlook σε έναν Exchange 2010 με ενεργοποιημένο το outlook anywhere. Δοκιμάζοντας τη λειτουργία του παρατήρησα το εξής περίεργο και παράξενο. Στα exchange proxy settings του λογαριασμού βάζω τον proxy server και το principal name με κατάληξη eu και κάνω restart στο outlook και διαπιστώνω ότι έχει γυρίσει σε gr!!!!!!!!! Εννοείται ότι αυτό δε γίνεται στα άλλα outlook των συναδέλφων... και πριν με τα 2007 που είχα έπαιζε κανονικότατα... Καμιά ιδέα κανείς?
  7. Αληθώς Ανέστη! Έχουμε πάρει της WD το sharespace και ενώ μπορείς να το βάλεις στο domain κανονικά δε σου εμφανίζει τους χρήστες για να τον χρησιμοποιήσουμε σαν file server. Δε το πολυψάξαμε γιατί δεν τον πήραμε για τέτοια χρήση. Μπορώ να το κοιτάξω λίγο περισσότερο και να σου πω. Κατά τα άλλα είναι αρκετά εύχρηστο αφού μπορείς πολύ εύκολα με το γραφικό περιβάλλον (ΙΕ) να κάνεις όλο το configuration σε λίγα λεπτά. Αυτό που παίρνει χρόνο είναι η διαμόρφωση των δίσκων. Το raid 5 έκανε πολλές ώρες να το δημιουργήσει.
  8. Καλημέρα, Μόλις διάβασα είναι πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Jason Hiner που δημοσιεύτηκε στο techrepublic χθες 04/05/2009 και σε γενικές γραμμές αναφέρεται σε δύο τάσεις της τεχνολογίας που η Microsoft θα πρέπει να επανεξετάσει την τοποθέτησή της ώστε να βελτιώσει τη θέση της. Ρίξτε μια ματιά! <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> http://blogs.techrepublic.com.com/hiner/?p=1524&tag=nl.e101
  9. Καλημέρα! Όποιος δεν ήρθε έχασε! Κράτησε κανα 3ωρο σχεδόν αλλά άξιζε τόσο η παρουσίαση όσο και τα demos (live migration κλπ).[Y]
  10. χαχαχα...holy mother of tsouvalasi που το έβγαλες αυτό το παιδί...χαχα πολύ ατάκα μιλάμε... πάντως εδώ μέσα που είσαι αν δεν βρίσκεις λύσεις που δεν ξέρεις...πρέπει να έχεις έρθει από το μέλλον...γιατί όλοι έχουν κάτι να δώσουν... εγώ έχω scheduled task τον periklisk να κάνει restart manually...και παίζει και μέσω τηλεφώνου...χαχαχα σε περίπτωση προβλήματος το συγκεκριμένο task σε καλεί πίσω και σου λέει 'Δεν μπορώ να το κάνω...μπες εσύ και κάντο' και φυσικά η τεχνογνωσία μπορεί να διαμοιραστεί... ευθυμίσαμε σήμερις...άντε να τα πούμε στο meeting επίσης το συγκεκριμένο task είναι προγραμματισμένο να κάνει κι άλλα πράγματα γι΄αυτό πρόσεχε ρεμάλι χεχε
  11. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάνουμε restore από drive backup σε άλλο σημείο του ίδιου δίσκου [H] ή σε άλλο δίσκο, με αποτέλεσμα να παίρνουμε μαζί και τους κρυφούς φακέλους ή/και του συστήματος που πήραμε backup. Αν χρειαστεί αφού κάνουμε τη δουλειά μας να τα σβήσουμε όλα αυτά ο φάκελος System Volume Information δε μπορεί να σβηστεί λόγω άρνησης στην πρόσβαση. Αυτό που κάνουμε είναι να πάρουμε την κυριότητα του φακέλου (που από default έχει το σύστημα) και μετά μπορούμε πολύ άνετα να τον σβήσουμε. Οδηγίες για να πάρουμε την κυριότητα βρίσκουμε στο http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q309531 Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε στο αντίστοιχο του συστήματός μας γιατί το χρειαζόμαστε και δημιουργείται αυτόματα από τα windows ξανά.
  12. Χρησιμότατη εμπειρία και γνώση μαζέψαμε αλλά κυρίως το έναυσμα για να προσπαθήσουμε να διευρίνουμε την οπτική μας πάνω στην ασφάλεια των δεδομένων μας που είναι στο έλεος του κάθενος... Τα συγχαρητήρια τα δώσαμε μέσα από τις βαθμολογίες μας και τα δίνουμε και από εδώ (έστω και με καθυστέρηση...) Μπράβο σε όλους!
  13. Στέλνεις με exchange account ή pop3?
  14. Πολύ επιτυχημένο το 2ο event ειδικά όταν κερδίζεις και μια ετήσια συνδρομή technet[] Πέρα από την πλάκα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα ειπώθηκαν και παρόλο που ξέραμε (λίγο πολύ) ότι έχει γίνει πολύ εύκολο να εισβάλει κάποιος παράνομα σε ένα δίκτυο ήταν αγχωτικό να το βλέπεις μπροστά σου να γίνεται "χωρίς να γράψεις ούτε μια γραμμή κώδικα" όπως σχολίασε κάποιος παρευρισκόμενος. Ανυπομονούμε για το security forum που έχουμε ήδη δηλώσει συμμετοχή.
  15. Ωραία ήταν και συζητήθηκαν και αρκετά θέματα! Άντε και οι επόμενες με περισσότερο κόσμο!
×
×
  • Create New...