Jump to content

ThanosZ

Members
  • Posts

    422
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ThanosZ

  1. Γεια σας συνάδελφοι. Χρειαζόμαστε έναν τεχνικό ΗΥ για να μπορεί να καλύψει κάποιες μέρες ασθενειών και αδειών. Σας παραθέτω το Job spec Full Job Spec: Server and PC Hardware configuration (build) and disposal using approved vendors and tools (DELL, HP, Wipe Pro etc.). Tier 1/2/3 Software installation & support.. Basic network troubleshooting, racking and patching (printing, TCP/IP, connectivity, monitoring etc.). Basic server administration and troubleshooting (queues, permissions, tape backups, rotations, liaison with general services and facilities etc.). Data center & TDS area upkeep and organisation to provide a professional and tidy working environment. 3G wireless card support and loan register administration (if applicable to local country). Blackberry support (if applicable to local country) Blackberry and iPhone support provided to the users. Conference/training room setup & meeting room support (pre-scheduled by the business). ITIL: Software and Hardware asset management (includes adherence to global processes and auditing requests). ITIL: Incident & Work management (includes escalation to Global/Regional/Local engineering and process groups and adherence to global processes). ITIL: Change/Problem management (includes communication to key customers, groups and adherence to global processes). Remote salesmen and sales conference support. Major outage on-call responsibilities (if applicable to local country). End user onboarding and training for IT systems. Πληροφορίες και CV στα αγγλικά παρακαλώ, στο [email protected] Ευχαριστώ
  2. Μία ιδέα: Κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί από τον hoster ? Technet για message throttling η τιμή : Set-TransportServer PickupDirectoryMaxMessagesPerMinute
  3. Μάλλον πας για καινούργιο routeraki ... Δείχνει να "πεθαίνει" το switch κομμάτι του router... Διαβασε εδω να δεις...
  4. Δυστυχώς είσαι θύμα των καταστάσεων. Αν δεν θέλει να καταλάβει πως αυτό που έγινε ήταν για καλύτερο, τότε: Μία Σολομώντεια λύση είναι η εξής: 1. Προτείνεις την αγορά του σίσκο από τον πελάτη ώς μεταχειρισμένου. 2. Βάζεις τον "τεχνικό" που "ανακάλυψε" τα πεταμένα λεφτά να προτείνει συσκευές. 3. Τις τοποθετείς και τις ρυθμιζεις σύμφωνα με τα όποια manuals 4. Εξοπλίζεσαι με έγγραφη βεβαίωση πως δεν φέρεις ευθύνη και πως θα τον χρεώσεις τον @@##$ αν πέσει το τούνελ 5. Περιμένεις άνετος & σταυροπόδι να ακούσεις τον ήχο που κάνει το κεφάλι του πελάτη σου στο γραφείο του όταν "σκασει" η "χρσυή" συσκευή του τεχνικού. 5α. Ετσι για να γελάσουμε, ξεκινάς καταγραφές χρόνου για οποιοδήποτε πρόβλημα του συγκεκριμένου, και το επικοινωνείς στον πελάτη. 6. Του πουλάς ,τέλος, τον μεταχειρισμένο σίσκο που αγόρασες απο αυτόν και του κατσικώνεις και την υπηρεσία, και του τραβάς ελαφρά τ αυτάκι να μην το ξανασκεφτεί αυτό το "πεταμένα λεφτα". 7. Ζητάς τον "τεχνικό" να είναι παρών στην απεγκατάσταση , μόνο και μόνο για κάνει τα όποια σχόλια (προσωπικά το βρίσκω πολύ .... εκπαιδευτικό). 6β. Τους "φέρνεις" κατα δώ "κατα λάθος" για να δούν τις απαντήσεις σ αυτο το thread. 6γ. Είσαι ψύχραιμος, δεν φταις εσύ, αμα κρατάς ευτυχισμένο τον σίσκο δεν θα πεθανει ποτέ. Έχω κι άλλα μα, εντάξει , πιστεύω να κατάλαβες[]
  5. Πελάτης από επαρχία, στέλνει email για πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Σας παραθέτω το πλήρεs μήνυμα παρακάτω: Μετά από αυτό αγόρασα τηλεσκόπιο και συνδρομή στο Hubble & Google Earth for idiots Αυτά τα ολίγα. (Τελικα το πρόβλημα που "εμφανιζετε" ηταν η πορτα που ετρωγε απο την ΡΟΡ3 email υπηρεσία του η οποία ηταν κλειστη και απλήρωτη) Long live Murhpy!!!
  6. Ποτε δεν κλεβουν πραγματα που δεν βλεπουν. Δεν αφηνουμε φορητα κινητα ελευθερα στο αμαξι, και αν εχουμε προβλημα με την ασφαλεια κλειδωνουμε τις πορτες μας. Μα το σημαντικοτερο ειναι , να μην "δειχνουμε" αυτα που "κουβαλαμε πανω μας". Περαστικά Γιάννη , και χαλαλι το "rock" . Εσυ να σαι καλα.
  7. Ακη, Θάνο ,παιδιά. Για μένα το συγκριτικό είναι άτοπο. Γιατί? Γιατί σε απόλυτες γραμμές το Τσαμπα νικάει και το ξερετε πια. Ρωτήστε το μικρομεσαίο πελάτη να σας απαντήσει σε αυτό το συγκριτικό. Οι φορές τπου "σκάει" το ΟΟ είναι περισσότερες από το Ο2010. Και τονίζω οι φορές. Δεν σκάει κάθε μέρα όλη μέρα ! Αν έσκαγε τόσο συχνά θα το αντιμετωπίζαμε σα το lotus office suite. Δεν θα μας ένοιαζε το πόσο συχνά γιατί ούτως ή άλλως δεν το χρησιμοποιούμε! Μην ισοπεδώνουμε τον ανοιχτό κώδικα τόσο , δεν του αξίζει. Να σας θυμίσω τα iptables, Gimp, mozilla, το πολύ ωραίο και τσάμπα CD/DVD/εργαλείο pen/test backtrack με τα καταπληκτικά free forensics, την MySQL, το GZip, Tar, to Drupal, to audacity, to VLC, OpenVPN, και η λιστα ειναι ατελειωτη. Κι ολα αυτα, τα έχουμε χρησιμοποιήσει καποια στιγμή και ,προσωπικα, αισθάνθηκα πολυ τυχερός που κάποιος "καμμένος εγκέφαλος" έλιωσε για να μου δώσει εμένα ένα καλό εργαλείο και την σιγουριά πως ούτε κοροϊδεύω κανένα ούτε τον καταληστεύω μπαίνοντας στα κρακζ και τα γουαρεζ για να βρω το σπαστηρι του. Το βρίσκω άτοπο να συγκρίνω ένα τσαμπα, με ενα επι πληρωμή. Δεν θα το έκανα ποτέ και αν θα έβλεπα τα αποτελέσματα μίας τέτοιας σύγκρισης , σίγουρα δεν θα τα λάμβανα υπ όψη μου. Με λίγες λέξες , και τι εγινε που σκαει το ΟΟ? Λες και το πλήρωσα ?Το κλείνω και το ξανανοιγω. Αν εσκαγε με τον ιδιο τροπο το Ο2010 θα ειχα στείλει την CIA στον reseller που μου είπε πως παίρνω "οτι καλύτερο αυτήν την στιγμή στην αγορά". Τα πάντα είναι θέμα επίγνωσης της παροιύσας κατάστασης ή όπως έλεγε κι ο Σωκράτης Situational Awareness. My humble 2 cents.
  8. Ετερον Κοτερον Ακη. αν δεν ειναι εντος της περιγραφης εργασίας τοτε ειναι εκτος.. μα ... για κατσε... ποιας περιγραφης? Ποια θεση στην Ελλλάδα έχει περιγραφη ???? #2 Ωραιο το τρικ του αφεντικου της. Εξεδωσε απαγορευση μα δεν μπλοκαρε το site! Ετσι για ναχουμε το αλλοθι να απολυουμε κοσμο που τον εχουμε κανει πρωτα ... ψυγειο! Την ιστορια την γνωριζα , ειχε γινει αρκετο debate για το αν και κατα ποσο , και σε ποια εκταση ειχαν το δικαιωμα της απολυσης κλπ κλπ, μα δεν ηξερα για το οτι εξεδωσε την απαγορευση χωρις να κλεσει το site με καποιο τροπο...Κι αυτο μονο υποπτες προθεσεις μου καταδικνυει...
  9. Για να μην σας κουραζω με άλλα threads και επειδή μ αρενει ο Τιτλος του αρχικού. Νεα σοδειά , το παίζει κι αγγλοφωνος ! @skywalker: Degree:Computer Science. Maintaining-upgrading office communications+especially IT based (internet+network+email). Good knowledge of web programming languages. Active Directory+Microsoft Exchange Server+VPN. Hardware maintenance. Excellent English, previous experience within tourism required.(να κοβεις και κανα εισιτήριο στο Galileo!!!) [email protected]
  10. Αυτοι , αυτοι με τον , πως τον λενε mozzarella , το εκαναν! Ζηλεψαν τα ψαρακια στο live demo του balmer! Αισχος! Ντροπή!!!
  11. Μαμα = Microsoft. Ο hyperlink που σου εστειλα , δειχνει το πως. Στον 2008 θα πρέπει να εγκαταστήσεις active directory certificate services με οποια services/features αυτό προαπαιτεί. Θα σου τα πει και ο wizard απο μονος του και θα τα εγκαταστησει κι ολας. ο CA μπορει να ειναι member server στο domain σου, κι οχι απαραιτητα ρολο DC. Μαλλον θα εχεις προβλημα μονον στην περιπτωση που εχεις certificates απο τον παλιο σερβερ και ληξουν, και ζητηθει ανανεωση απο CA που δεν υπάρχει, εκτος κι αν αυτα γινουν superceed απο τον νεο CA αφου θα ειναι εκδομενα για τον ιδιο λογο. Τοσο βαθια δεν εψαξα νου σου πω την αληθεια.
  12. Συγγνωμη που παρεμβαινω ,εχω χασει επαφη με εφαρμογες της Εψιλον προ διετιας και δεν γνωριζω την τρεχουσα κατασταση. Θυμαμαι ομως πως η Εψιλον όντας microsoft partner εβαζε τον sql2005 μαζι με την εφαρμογη της και ειδικα στην business ερχόταν και στηνόταν χωρις παραμετροποιηση η SQL2005 std edition και μετα τα business ERPs. Γιατι δεν ρωτας τους ανθρωπους της Εψιλον να σου απαντησουν στο θεμα σου? Προ διετιας ηταν αρκετα συνεργασιμοι και εδιναν συμβουλες καλες για τα προγραμματα τους. Εκτος κι αν αλλαξε κατι απο τοτε?
  13. ...Ξεκίνησα μαθήματα χειρισμού υπερωκεανειου. Οταν τα καταφερω με το καλω θα κανω μετεκπαιδευση στα Υποβρυχια. Ετσι δεν θα έχω προβλημα να βρω δουλεια σαν λαντζερης στο Flying ΦαστΦουντ1!
  14. Συμφωνω ray. Το "μισθος βασικος" θα ηταν πιο ειλικρινες. Και ΣΙΓΟΥΡΑ θα στοχευε και στο ~900€ ταργκετ γκρουπ. Αλλα θελουμε και το <30 "να ναι και του χεριου μας , το σκλαβακι" ετσι να μην εχουμε και τυψεις αν ειναι και συνομηλικος. Ομως επειδη στην Χωρα της Δημοκρατιας , η Δημοκρατία ειναι απελάσσασα εδω και 5 δεκαετιες και παράλληλα οι "κουτοφραγκοι" έκαναν νόμο "εκει πανω στα δεντρα που ηταν κρεμασμενοι" για εμας που "καταπολεμούσαμε την Χοληστερίνη" : "Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας βάσει του δικαίου της ΕΕ" Για φαντατειτε , λεει, το "σκλαβακι" ή κάποιος "Μπάρμπας"¨να τους παει στο Σ.ΕΠ.Ε βασισμένος/η στην οδηγία 78/2000 Βρε το σκλαβακι, και βρε τον κουτοφραγκο μπαμπουινο που σκεφτηκαν τετοια πραματα.... ΤσκΤσκ.
  15. Επιπλέον να ξέρεις Δημήτρη , και όλοι οι παρόντες , ενδιαφερόμενοι και μή , πως το "εως χχ χρονων" καθιστά διάκριση με βάση την ηλικία και το Κυνηγά η Επιθ Εργασίας αν της κάνεις ονομαστική αναφορά στην Αγγελία και τον/την παραβάτη. Γιατί είναι διάκριση ? Επειδη ελίναι νόμος της ΕΕ ο οποίος ισχύει και στην Ελλαδα.
  16. Δεν θα εχεις , πιστευω, αρκει να εκανες revoke τα certs του παλιου CA πριντ την απεγκατασταση τοιυ, όπως το περιγραφει η Μαμα. Αλλιως θα γκρινιαζουν οι ΗΥ για τα παλια certs που δεν έχουν γίνει revoked. Αν γινει αυτό θα πρέπει να δεις πως θα μπορέσεις να τα κάνεις revoke, μεσα απο τον νεο.
  17. Ελπιζω να μην εγινε και πολλη ζημια. Ευχαριστουμε & για το update . ΥΓ, αν αυτο το επαθες σε εταιρκο δίκτυο δεν βάζεις κανενα wireshark να σνιφαρει για λιγο, μηπως και ξετρυπωσεις και κανενα αλλο ΗΥ? Σορρυ που σου βαζω ιδεες, μα , δεν ξερεις ποτε.
  18. Ναι, απλα άσε το AD να θεωρει πως έχει 27 CA's και το autoenrollment το κανει ενας σερβερ στη Δημοκρατία του Νίγηρα. [] How to decommission a ROOT CA Μην το αφήσεις στην τυχη του σε παρακαλώ. Θα εχεις θεμα στο μελλον. Βαλτον στο δίκτυο , και ακολούθησε της οδηγίες της "μαμας". Μετα βάλε τον νεο CA και θα γουργουριζει σα γατακι το AD.
  19. Αν τα regional settings σου είναι σωστά, τότε μάλλον "κάτι τσάκωσες" από την τελευταία σου έξοδο στο ιντερνετ . Δοκίμασε το combofix να είσαι σίγουρος πω ςδεν έχεις "κάτι". Μάλλον κάποιος keyloger στο κάνει αυτό.
  20. Θαυμάστε Και σε ανωτερα. Διπλωμα για υπερωκεάνειο τον αλλο μηνα , κοπηκα στα σηματα.
  21. Γεια χαρα. Δουλεψα αρκετα με το spiceworks για καποιες εργασιες συγκεντρωσης στοιχειων inventory μα δεν το εβαλα production φοβηθηκα το ad-ware υφος του. Αν εισαι απο τους "τυχερους" και εχεις δυνατότητα upgrade σε win 7 pro+ υπάρχει η συνδρομητική υπηρεσία windows intune που εκτος από software/hardware inventory κανει και windows update management (τερμα ο wsus!) malware protection & license management οσον αφορα τις αδεις χρησης των microsoft products .Για τα αλλα απλω βλεπεις τι εχει ο καθε ΗΥ εγκατεστημένο και επίσης εχει και την δυνατοτητα για on demand remote support από τον client προς τον διαχειριστη του intune ως alert στην κεντρικη του διαχειριστικη κονσόλα. To sysaid ηταν μονιμο εργαλείο μου γι ααρκετο καιρο,ειναι πολύ καλό εργλείο για το helpdesk κομμάτι του και για το price range του, μέχρι που ανακάλυψα πως υπάρχουν προγράμματα εκεί έξω που μπορούν μονα τους να φτιάξουν Inventory απο τους ΗΥ μου χωρίς εγώ να κάθομαι να γράφω με τις ωρες τα soft specs , hardware specs, installed apps, envirmonment variables etc. Κάτι που το spiceworks το κάνει "αβάδιστα" Δες για λίγο το Windows InTune Webpage
  22. Πρωτόγονο μα θα το ρωτησω: Οταν κολλαει η εφαρμογη σε ολα τα τερματικα, υπαρχει τροπος να ελεγξεις καποιο αλλο κομματι του δικτυου απο ενα άλλο ΗΥ ? ΠΧ ενα network share ? Ενα ανοιγμα του c$ σε ενα ΗΥ που κολλησε? Θυμασαι ποτε σου ετυχε? Το ρωταω μηπως εγινε μετα απο καποιο upgrade καποιο Patch κλπ. Αυτα τα λιγα ειχα να ρωτησω μηπως και βαλουμε κι αλλο κομματι στο παζλ. Καλη επιτυχια!
  23. Παίζει κανενα webcast με τον άνθρωπο? Η ώρα διεξαγωγής του μου είναι πολύ ακατάλληλη. Ξέρω πως αν ζητουσαμε από τον αγαπητό Rafal να μετακινούσε όλη του την ομιλία το πρωί εξ αιτίας του προσωπικού μου κωλλύματος δεν θα αρνούταν , μα δεν θέλω να τον υποχρεώνω με τα οικογενειακά μου. Ευχαριστώ.
  24. Ασχετο , Δεν πιστευω να εισαι απο αυτους τους προδοτες που χρησιμοποιουν , ημαρτον κυριε, Google Apps εεεεε? Αν , ναι, τοτε εκι δεν εχεις θεμα να παιρνεις πια ΡΟΡ3 μα εχει ακομη θεμα να στελνει ο Χ2007 με το google apps enabled domain. Αν δεν εχεις google , τοτε χρησιμοποιωντας το ΜΧ βαζεις "δυσκολα" στον ιντερνετ dns και τον Ε2007 γιατι το πραγματικο MX record ειναι ο ιντερνετ ΡΟΡ3 σερβερ σου. Διορθωση λαθος αρθρο. επανερχομαι ταχιστα... Ορίστε βιντεάκι με όλα του τα καλά, εδώ Σορρυ για την "Αρβυλα" πριν, ηταν για client access θεμα.. ουπς! Καλή τυχη. ΥΓ, Σημαντικη παραλειψη: η Δ/νση του SBS Team blog!
×
×
  • Create New...