Jump to content

spkoukos

Members
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

Blog Comments posted by spkoukos

  1. Δεν θα ήταν καλύτερα να βάλουμε και έναν RAID Controller? Το software RAID σε σύγκριση με το Hardware RAID είναι αργό έως αρκετά πιο αργό. Πόσο μάλλον αν το βάλουμε και σε παραγωγικό περιβάλλον.

     

    Είχα ξεκινήσει κάτι τέτοιο εδώ και κανά 6μηνο με Openfiler kai SCSI U320 RAID Controller με 4 SCSI U320 146 GB δίσκους σε RAID-10 αλλά το άφησα λόγο φόρτου εργασίας. Ισως το ξαναπιάσω στα χέρια μου τώρα που έχει ανοίξει η όρεξη με Hyper-V και Windows 2008 R2.

     

    Μετά το IT Pro Connections πήρες φωτιά και ρίχνεις τα άρθρα δυό δυό. Καλή συνέχεια και σύντομαααααα.......

     

    Α και μη σε πάρει μυρουδιά ο Νάσος με το Openfiler (open source!!!!) γιατί θα σε κάνει ban ή θα στείλει τα παλικάρια να σου εξηγήσουν το όνειρο.......

     

  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Blackman και GSpiliot. Αυτό που προσπαθώ να κάνω πάντα είναι για password να χρησιμοποιώ φράσεις με τουλάχιστον 2 ή περισσότερες λέξεις και με αλλάγη των φωνηέντων με σπέσιαλ χαρακτήρες και αριθμούς. Ετσι εχεις αρκετά δυνατά passwords.

  3. Και από εμένα τα συγχαρητήρια για την πολλή καλή παρουσιάση. Είχε καλή ροή και πάνω από όλα σασπένς. Μια απορία μόνο.....

    Αν το password του WiFi (είτε με WEP ή με WPA) είναι κάτι σαν το παρακάτω, πόσο χρόνο θα χρειαστείτε να το σπάσετε?

     

    #th!s1sn0t@s3cur3w!f!n3tw0rk$

     

    Ακούω χρόνους......

     

  4. Συγχαρητήρια για την δουλειά. Κάτι παρόμοιο αλλά χωρίς Virtual, μια και τότε δεν ήταν και τόσο γνωστή και διαδεδομένη τεχνολογία, πριν 5 χρόνια έκανα build μια φάρμα από 22 servers IBM x346 με πάνω κάτω ίδιο Hardware (CPU,Disks,NIC,etc),ένα SAN FastT600, 4 switch Cisco 3750, 2 PIX-515 σε fail over, Ultrium Tape Library και άλλα. Η όλη εγκατάσταση όμως έγινε remotely με εμένα στην Αθήνα και τον συνάδελφο που έστηνε το Hardware σε ένα collocation datacenter στην Αμερική.

    Αξέχαστη εμπειρία. Εννοείται ότι το όλο site δουλεύει παραγωγικά 5 χρόνια με downtime ελαχίστων ωρών (σύνολο 2-3 ώρες για τα 5 χρόνια) και συντηρείται remotely.

     

×
×
  • Create New...