Jump to content

mts

Members
  • Posts

    410
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mts

  1. Το Anydesk δεν λειτουργεί πλέον. Κρίθηκε μη ασφαλές και πλέον δουλεύουμε μόνο μέσω VPN (με Cisco Anyconnect VPN client).
  2. Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα! Μία ερώτηση. Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαμε εφαρμογές τύπου Anydesk κτλ για να δουλέψουμε μέσω τηλεργασίας. Πλέον έχουμε ενεργοποιήσει το VPN και οι χρήστες μπαίνουν μέσω Cisco Anyconnect στο Windows PC τους στο γραφείο μέσω Remote Desktop (σε μηχανήματα Windows 7 και Windows 10). Όταν έμπαιναν με Anydesk, μπορούσα κάλλιστα να τους υποστηρίξω σε κάτι που ήθελαν (και που έπρεπε να βλέπω την οθόνη τους) μέσω καποιου εργαλείου Remote Desktop Support (όπως πχ Dameware) μέσα από το δίκτυο. Τώρα, λόγω Remote Desktop, δεν μπορώ να το κάνω αυτό και μάλλον είναι λογικό, μιας και το Remote Desktop ανοίγει κάποιο session για τον χρήστη μέσα στο λειτουργικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τι θα μπορούσα να κάνω για να μπορώ να τους υποστηρίζω στο VPN Remote Session που έχουν ανοίξει στο PC του γραφείου? Μπορούμε να βρούμε με κάποιο τρόπο το ενεργό session που έχει μπει ο χρήστης μέσω Remote Desktop και να το προβάλουμε στην οθόνη μας? Ευχαριστώ πολύ!
  3. Καλημέρα σε όλους, ενδιαφερόμαστε για την αποθήκευση των αρχείων backup της εταιρίας εκτός κτιρίου και απο ότι βλέπω γενικά, το storage πάει cloud οπότε λέμε μήπως μεταβούμε στο Azure. Ψάχνοντας τα διάφορα είδη Storage που δίνει, ποιό λέτε πως ταιριάζει στο δικό μας σενάριο? Μιλάμε για 7-10ΤΒ δεδομένων στο Azure. Τα αρχεία θα ανανεώνονται κάθε 2 μήνες και είναι σε μορφή .TIB (Acronis Advanced Backup 12.5) βλέπω πως υπάρχουν τα εξής : File Storage Blob Storage (μάλλον αυτό θα πρέπει να κοιτάξω) Archive Storage Queue Storage Disk Storage Data Box Azure Backup Azure Data Lake Storage Εγώ ενδιαφέρομαι απλά να μπορώ να ανεβάζω αυτά τα αρχεία 2 φορές το μήνα πάνω στο Cloud.. YΓ : Με το Veeam, μπορώ να παίρνω backup κάποιων shared folders? Σας ευχαριστώ πολύ.
  4. Καλημέρα! Επειδή σήμερα δεν θα μπορέσω να έρθω, θα υπάρξει και βιντεάκι του event μήπως για εμάς που δεν θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε? Ευχαριστώ!
  5. ακούει ακούει! αλλά παιδιά είχα θέματα κ γιαυτό δεν μπόρεσα να σας απαντήσω ΄τοσο καιρό. Όλα καλά τώρα! Θα το δοκιμάσω George Markou!
  6. Με έσωσες! σε 1000ευχαριστώ! δούλεψε τέλεια.
  7. Καλησπέρα σε όλους, ΤΟ δίκτυο αποτελείται από Windows 7 Pro clients και θα ήθελα αν γίνεται να ενεργοποιήσω σε όλα τα μηχανήματα το system restore με συγκεκριμένο percentage για τη χρήση δίσκου. Γινεται αυτό με group policy? Θέλω να παραμετροποιήσω τις παρακάτω επιλογές ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ σε ΟΛΑ τα μηχανήματα. Δείτε την εικόνα : Σας ευχαριστώ πολύ.
  8. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώργο! Αυτό έκανα τελικά. Έφτιαξα ένα μεγάλο LUN iSCSI και ένα VM με Windows 2012 R2 Standard (δεν έχω άδεια για 2016) και θα τα κάνω present απο εκεί! Να είσαι καλά!
  9. @Panagiotis Pataridis : Επανέρχομαι λίγο σε αυτό το θέμα και συγκεκριμένα με το κομμάτι "Ότι και αν πάρεις πρέπει να είναι presented μέσα από ένα Windows Server και όχι απευθείας από το Storage για πολλούς λόγους." της απάντησής σου. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος κατά την γνώμη σου για να γίνει αυτό? iSCSI files?
  10. Μάλλον θα πάω σε QNAP μιας και για αυτά είχα κάνει τη μελέτη μου εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα που λέτε και εσείς ότι είναι οκ νιώθω πολύ πιο σίγουρος. Για refurbished όντως πολλές οι λύσεις, όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι όλα θα δουλεύουν "καλά" και θα ανησυχώ για τον χρόνο ζωής του hardware. YΓ : Μια ερώτηση. Τα QNAPs έχουν τη δυνατότητα του RRTP το οπόιο παίρνει backup ενός QNAP σε ένα άλλο QNAP. Τα αρχεία λοιπόν, πως παίρνονται backup? Σαν σκέτα αρχεία? (εννοώ με τις ξεχωριστές επεκτάσεις τους κτλ?) ή σαν μια μορφή backup οπως πχ του Acronis που σώζονται σε .tib ? το ρωτάω αυτό γιατί με το ransomware εκεί έξω, λογικά θα χτυπιούνται και οι δύο τοποθεσίες των αρχείων μονομιάς, έτσι δεν είναι? (σε περίπτωση που παίρνω backup το ένα NAS στο άλλο) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου.
  11. Θέλω να έχω 2 x NAS με χωρητικότητα γύρω στα 12ΤΒ ώστε : Στο 1ο NAS : 1. Να αποθηκεύσω κάποια shared folders τα οποία θα παίρνονται backup στο 2ο NAS. 2. Επειδή τα emails μας αποθηκεύονται local (σε PST) θέλω να παίρνω backup τα PSTs αυτά στο NAS (έχω ήδη Group Policy που το κάνει αυτό, αλλά θέλω περισσότερο χώρο). 3. Θέλω να φτιάξω mapped folders για τον κάθε χρήστη (με quotas) ώστε να μπορεί ο καθένας να παίρνει backup τα πιο "critical" αρχεία του. 4. Θέλω σε ένα απο αυτά τα NASes, να φτιάξω ένα iscsi target το οποίο θα συνδέσω με ένα Windows 2012 R2 VM που θα λειτουργεί σαν WSUS. 5. Επειδή χρήστες έρχονται και φεύγουν, θέλω να έχω χώρο ώστε να μπορώ να αποθηκεύω τα αρχεία που αφήνουν φεύγοντας (χρειάζονται πολλές φορές απο κάποιον νεότερο χρήστη να κοιτάξει τα παλιά αυτά αρχεία). Στο 2ο NAS : 1. Θέλω να παίρνω backup όλα αυτά τα αρχεία που υπάρχουν στο 1ο NAS Το θέμα μου είναι φυσικά το οικονομικό. Νομίζω πως αν πάω στη λύση "Dell Poweredge Server" ξεφεύγω πολύ στο οικονομικό. Επίσης θα πρέπει λογικά να φτιάξω 2 RAID Arrays, ένα για το λειτουργικό και ένα για τα Data, οπότε χρειάζομαι διαφορετικούς δίσκους..
  12. Εννοείς πχ να κρεμάσω τους φακέλους μου κάτω από ένα iscsi το οποίο θα συνδέσω σε έναν Server μου και να φαίνονται τα shared folders μου από τον Windows Server? Δεν έχω χώρο.. και θέλω να έχω ώστε να παίρνω backup το personal folder των χρηστών (το οποίο θα έχει ένα σταθερό quota) αλλά και να παίρνω backup κάποια άλλα αρχεία απο άλλους servers.
  13. Έρχομαι μετά απο καιρό, να συνεχίσω αυτή την κουβεντούλα. Επειδή δεν είχαμε πολύ χρόνο για σωστό σχεδιασμό backup και επειδή το θεμα ήταν και οικονομικό, ήρθε τώρα μάλλον η στιγμή που θα προχωρήσουμε σε μια backup λύση. Πέραν των NAS (όπου ενδιαφερόμαστε για 8bay της QNAP και RAID 5 with Parity) είδα πως και οι Dell Servers (Τ330) κοστίζουν τελικά όσο το QNAP TS-853A που ενδιαφερόμαστε. Οπότε σκέφτομαι 3 λύσεις.. 1. 2 x QNAP NASes όπου το ένα θα παίρνει backup του πρώτου. Στο πρώτο θα γίνεται το file sharing. Αλήθεια, δουλεύουν καλά με iSCSI? Έχει κανείς εμπειρία? 2. 1 x Dell T330 με RAID5 και 1 x 4-bay QNAP (για να πέσει κάπως το κόστος) όπου το NAS θα λειτουργεί καθαρά σαν backupιέρα 3. 2 x Dell T330, θα λειτουργούν στο DOmain και θα μπορώ να παίρνω backup στον έναν και file sharing στον άλλο. Μπορείτε να με συμβουλεύσετε σε ότι έχει να κάνει με το hardware? Ευχαριστώ.
  14. Σε αυτό δεν έχεις άδικο.. Θα χρειαστεί πάρα πολύ χώρος για να παίρνω ΚΑΙ τα τοπικά αρχεία του καθενός όμως...
  15. Νίκο, θα πάμε μάλλον σε 2 NAS γιατί αυτή τη στιγμή οι Filerservers που έχουμε έχουν μικρή χωρητικότητα και (δυστυχώς) τα δεδομένα είναι πλέον πολλά. Οπότε ναι, θα χρησιμοποιήσουμε το ένα NAS (8bay) για file sharing (είδα ότι το QNAP δουλεύει μια χαρά με Active Directory) και το άλλο NAS (4bay) θα παίρνει backup τα (μισά) δεδομένα του πρώτου NAS (και λέω τα μισά, γιατί το πρώτο NAS θα περιέχει τα home folders των χρηστών, οπότε αυτά τα αρχεία θα υπάρχουν και synchronized στους φακέλους των υπολογιστών των χρηστών τοπικά. Οπότε το 2ο NAS θα παίρνει backup ΜΟΝΟ τους κοινόχρηστους φακέλους. Κάπως έτσι έχει το σενάριο.. Κάθε σκέψη/συμβουλή είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ κ πάλι.
  16. Στο χώρο που εργάζομαι, έχουμε το Acronis Advanced Backup.. και παίρνουμε backup σε 2 μέρη, σε εξωτερικό δίσκο, απευθείας συνδεδεμένο στους Servers και σε έναν server (PC βασικά) που του έχουμε βάλει 3x3TB σκληρούς δίσκους. Όποτε χρειάστηκε μπόρεσα και έκανα restore (ειδικά μετά απο ένα πρόβλημα που είχαμε με Ransomware). Τώρα, μιας και θέλουμε να δούμε λίγο καλύτερα το θέμα "backup", λέμε να αγοράσουμε 1 x QNAP NAS 8bay και 1 x QNAP NAS 4bay. Το backup θα λαμβάνεται στο 1 QNAP 4bay και στον server που παίρναμε και πριν. Για το 3ο σημείο, σκεφτόμαστε για cloud ή για αποθήκευση δίσκου κάπου εκτός γραφείου. Μπορείς Νίκο να μου πεις αν σου φαίνεται καλή η στρατηγική? Απλά τη γνώμη σου.. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
  17. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Maverick. Μια ακόμα ερώτηση. Στην 1η ερώτηση που λες "Υπάρχει πάντα τοπικό αντίγραφο", έχεις βάλει κ γίνεται backup στο ίδιο το PC δηλαδή? τοπικά? ευχαριστώ.
  18. Καλησπέρα, Κάποιες ερωτήσεις γενικού ενδιαφέροντος πάνω σε θέματα διαχείρισης αρχείων χρηστών, κοινόχρηστων αρχείων/φακέλων και λύσεις backup. 1. Στο περιβάλλον που εργάζεστε, που αποθηκεύονται τα αρχεία των χρηστών? Τοπικά? Αν ναι, το backup τους πως γίνεται? Μέσω mapping κάποιου φακέλου σε κάποιον server με Quota? Κάτι άλλο? Πως παίρνετε backup τα αρχεία των χρηστών σας? 2. Τους κοινόχρηστους φακέλους, πως τους παίρνετε backup? Σε εξωτερικό δίσκο? Σε NAS? Σε κάποιο άλλο PC ή Server? Κάθε πότε? Software? 3. Χρησιμοποιείτε home folders? (σε περιβάλλον Active Directory) 4. Χρησιμοποιείτε Profile Folders για να αποθηκεύετε τα προφιλ των χρηστών? (σε περιβάλλον Active Directory) 5. Tι γνώμη έχετε για για τα NAS? (QNAP, Synology κτλ)? Αν χρησιμοποιείτε NAS στην εταιρία, ποιο ρόλο παίζει? "Βackupιέρα" ? Βάζετε και κοινόχρηστους φακέλους εκεί? Αυτά για αρχή, μιας και θα θελα να μάθω γενικά πως εμείς, οι έλληνες ΙΤ χρησιμοποιούμε τις τεχνολογίες για ένα καλύτερο Storage περιβάλλον. Ευχαριστώ πολύ.
  19. Θα το προσπαθήσω και θα επανέλθω. Ευχαριστώ σας!
×
×
  • Create New...