Jump to content

g-int

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

g-int's Achievements

Junior IT

Junior IT (1/5)

0

Reputation

  1. Εμενα παντως απο τοτε που εκανα την αλλαγη στα 1400 παιζει..ακομα Και δεν εχω προβλημα με τα αλλα domain
  2. Σε ευχαριστω πολυ (και ολους που ασχοληθηκαν) για ολη την αντοποκριση , επι της ουσιας ενασχοληση...Παντως ενα σεμιναριο για TCP/IP suite protocols και troubleshooting θα ηταν super...!!!
  3. Οτι εχει να κανει με brightmail δεν εχει να κανει με την αποστολη του mail...ειναι πακετο απο αλλη κινηση . Παντως απο εχθες οπου αλλαξαμε το ΜΤU size τα mail παραδιδονται στην yahoo.com Απλα θα ηθελα να προσδιορισω το καλυτερο ΜΤU size για ολη την αλυσιδα...υπαρχει καποιο προταση σε αυτο?? Το παρακτω ειναι καλη πρακτικη.. ... με ping -l test size στο yahoo... Έβρισκα το μεγαλύτερο size όπου δεν έχω fragmentention και όριζα αυτό σαν το ιδανικό MTU size στο Router-FW (με την λογική ότι με τα άλλα domain δεν θα έχω πρόβλημα αφού έπαιζα στα 1500 ΜΤU και παίζω και τώρα στα 1400) ????
  4. Για 473 Maximum segment size 1360 bytes TCP SACK Permited Option = TRUE ΝΑΙ ειναι Monitoring απο FW-Router
  5. Καλημέρα ανεβάζω Unfiltered traffic......Av χρειαστεί ανεβάζω και την συνέχεια του traffic μέχρι την παράδοση . Το config σε σχέση με το ΜΤU είναι από χθες FW MTU LAN 1492 , MTU WAN 1400 Router MTU 1400, MRU 1500 και το MSS=MTU-40 Έχω μπερδευτεί με τις MSS τιμές που βλέπω π.χ FRAME 484 (FW-Router) MSS= 1460 FRAME 485 (Router-FW) MSS=1400 αυτό δεν θα έπρεπε να το έβλεπα 1360 Μήπως το MSS που αναγράφει στο WiresharK είναι το ΜΤU ?? Επίσης έλεγα μήπως με ping -l test size στο yahoo... Έβρισκα το μεγαλύτερο size όπου δεν έχω fragmentention και όριζα αυτό σαν το ιδανικό MTU size στο Router-FW (με την λογική ότι με τα άλλα domain δεν θα έχω πρόβλημα αφού έπαιζα στα 1500 ΜΤU και παίζω και τώρα στα 1400) ????
  6. H αλήθεια είναι ότι δεν νομίζω να είναι η καλύτερη ιδέα να τα κοινοποιήσω..
  7. Νομίζω το βγάζει έτσι.. γιατί το follow tcp stream δεν το κάνω στο πρώτο σχετικό frame της κίνησης που με ενδιαφέρει , αλλά σε κάποιο σχετικό που αναγνωρίζω..δεν ξερω αν ειναι κατανοητό όπως το περιγράφω..Το δοκίμασα στο πρώτο και το έφερε σωστά..
  8. OK Θα ενεργοποιήσω το ICMP στο router και θα κάνω monitoring το traffic FW/Router Ευχαριστω
  9. Αυτά που βρίσκω στο router σχετικά με packet size είναι wan mtu = 1400 αυτό πείραξα wan mru (maximum receive unit) = 1500 και MSS - Maximum Segment Size =40-MTU τα echo icmp είναι disable και φαντάζομαι για αυτό δεν τα βλέπαμε... Για το Lan δεν βρίσκω αντίστοιχα μεγέθη... Τωρα φανταζομαι με testing θα πρεπει να βρω την best timh για το ΜΤU σε σχεση με το yahoo.com KAI να ορισω το ιδιο MTU σε FW και Router για ΙΝ και OUT ??
  10. δοκιμασα να βαλω MTU = 1400 στο FW και στο Router..και το mail παραδοθηκε []
  11. Aνεβαζω και μια καλή παράδοση σε Hotmail.com ..Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι ο smtp header εδω σε σχεση με τον Header στο yahoo.com? Μηπως μας οδηγει καπου αυτο ?
  12. Δεν βλεπω κατι διαφορετικο...Το μονο που μου μενει ειναι να δω τις ρυθμισεις στο router...εχει και αυτο πανω του καποιο soft firewall..καποια αλλη ιδεα ?
×
×
  • Create New...