Jump to content

band

Members
  • Posts

    99
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by band

  1. Καλημέρα .Έχω έναν 2022 hyper-v με 10-12 vm.

     

    Αυτό που γίνεται σε τυχαίες στιγμές είναι ότι ενώ είναι running τα vm χάνεται η συνδεσιμότητα (δεν απαντάνε οι υπηρεσίες στους χρήστες).

    Όταν συνδεθώ στον host δεν μπορώ να τα κάνω τα vm shutdown ή connect. Επίσης δεν μπορώ να κάνω restart το Hyper-V Virtual Machine Management service. Αναγκάζομαι να κάνω restart όλο τον host το οποίο restart κολλάει γιατί μάλλον δεν μπορεί να κάνει shutdown τα vm οπότε τον κάνω force restart μέσα από τον Xclarity controller (IMM παλιά ή σαν το Idrac της Dell). Μετά επανέρχεται.

    Στο system log βρίσκω events 280 με περιγραφή "VMS Utilization Plan Vport QueuePairs adjusted from requested number (16) to actual (8). Reason: The number requested exceeds the maximum QPs per VPort supported by physical NIC. NIC Name: /DEVICE/{C30B097C-30C1-471F-92B0-8449B00FBDFF} (Friendly Name: Broadcom 57454 10GBASE-T 4-Port PCIe Ethernet Adapter #7)."

    Επίσης events 260 με περιγραφή "Failed to move RSS queue 12 from VMQ 2 of switch 52A95B3D-392D-4C61-B77A-F25702C2C0C8 (Friendly Name: UTM-HA), ndisStatus = -1071448015 ."

    Έχει να κάνει με αυτό, να απενεργοποιήσω το VMQ από την κάρτα δικτύου, ή είναι κάτι άλλο που πρέπει να δω;

    Ευχαριστώ πολύ

  2. Καλημέρα σε όλους. Έχουμε Exchange 2013 και SSL πιστοποιητικά για να κάνουμε sign (όχι encrypt) τα εξερχόμενα email. Το ίδιο πιστοποιητικό μπαίνει και στα κινητά για τον ίδιο σκοπό. Μέχρι τώρα συνήθως τα κινητά ειχαν κάποια δικιά τους email εφαρμογή που έδινε την δυνατότητα αυτή. Προσπαθώ να βρώ μια για όλα, να μην έχει καθένας διαφορετική ανάλογα τη συσκευή. Στο Outlook app που δοκίμασα δεν δίνει κάποια επιλογή ή στο aquamail.

    Μήπως γνωρίζει κάποιος εφαρμογή που να υποστηρίζει τη δυνατότητα αυτή;

    Ευχαριστώ

  3. Καλησπέρα σε όλους.

    Από σήμερα το πρωί βλέπω τα παρακάτω warning+information events τα οποία επαναλαμβάνονται.

    Event ID1535

    Internal event: The LDAP server returned an error.
     
    Additional Data
    Error value:
    0000208D: NameErr: DSID-03100241, problem 2001 (NO_OBJECT), data 0, best match of:
        'DC=_msdcs.company.internal,CN=MicrosoftDNS,DC=ForestDnsZones,DC=company,DC=internal'
     

    Event ID1317

    Internal event: The directory service has disconnected the LDAP connection from the following network address due to a time-out.
     
    Network address:
    192.168.14.4:40742

     

    Event ID 1216

    Internal event: An LDAP client connection was closed because of an error.
     
    Client IP:
    192.168.14.4:58918
     
    Additional Data
    Error value:
    1236 The network connection was aborted by the local system.
    Internal ID:
    c0602fb

     

    Είναι δύο dc 2012 server και ένας dc 2016 server. Δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένο ψάχνοντας για κάποια εξήγηση ή για το τι πρέπει να κάνω. Είχα αλλάξει πριν αρκετές μέρες το κλείδι "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NTDS\Diagnostics" σε τιμή 2 για να δω κάτι άλλο, αλλά δεν έιχα τέτοια event. Σήμερα Εμφανίστηκαν.Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

    Ευχαριστώ.

  4. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο server1 ήταν ρυθμισμένος να ξεκινάει τα vm αυτόματα όταν ανοίγει. Οπότε τώρα θα τα δει ανοιχτα στον άλλο και θα κάνει save state και κάνω μετά αυτά που είπατε;

    Ευχαριστώ.

  5. Καλησπέρα σε όλους. Έχω δύο 2012 servers που τρέχουν hyperv (ας τον πούμε master) και ο server1 κάνει replicate στον server2 (hyperv replication χωρίς storage). Ο server1 μετα από restart κολλάει στο post και κάνει boot. Επειδή μάλλον είναι hardware αναγκαστικά θα κάνω στον server2 failover, η ερώτηση είναι, όταν ο server1 επανέλθει και κάνει boot, πως θα δουλέψει το replication? Θα πάρει ο ένας τις αλλαγές του άλλου σωστά, ή πρέπει ο server1 να κάνει boot εκτός δικτύου και να σταματήσω το replication και να το κάνω από την αρχή; Επειδή βλάβη έγινε αργά, τα virtual machine ήταν synced.

    Ευχαριστώ

  6. Καλησπέρα. Έχω δύο 2012 Hyper-v server. Ο ένας είναι ο "master" και κάνει replicate τα virtual machine που έχει στον δεύτερο, χωρίς storage ή cluster. Μόνο με το replication του hyper-v. Βλέπω ότι ενώ το status είναι normal, το μέγεθος των vhdx αρχείων για το ίδιο virtual machine είναι διαφορετικό, με απόκλιση αρκετών GB. Αυτό είναι σωστό ή χρειάζεται κάποια ενέργεια εκ μέρους μου;

     

    Ευχαριστώ.

  7. Καλησπέρα. Σε ένα σύστημα Windows 2012 + SQL 2012 βλέπω ότι τα folder C:\Windows\assembly\NativeImages_v2.0.50727_32\Temp και C:\Windows\assembly\NativeImages_v2.0.50727_64\Temp καταλαμβάνουν 21GB χώρου. Μπορώ να σβήσω ότι είναι μέσα στα temp folder?

     

    Ευχαριστώ.

  8. Καλημέρα και καλό μήνα.

     

    Υπάρχει ένας exchange 2013 CU9 στον οποίο έχω σε κάποιες περιπτώσεις επιστροφή με μήνυμα "552 5.3.4 Message size exceeds fixed maximum message" ενώ το μήνυμα είναι κάτι ΚΒ.

     

    Μπορώ να βρώ αυτά τα error στον event viewer ή κάπου αλλού με περισσότερες λεπτομέρειες;

     

    Ευχαριστώ

  9. Επίσης όταν προσπαθώ να εγκαταστήσω το .Net Framework 3.5 από το "Turn Windows features on or off" επιλέγοντας "Download files from Windows Update", βγάζει το μήνυμα στο αρχείο. Ούτε με το Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:<drive>:\sources\sxs /LimitAccess μπορεί να γίνει εγκατάσταση.

    post-11281-0-00398600-1438594659_thumb.jpg

  10. Καλημέρα και καλό μήνα. Έκανα εγκατάσταση τα Windows 10 Pro RTM (όχι preview) και έκανα το μηχάνημα join στο domain (Windows 2012 domain). Υπάρχουν και 2 hyper-v servers οι οποίοι είναι επίσης joined στο ίδιο domain. Πρόσθεσα στα Windows 10 τα management tools του hyper-v που έχει στο "Turn Windows features on or off".

    Ανοίγοντας τη κονσόλα hyper-v στα windows 10, προσπαθώ να προσθέσω τους hyper-v server, αλλά βγάζει το μήνυμα που είναι στο αρχείο. Καμιά ιδέα πως μπορεί να αντιμετωπιστεί;

     

       

     

    Επίσης στον Microsoft Edge browser που μπορώ να προσθέσω spell check για Ελληνικά; Δε βρίσκω κάτι.

     

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

    post-11281-0-44730300-1438594486_thumb.jpg

  11. Άνοιξα τον DNS Manager (advanced view) και πήγα στα event του. Καταγράφει μόνο όταν γίνεται restart ο server (dns shutdown, dns started, The DNS server has finished the background loading κλπ). Δεν έχει τα request των client.

  12. το wireshark δεν είναι για να βλέπεις live? Εγώ θα ήθελα να ψάξω από τον domain controller (όχι από κάθε pc) τα DNS request που κάνανε τα pc  τις τελευταίες 7 μέρες (πχ)

  13. Καλημέρα. Υπάρχει ένα δίκτυο windows 2012 server με domain controller που είναι και dns. Οι clients έχουν σαν dns τον domain controller. Υπάρχει τρόπος να δω τα requests που έχουν κάνει τα pc στον DNS?

     

    Ευχαριστώ.

  14. Καλησπέρα. Δε μπορώ να κάνω και πολλά  :) (πχ να βγάλω το cu7 και το sp1 και να δω). Απλά δε καταλαβαίνω που τα κρατάει και αφού σβήσω και ξανά φτιάξω τις επαφές από την αρχή, τις ξανά χαλάει.Και επίσης γιατί το κάνει μόνο στις συγκεκριμένες επαφές και όχι σε όλες.

  15. Καλημέρα. Βλέπω σήμερα, ότι παρόλα που είχα σβήσει εντελώς τις επαφές και τις είχα φτιάξει από την αρχή, και παρόλο που τις έκανα delete όπως πιο πάνω, σήμερα μου τις εμφανίζει πάλι με "κινέζικα". Είναι πάλι οι ίδιες συγκεκριμένες επαφές.

    Τι μπορώ να κάνω για να διορθωθούν;

     

    Ευχαριστώ

  16. Καλημέρα. Τελικά κάνοντας delete με το πληκτρολόγιο τις έσβησε. Δοκίμασα και το clear από το owa light version αλλά δεν "καθάρισε" τίποτα. Ούτε τις προβληματικές, ούτε τις σωστές επαφές. Το έκανα δύο φορές μάλιστα.

     

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

  17. Καλημέρα. Υπάρχει ένας Exchange 2013 CU7 στον οποίο δουλεύω με web mail ότι έχει να κάνει με email και επαφές. Οι επαφές μου είναι στα ελληνικά εκτός φυσικά την email διεύθυνση. 

    Το πρόβλημα είναι το εξής. Όταν πάω να στείλω email σε κάποια επαφή μου, μου κάνει auto complete τον παραλήπτη, δείχνοντας κανονικά το όνομα που είναι στα ελληνικά και το email του. Μόλις πατήσω αυτό που μου βγάζει το auto complete για να συμπληρωθούν τα στοιχεία, μου βγάζει κάτι τέτοιο •»­½·  ¬½¿Å σαν παραλήπτη.

     

    Πάω στις επαφές και κάνω edit το συγκεκριμένο, και βλέπω ότι όλα είναι σωστά, αλλά στο Display as μου έχει το •»­½·  ¬½¿Å το οποίο δεν μου επιτρέπει να το αλλάξω.

    Σε μια άλλη επαφή(όνομα Ιωάννα και email [email protected]), όταν γράψω στα ελληνικά ιω (το όνομα δηλαδή) μου φέρνει σωστά την επαφή το autocomplete. Αν γράψω io (από το email) μου το δείχνει μετά σαν 櫳奖 牷蹬连悍

     

    Όλα τα παραπάνω από webmail. Αν σε άλλο pc ανοίξω Outlook 2010, στο autocomplete εμφανίζεται σωστά το όνομα και αν πάω στην επαφή το Display as είναι σωστό.

     

    Επίσης κάτι άλλο που είδα είναι χθες που έστειλα σε κάποιον που δεν είναι στις επαφές μου, μου το εμφάνισε σωστά όταν έστειλα το μήνυμα και μετά στα sent μου τον έδειχνε σαν Л­ОБНДСПТ ЇБСЙУФЌКЗТ

     

    Του έχω στείλει πολλές φορές στο παρελθόν χωρίς να έχει ξανά συμβεί.

     

    Αυτό δε το κάνει σε όλες τις επαφές με ελληνικά, αλλά σε συγκεκριμένες. Έσβησα τις επαφές αυτές και τις ξανά έφτιαξα. Σε κανά δύο διορθώθηκε αλλά σε άλλες δεν έγινε τίποτα.

    Τα regional settings είναι σωστά που κοίταξα. Χρησιμοποιώ τον Chrome σαν browser για το web mail. Τι άλλο μπορεί να προκαλεί τη συμπεριφορά αυτή;

     

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

×
×
  • Create New...