Jump to content

proximagr

Moderators
  • Posts

    2468
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Posts posted by proximagr

  1. κάτι δεν πήγε καλά στο copy / paste 

     

    για δοκίμασε:

     

    https://support.microsoft.com/en-gb/help/2812881/error-message-when-you-try-to-verify-a-domain-in-office-365

     

    "https://support.microsoft.com/en-gb/help/2812881/error-message-when-you-try-to-verify-a-domain-in-office-365" 

     

    αλλά έτσι κι αλλιώς δεν σε βοηθάει να ανοίξεις ticket το link,, πλά σου λέει αυτό που είπα κι εγώ.

     

    για να ανοίξεις ticket πήγαινε στο Office 365 Admin portal -> Support

  2. Καλησπέρα

     

    αυτό σημαίνει ότι το Domain έχει γίνει verify σε άλλον Tenant είτε για Office 365 είτε για Azure.

     

    Αν δεν το έχεις κάνει εσύ και δεν ξέρεις που έχει δηλωθεί πρέπει να επικοινωνήσεις με Support, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πρέπει πρώτα το domain να βγεί από τον άλλο Tenant. 

     

    Δες εδώ: https://support.microsoft.com/en-gb/help/2812881/error-message-when-you-try-to-verify-a-domain-in-office-365 

     

     

    ΜΦΧ

    Παντελής 

  3. Καλημέρα φίλε

     

    Αν χάσεις emails τότε με το backup της βάσης θα τα βρεις, με λίγο παίδεμα. Αλλά επειδή ο Exchange είναι άμεσα συνδεδεμένος με το Active Directory, πρέπει να το παίρνεις και αυτό. Αν δεν έχεις κάποιο Backup προϊόν (π.χ. DPM, Veeam κλπ) τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το Windows Server backup που είναι application aware (δηλαδή καταλαβαίνει ότι έχεις Exchange και κάνει τα ανάλογα check για το Backup). 

     

    Εδώ περιγράφετε πού καλά το πως να το χρησιμοποιήσεις:

    Exchange 2013 https://technet.microsoft.com/en-us/library/dd876854(v=exchg.150).aspx

    AD DS: https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc816584(v=ws.10).aspx

     

    ΜΦΧ

  4. Θα σε απογοητεύσω, αν είχες μόνο physical servers τότε θα μπορούσες να βάλεις τον Process server σε φυσικό μηχάνημα. Στο VMWare replication όμως χρειάζεται o process server να είναι VMware VM "You need a VMware VM running Windows Server 2012 R2 or later"

     

    https://docs.microsoft.com/en-us/azure/site-recovery/site-recovery-vmware-to-azure

    https://docs.microsoft.com/en-us/azure/site-recovery/site-recovery-set-up-vmware-to-azure#configuration-server-minimum-requirements

     

    :)

  5. Καλημερα φίλε. Δεν χρειάζεσαι δύο process servers όπως πολύ σωστά λες, απλά ο process server πρέπει να στηθει σε ένα VM μέσα στην esxi υποδομή και όχι σε φυσικο. Αυτός ο process server θα εξυπηρετεί και τα VMware VMs & τα φυσικά.

    Απλά έχε το νου σου στις απαιτήσεις γιατί χρειάζεται αρκετό capacity και σε CPU & ram & IOPS, μη σου φανούν υπερβολικά αυτά που κάνει recommend η MS.

  6. Για το Single instance VM χρειάζεσαι ένα VM που να υποστιρίζει Premium Storage, δηλαδή SSD. Αυτά είναι τα VMs που έχουν S, Δηλαδή DS, FS, και επίσης κατά τη δημιουργία πρέπει να επιλέξεις SSD για OS disk και φυσικά να έχει Premium storage και για όσα data disks βάλεις αν βάλεις.

     

    τώρα για το we guarantee you will have Virtual Machine Connectivity of at least 99.9% ο ορισμός βάση του https://azure.microsoft.com/en-us/support/legal/sla/virtual-machines/v1_6/είναι:

    "Virtual Machine Connectivity" is bi-directional network traffic between the Virtual Machine and other IP addresses using TCP or UDP network protocols in which the Virtual Machine is configured for allowed traffic. The IP addresses can be IP addresses in the same Cloud Service as the Virtual Machine, IP addresses within the same virtual network as the Virtual Machine or public, routable IP addresses.

  7. Global Azure Bootcamp 2017 – Athens
     
    Απρίλιος 22 @ 09:00 - 18:30
     
    post-13306-0-58773600-1491422839_thumb.jpg
     
    Αγαπητοί φίλοι,
     
    Τον Απρίλιο του 2013 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Global Azure Bootcamp σε περισσότερες από 90 περιοχές ανά τον κόσμο. Αυτός ο αριθμός ολοένα και αυξανόταν, για να φτάσει τις 136 περιοχές το 2014, τις 182 το 2015 και 187 το 2016!
     
    Στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014 με μαζική συμμετοχή, η οποία αναμένεται να φτάσει σε… επίπεδα ρεκόρ φέτος, την τέταρτη συνεχή χρονιά διοργάνωσής του.
     
    Η κοινότητα των επαγγελματιών πληροφορικής που ασχολούνται με Cloud τεχνολογίες www.azureheads.gr, σε συνεργασία με το autoexec.gr, sqlschool.gr και dotnetzone.gr, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουν και φέτος μια εις βάθος παρουσίαση της πλατφόρμας Cloud Computing της Microsoft, Microsoft Azure.
     
    Εκτός από τις παρουσιάσεις που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε, θα μπορέσετε να αποκτήσετε και τη σχετική κατάρτιση συμμετέχοντας στο lab που θα δημιουργηθεί, προκειμένου να υλοποιηθεί μια παγκόσμια υπολογιστική φάρμα (computation farm) για φιλανθρωπικό σκοπό.
     
    Για περισσότερες πληροφορίες, επικεφτείτε την σελίδα μας athens.azurebootcamp.net και δηλώστε συμμετοχή RSVP

    post-13306-0-97911400-1491422945_thumb.jpg
     
    post-13306-0-39376800-1491422988_thumb.jpg
     

    Τι θα χρειαστείτε
     
    Αν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο lab θα χρειαστείτε:

    Εκτός από τα παραπάνω θα χρειαστείτε μια ενεργή Windows Azure συνδρομή! Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να την αποκτήσετε εάν δεν έχετε ήδη:

    • Ξεκινήστε ένα FREE trial at https://azure.microsoft.com/en-us/free/
    • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η συνδρομή αυτή είναι ενεργή μόνο για 1 μήνα, οπότε καλό θα ήταν να την ενεργοποιήσετε λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις 22 Απριλίου.
    • MSDN benefit!
    • Αν είστε κάτοχος συνδρομής MSDN, BizSpark ή DreamSpark μπορείτε να ενεργοποιήσετε δωρεάν τη Microsoft Azure συνδρομή σας από εδώ msdn.microsoft.com.

    Αν ωστόσο δεν σας κάνουν τα παραπάνω, μπορείτε απλά να ενεργοποιήσετε μια συνδρομή με χρήση πιστωτικής κάρτας από εδώ azure.microsoft.com.
     
    Συχνές Ερωτήσεις
     
    Πώς θα έρθω και πού θα παρκάρω;

    • Ελάτε με τον ηλεκτρικό (Πράσινη Γραμμή) μέχρι το ΚΑΤ και μετά με τα πόδια ή με λεωφορείο. Υπάρχει χώρος πάρκινγκ αν έρθετε με αυτοκίνητο.

    Χρειάζεται προεγγραφή;

    • Ναι, δηλώστε συμμετοχή RSVP.

    Πόσο κοστίζει η είσοδος;

    • Είναι δωρεάν!

    Σημείωση
     
    Λόγω της αυξημένης ασφάλειας που υπάρχει στο κτίριο, όσοι θελήσουν να παραβρεθούν θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο σχετικό event στο Meetup. Η δήλωση συμμετοχής ενδείκνυται, καθότι θα δοθεί λίστα με τα ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων για την είσοδό τους στο κτίριο. Επίσης, για την είσοδο στο event, θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας ταυτότητα ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο για να γίνει ταυτοποίηση.

     
    + ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ GOOGLE
     
    + ΕΙΣΑΓΩΓΗ ICAL
     

    Λεπτομέρειες
     
    Ημερομηνία:
    Απρίλιος 22
    Ώρα:
    09:00 - 18:30
    Κατηγορίες Εκδήλωση:
    autoexec.gr, azureheads.gr, dotNETZone.gr, Events, sqlSchool.gr
    Ετικέτες Εκδήλωση
    azure, gab, global azure bootcamp
    Ιστοσελίδα:
    http://athens.azurebootcamp.net
     
    Διοργανωτές
     
    azureheads.gr
    autoexec.gr
    dotNETZone.gr
    sqlschool.gr

     
    Χώρος Διεξαγωγής
     
    Microsoft Hellas
    Leof. Kifisias 221 
    Athens, Marousi 15124 Greece
     
    + Χάρτης Google

     

    Πηγή: http://www.azureheads.gr/event/global-azure-bootcamp-2017-athens/

  8. πάντως μόλις έτρεξα το Belarc στο PC μου και ομολογώ το ξεγύμνωσε, μέχρι και το key του Need For Speed Underground βρήκε... Κανονικά και το key Windows 10 και το key του Office 2013 ολόκληρο. Και Νίκο Κ. το Office 2013 μπορείς να το ενεργοποιήσεις και με key εκτώς από account :) 

  9. Για το HyperV με ένα γρήγορο search βρήκα αυτό: https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/f7b4d00c-7808-4666-bd81-32e78fdb4087/using-windows-10-hyperv-manager-to-manage-hyperv-server-2012r2-hosts?forum=winserverhypervκαι αυτό: http://serverfault.com/questions/709970/cant-connect-hyper-v-server-2012-r2-after-windows-10-update

    και τα δύο μιλάνε για WinRM. Δοκίμασε και πες μας. Ουσιαστικά λέει να βάλεις τον HyperV στα trusted hosts "winrm set winrm/config/client @{TrustedHosts="RemoteComputerName"}" 

  10. Κανονικά πριν ενεργοποιήσεις το circular logging πρέπει να κάνεις dismount την βάση (mailbox database). Προσωπικά στις τελευταίες εκδόσεις του Exchange δεν το κάνω, απλά ενεργοποιώ. Αν χρειαστεί μπορεί να στο ζητήσει, αν δεν το ζητήσει τότε όλα καλά.

    Το Windows Backup δεν κάνει truncate, αλλά με το circular logging και με λίγο παρακολούθηση δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά βάλε ένα reminder μια φορά την εβδομάδα/μήνα να κοιτάς μην γεμίσει.

    Από Backup ουσιαστικά μόνο την βάση χρειάζεσαι, όλα τα άλλα είναι στο AD. Με το windows backup παίρνεις όλο το D (δηλαδή το drive Που έχει τη βάση) και καταλαβαίνει ότι είναι Exchange και μετά μπορείς να κάνεις restore ένα mailbox κλπ.

  11. Καλησπέρα! Το πρόβλημα όπως είπες και μόνος είναι ότι τα logs έχουν γεμίσει το C και σταματάει να δέχετε emails για να μην σκάσει και παρεις το server στο χέρι. Για αρχή σβήσε τα παλιά logs, δεν τα χρειάζεσαι. Stop το transport service, τα σβήνεις και το ξεκινάς.

    Στη συνέχεια ενεργοποίησε το circular logging στην Βάση ώστε να τα σβήνει μόνος του, δες εδώ:

    https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn756374(v=exchg.150).aspx

    Τέλος βάλε μια λύση backup που μετά από ππετυχημένο backup σβήνει και τα logs (Transaction log truncation) και είσαι κύριος!

     

    Αν σε φοβίζει να σβήσεις τα logs μόνος σου τότε ενεργοποίησε το circular logging και θα την κάνει τη δουλειά ο Exchange σιγά σιγα.

  12. Καλησπέρα, ήθελα να προσθέσω ότι δεν θες μόνο να κάνεις disable τον windows installer γιατί υπάρχουν προγράμματα που κάνουν εγκατάσταση χωρίς την χρήση του windows installer, όπως το 7-zip και πολλά άλλα. 

     

    Δεν έχω χρησιμοποιήσει κάτι αλλά αν βρω κάτι θα ενημερώσω

  13. Παντός άν διαλέξεις τη λύση from scratch, αυτό θα σε βοηθήσει για τα re-join:

    https://www.forensit.com/downloads.html

    User Profile Wizard 3.9

    Είναι free "for personal use", το τρέχεις και με 3 click κουμπώνει το pc και το profile στο νέο domain και δεν χρειάζετε τπτ άλλο (ουσιαστικά πειράζει registry Και δένει το profile στο νέο ssid.

×
×
  • Create New...