Jump to content

proximagr

Moderators
  • Posts

    2468
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Reputation Activity

  1. Like
    proximagr got a reaction from nation22 in To PC που δεν έχεις συνηθίσει...   
    Respect φίλε!
  2. Like
    proximagr reacted to Zacharias in To PC που δεν έχεις συνηθίσει...   
    To pc που δεν έχεις συνηθίσει.
    Μπήκαμε στο δεύτερο κύμα covid-19 και μαζί με αυτό στην διακοπή της λειτουργίας των σχολείων.  Στην φαρέτρα μας η εμπειρία από τον Μάρτιο. Μας βρήκε τους πιο πολλούς έτοιμους για να αντιμετωπίσουμε για άλλη μια φορά τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών με εργαλείο την τεχνολογία. Το πρόβλημα είναι ότι μας βρήκε τους πιο πολλούς και όχι όλους.
    Έχω βάλει την μεγάλη κόρη στο ένα λάπτοπ που είχα κάνει refurbish από σκουπίδια και την μικρή στο άλλο που είχε πετάξει κάποιος συνάδελφος διότι δεν είχε τον χρόνο να ασχοληθεί με την ανάσταση του.  Ευλογία και τα δύο για τις ανάγκες μας. Εγώ με vpn Και teams όλη μέρα στην δουλειά, τα παιδιά τηλεργασία με zoom Και webex και η λυσσασμ…η σύζυγος με συνταγές στο youtube για σούπα γλυκοπατάτας (αυτόματο άνοιγμα στο e-food και παραγγελία ότι πιο σάπιο υπάρχει). Ξεκινά το μάθημα, από τα 22 παιδιά κάθε μέρα σχεδόν 2-3 απών. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον που συγκεκριμένα παιδιά δεν είχαν συμμετοχή, ρώτησα τον διευθυντή του σχολείου τι συμβαίνει και όπως ήταν φυσικό με ενημέρωσε ότι κάποιες οικογένειες δεν έχουν να φάνε και δεν έχουν και την οικονομική άνεση να αγοράσουν έστω ένα refurbished υπολογιστή και με 2-3 παιδιά.  Ευτυχώς που όλοι έχουν internet Και ένα κινητό ώστε τα παιδιά στο σπίτι μπαίνουν εναλλάξ μέρα παρα μέρα τη φορά με το κινητό του πατέρα. 
    Άλλο είναι να στο λέει κάποιος  και άλλο να δεις ένα από τα παιδιά στο video conference να προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται μέσα από μια οθόνη 5 ιντσών καθώς και να προλάβει την ύλη που έχει χάσει τις προηγούμενες μέρες…ξεκάθαρα αυτό το παιδί είναι καταδικασμένο να μείνει πίσω σε σχέση με  τα άλλα.  Ήδη είχα βουρκώσει .
    Τα παιδιά…των «άλλων», είναι και δικά μας παιδιά.
    Κλειστά τα μαγαζιά και βάλε και τις καθυστερήσεις από τις αποστολές παραγγελιών θα ήταν δύσκολο εγχείρημα η κατασκευή έστω ενός υπολογιστή από διάφορα εξαρτήματα μόνο από αυτά που είχα στο σπίτι.  Fuck it θα το κάνω, θα το φτιάξω και θα το δώσω.
    Συνάδελφος μου είχε δώσει μια «χαλασμένη» μητρική Abit AB9 pro με επεξεργαστή quad q660 και 4GB ram, ήταν το πρώτο που σκέφτηκα να φτιάξω. Μπουγάδα τα πάντα όλα τα εξαρτήματα, φυσερό, στέγνωμα, WD40 τα πάντα και σκούπισμα με microfiber cloth, το κουτί μπουγάδα και αυτό  στην μπανιέρα, ένα full atx chieftech dragon που έπιανε χώρο, μια κάρτα 9500ΓΤ με hdmi Και 4 δίσκους 80άριδες μηχανικούς (1 για OS, 1 για backup/image backup-restore, 2 σε stripe για data και για το swap). 

    Ο θεός ήθελε να με δοκιμάσει…δεν γινόταν καμία εγκατάσταση λειτουργικού, ούτε windows ούτε linux, άλλαξα δίσκους, μνήμες, επεξεργαστή, κάρτα, θερμο-αγωγική πάστα, τροφοδοτικό, τα ίδια…η μητρική να κάνει κανονικά post, να κάνει έλεγχο μνημών, να μπορώ να μπω μέσα να κάνω ότι ρύθμιση θέλω, φαινομενικά όλα μια χαρά. Μετά από μια εβδομάδα και 43 δοκιμές εκκίνησης εγκατάστασης λειτουργικού και ατελείωτες ώρες troubleshooting, αποφάσισα να περάσω ξανά το bios έστω και κάποια beta.  Abit…το abit.ws δεν έχει έγκυρα downloads ούτε drivers ούτε Manuals ούτε BIOS….και εδώ έρχεται το https://soggi.org, προσκυνώ και βουλώνω στην μεγαλοσύνη τους να κρατήσουν archive για όλους τους σαπιοδόντηδες που έχουν αρχαιότητες για υπολογιστές.  Κατέβασα το bios v.27 και awdflash το οποίο μου έδειξε ότι το bios που είχε η μητρική ήταν corrupted και έτσι πέρασα το καινούργιο.  Tada! Εγκατάσταση windows 10 νεράκι, ninite utilities, webex, τέλος.  Νομίζεις….

    Έχω βάλει 4 Modules ddr2 800άρες και βλέπει μόνο τα 3GB και από το BIOS….πάω να βγάλω τα modules για δοκιμές…τέλος το PC να σφυράει και με τις καλές τις μνήμες.
    Κατέβασα, σημαία, σταυρό, το Αι.Γιώργη που καμάκωνε το δράκο, τα εξαπτέρυγα, Μπεμπαχέλ, Ιηζεκίλ, μέχρι και τον γαίδαρο από τα βάγια.  Ούρλιαζα διότι ήθελε να με δοκιμάσει…
    Αφού άλλαξα και όλα τα ram modules που είχα spare, τελικά δούλεψε.  Του έβαλα και πληκτρολόγιο, ποντίκι, τροφοδοσία, και ένα πολύ-μηχάνημα για τις εργασίες.
    Δεν θα έγραφα τίποτα για αυτό το PC, μου έβγαλε την παναγία και ο σκοπός είναι ιερός.
    Έστειλα στο διευθυντή ότι ο υπολογιστής είναι έτοιμος να τον παραλάβει και να μου πει ποια άλλη οικογένεια έχει ανάγκη να δω τι μπορώ να κάνω. Έχω βουρκώσει....

    Υ.Γ. Έχω δώσει σε 126 οικογένειες μέσω του xariseto.gr υπολογιστές που έχω βρει στα σκουπίδια ή από γνωστούς που ήθελαν να τα πάνε στην ανακύκλωση ή στα σκουπίδια. Μην πετάτε τίποτα, μπορείτε να βοηθήσετε όλοι με αποστολή υπολογιστών στο σχολείο της  γειτονιάς σας, στα μαγαζιά Reto, στο xariseto.gr ή στο desmos.org.
  3. Like
    proximagr got a reaction from kostasvit in Backup Exchange Server 2013 database   
    Καλημέρα φίλε
     
    Αν χάσεις emails τότε με το backup της βάσης θα τα βρεις, με λίγο παίδεμα. Αλλά επειδή ο Exchange είναι άμεσα συνδεδεμένος με το Active Directory, πρέπει να το παίρνεις και αυτό. Αν δεν έχεις κάποιο Backup προϊόν (π.χ. DPM, Veeam κλπ) τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το Windows Server backup που είναι application aware (δηλαδή καταλαβαίνει ότι έχεις Exchange και κάνει τα ανάλογα check για το Backup). 
     
    Εδώ περιγράφετε πού καλά το πως να το χρησιμοποιήσεις:
    Exchange 2013 https://technet.microsoft.com/en-us/library/dd876854(v=exchg.150).aspx
    AD DS: https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc816584(v=ws.10).aspx
     
    ΜΦΧ
  4. Like
    proximagr reacted to kavag in Autoexec.gr Events - Schedule & Call for Content - Second Half of 2017   
    Φίλες και Φίλοι,
     
    Με την έναρξη της νέας περιόδου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έχουμε εξασφαλίσει την αίθουσα Stage στην Microsoft Hellas για τις εξής ημερομηνίες :
     
    Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 Πέμπτη  30 Νοεμβρίου 2017 Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 Στα Community Events, σύμφωνα με τα καθιερωμένα, υπάρχουν ομιλίες από μέλη του autoexec.gr, οπότε θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως όποιος φίλος ή φίλη έχει κάποια ομιλία ή κάποιο θέμα που να θέλει να παρουσιάσει, να επικοινωνήσει μαζί μας έτσι ώστε να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός και προετοιμασία.
     
    ​Μείνετε συντονισμένοι για τις επιμέρους ανακοινώσεις.
     
    Σας περιμένουμε όλους !
  5. Like
    proximagr reacted to giotis in file permissions per file extension   
    Τώρα που βρήκα λίγο χρόνο βρήκα και το MSDN article για το πως μπορείς να κάνεις Classify από το Powershell και το δοκίμασα , δουλεύει κανονικά.
     
    $cls = New-Object -com Fsrm.FsrmClassificationManager
    $p = $cls.SetFileProperty("C:\New Text Document .001", "001", "001")
     
    Οπότε μπορείς να βάλεις ένα καινούργιο File Management Task στον File Server να τρέχει ένα powershell script. Αυτό το Script διαβάζει όλα τα αρχεία ή δουλεύει με τη λογική του File Change Notification και περνάει μια ιδιότητα. Η ιδιότητα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν Rule για το Dynamic Access Control,  όπου μπορείς να ορίσεις οι χρήστες του Group 001 να μπορούν να διαβάσουν τα αρχεία με το Property 001.
     
    Είναι εύκολο αλλά έχει δουλειά όπως είπα.
  6. Like
    proximagr reacted to kavag in 67ο autoexec.gr Community Event   
    Φίλες και Φίλοι,

    Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το 67ο autoexec.gr Community Event, την Πέμπτη 25 Μαίου στις 18:30, στις εγκαταστάσεις της Microsoft Hellas (Κηφισίας 221, Μαρούσι).

    Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, θα υπάρξουν ομιλίες από μέλη του autoexec.gr, ενώ θα παρουσιαστούν τεχνολογίες επίκαιρες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον !
     
    Θα γίνει λεπτομερής ανάλυση του τελευταίου Cyber Attack, WannaCry, ενώ θα παρουσιαστούν τρόποι και μεθοδολογίες με σκοπό την προστασία των εγκαταστάσεων μας, από τέτοιου είδους επιθέσεις στο μέλλον.
     
    Τέλος, σε αυτό το Community Event θα γίνει το πρώτο, από μιά σειρά hands-on σεμιναρίων, τα οποία θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τις γνώσεις μας σχετικά με την διαχείριση των Linux μηχανών.
     
    Πρόγραμμα

    Linux Deep Dive: Hands-on essentials I, George Spiliotis
    I didn't pay for a ransom, Kyprianos Vasilopoulos, Andreas Venieris
     
    FAQs

    Χρειάζεται προεγγραφή; Ναι, δηλώστε συμμετοχή εδώ
    Πόσο κοστίζει; Είναι δωρεάν
    Χρειάζεται να είμαι μέλος του autoexec.gr; Όχι, αλλά προτείνεται
    Πόση ώρα διαρκεί; Περίπου 3 ώρες
  7. Like
    proximagr got a reaction from vkleidaras in Azure SLA   
    Για το Single instance VM χρειάζεσαι ένα VM που να υποστιρίζει Premium Storage, δηλαδή SSD. Αυτά είναι τα VMs που έχουν S, Δηλαδή DS, FS, και επίσης κατά τη δημιουργία πρέπει να επιλέξεις SSD για OS disk και φυσικά να έχει Premium storage και για όσα data disks βάλεις αν βάλεις.
     
    τώρα για το we guarantee you will have Virtual Machine Connectivity of at least 99.9% ο ορισμός βάση του https://azure.microsoft.com/en-us/support/legal/sla/virtual-machines/v1_6/είναι:
    "Virtual Machine Connectivity" is bi-directional network traffic between the Virtual Machine and other IP addresses using TCP or UDP network protocols in which the Virtual Machine is configured for allowed traffic. The IP addresses can be IP addresses in the same Cloud Service as the Virtual Machine, IP addresses within the same virtual network as the Virtual Machine or public, routable IP addresses.
  8. Like
    proximagr reacted to kavag in 66ο autoexec.gr Community Event   
    Φίλες και Φίλοι,

    Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το 66ο autoexec.gr Community Event, την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 18:30, στις εγκαταστάσεις της Microsoft Hellas (Κηφισίας 221, Μαρούσι).

    Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, θα υπάρξουν ομιλίες από μέλη του autoexec.gr, ενώ θα παρουσιαστούν τεχνολογίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
     
    Πρόγραμμα

    Big Data ....... Brokers - They own us, George Kavvalakis - a.k.a Blackman !
    Enhance your presentation skills, Vangelis Kapsalakis
     
    FAQs

    Χρειάζεται προεγγραφή; Ναι, δηλώστε συμμετοχή εδώ
    Πόσο κοστίζει; Είναι δωρεάν
    Χρειάζεται να είμαι μέλος του autoexec.gr; Όχι, αλλά προτείνεται
    Πόση ώρα διαρκεί; Περίπου 3 ώρες
  9. Like
    proximagr got a reaction from bedrock in Global Azure Bootcamp 2017 – Athens   
    Global Azure Bootcamp 2017 – Athens
     
    Απρίλιος 22 @ 09:00 - 18:30
     

     
    Αγαπητοί φίλοι,
     
    Τον Απρίλιο του 2013 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Global Azure Bootcamp σε περισσότερες από 90 περιοχές ανά τον κόσμο. Αυτός ο αριθμός ολοένα και αυξανόταν, για να φτάσει τις 136 περιοχές το 2014, τις 182 το 2015 και 187 το 2016!
     
    Στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014 με μαζική συμμετοχή, η οποία αναμένεται να φτάσει σε… επίπεδα ρεκόρ φέτος, την τέταρτη συνεχή χρονιά διοργάνωσής του.
     
    Η κοινότητα των επαγγελματιών πληροφορικής που ασχολούνται με Cloud τεχνολογίες www.azureheads.gr, σε συνεργασία με το autoexec.gr, sqlschool.gr και dotnetzone.gr, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουν και φέτος μια εις βάθος παρουσίαση της πλατφόρμας Cloud Computing της Microsoft, Microsoft Azure.
     
    Εκτός από τις παρουσιάσεις που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε, θα μπορέσετε να αποκτήσετε και τη σχετική κατάρτιση συμμετέχοντας στο lab που θα δημιουργηθεί, προκειμένου να υλοποιηθεί μια παγκόσμια υπολογιστική φάρμα (computation farm) για φιλανθρωπικό σκοπό.
     
    Για περισσότερες πληροφορίες, επικεφτείτε την σελίδα μας athens.azurebootcamp.net και δηλώστε συμμετοχή RSVP


     

     

    Τι θα χρειαστείτε
     
    Αν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο lab θα χρειαστείτε:
    Έναν υπολογιστή που να μπορεί να τρέξει Visual Studio 2015 ή 2017 Visual Studio 2015 ή 2017 Το Windows Azure SDK από εδώ https://azure.microsoft.com/en-us/downloads/ Εκτός από τα παραπάνω θα χρειαστείτε μια ενεργή Windows Azure συνδρομή! Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να την αποκτήσετε εάν δεν έχετε ήδη:
    Ξεκινήστε ένα FREE trial at https://azure.microsoft.com/en-us/free/ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η συνδρομή αυτή είναι ενεργή μόνο για 1 μήνα, οπότε καλό θα ήταν να την ενεργοποιήσετε λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις 22 Απριλίου. MSDN benefit! Αν είστε κάτοχος συνδρομής MSDN, BizSpark ή DreamSpark μπορείτε να ενεργοποιήσετε δωρεάν τη Microsoft Azure συνδρομή σας από εδώ msdn.microsoft.com. Αν ωστόσο δεν σας κάνουν τα παραπάνω, μπορείτε απλά να ενεργοποιήσετε μια συνδρομή με χρήση πιστωτικής κάρτας από εδώ azure.microsoft.com.
     
    Συχνές Ερωτήσεις
     
    Πώς θα έρθω και πού θα παρκάρω;
    Ελάτε με τον ηλεκτρικό (Πράσινη Γραμμή) μέχρι το ΚΑΤ και μετά με τα πόδια ή με λεωφορείο. Υπάρχει χώρος πάρκινγκ αν έρθετε με αυτοκίνητο. Χρειάζεται προεγγραφή;
    Ναι, δηλώστε συμμετοχή RSVP. Πόσο κοστίζει η είσοδος;
    Είναι δωρεάν! Σημείωση
     
    Λόγω της αυξημένης ασφάλειας που υπάρχει στο κτίριο, όσοι θελήσουν να παραβρεθούν θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο σχετικό event στο Meetup. Η δήλωση συμμετοχής ενδείκνυται, καθότι θα δοθεί λίστα με τα ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων για την είσοδό τους στο κτίριο. Επίσης, για την είσοδο στο event, θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας ταυτότητα ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο για να γίνει ταυτοποίηση.

     
    + ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ GOOGLE
     
    + ΕΙΣΑΓΩΓΗ ICAL
     

    Λεπτομέρειες
     
    Ημερομηνία:
    Απρίλιος 22
    Ώρα:
    09:00 - 18:30
    Κατηγορίες Εκδήλωση:
    autoexec.gr, azureheads.gr, dotNETZone.gr, Events, sqlSchool.gr
    Ετικέτες Εκδήλωση
    azure, gab, global azure bootcamp
    Ιστοσελίδα:
    http://athens.azurebootcamp.net
     
    Διοργανωτές
     
    azureheads.gr
    autoexec.gr
    dotNETZone.gr
    sqlschool.gr

     
    Χώρος Διεξαγωγής
     
    Microsoft Hellas
    Leof. Kifisias 221 
    Athens, Marousi 15124 Greece
     
    + Χάρτης Google
     
    Πηγή: http://www.azureheads.gr/event/global-azure-bootcamp-2017-athens/
  10. Like
    proximagr got a reaction from yabasta in Office 365 unlicensed mailboxes   
    Νίκο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το κάνεις Convert σε Shared Mailbox. Δεν χρειάζεται άδεια, μπορείς να έχεις όσα Shared Mailboxes θέλεις. Και ανά πάσα στιγμή μπορείς να κάνεις Convert το Shared Mailbox σε User Mailbox και να δόσεις άδεια. 
    Το convert γίνετε με ένα click από το Exchange Admin Center, στους receipients, διαλέγεις τον user και στη δεξιά στήλη πατάς "Convert to Shared Mailbox". Μετά το convert τον βρίσκεις στο tab "shared" όπου πλέον έχεις την επιλογή "Convert to Regular Mailbox"
    Αυτό ισχύει σίγουρα για O365 Small Business, O365 Enterprice και για Hybrid deployment. 
    Στο Shared Mailbox μπορείς να έχεις πρόσβαση παίρνοντας full access http://autoexec.gr/index.php?/blog/52/entry-2065-exchange-2013-exchange-online-grand-full-access-to-mailboxes/ 
  11. Like
    proximagr got a reaction from sliv2 in Office 365 unlicensed mailboxes   
    Νίκο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το κάνεις Convert σε Shared Mailbox. Δεν χρειάζεται άδεια, μπορείς να έχεις όσα Shared Mailboxes θέλεις. Και ανά πάσα στιγμή μπορείς να κάνεις Convert το Shared Mailbox σε User Mailbox και να δόσεις άδεια. 
    Το convert γίνετε με ένα click από το Exchange Admin Center, στους receipients, διαλέγεις τον user και στη δεξιά στήλη πατάς "Convert to Shared Mailbox". Μετά το convert τον βρίσκεις στο tab "shared" όπου πλέον έχεις την επιλογή "Convert to Regular Mailbox"
    Αυτό ισχύει σίγουρα για O365 Small Business, O365 Enterprice και για Hybrid deployment. 
    Στο Shared Mailbox μπορείς να έχεις πρόσβαση παίρνοντας full access http://autoexec.gr/index.php?/blog/52/entry-2065-exchange-2013-exchange-online-grand-full-access-to-mailboxes/ 
  12. Like
    proximagr reacted to zakmackraken in WAF ένα metric που πρέπει να προσέχουμε.   
    Το βάζω στην ενότητα cafe διότι δεν έχει σχέση με το λογισμικό αλλά είναι hardware μόντα.
     
    Headset Stand από στιβαρό μέταλο και φθηνά.
    Όταν παντρέύεσαι καταλαβαίνεις ότι το 98% της επιφάνεις του σπιτιού ανοίκει σε άλλους και ότι όλα τα υπάρχοντα σου ανοίκουν και στην κυρά του σπιτιού. Το 2% είναι η επιφάνει εργασίας του γραφείου με τον Η/Υ και αυτή πάντα με αισθητικές παρεμβάσεις που έχει ως αποτέλεσμα να χάνεις κάποια πράγματα διότι τα "τακτοποιήσε", ως παραβάτης WAF.

    H κυρά με απείλησε ότι θα μου πέταγε τα σάπια δεκαετίας logitech on ear headset διότι ήταν χύμα πάνω στο γραφείο. Ήταν και σπασμένα, έτσι μετά απο πολύ καιρό αγόρασα ένα ζευγάρι Kingston HyperX Cloud II Gun Metal και δεν θα μπορούσα να αντέξω στη ιδέα η γλυκιά και αγαπητή σκ...κυρά ότι θα μπορούσε να μου πεταξει τα καινούργια μου ακουστικά, έπρεπε να βρώ λύση, headset stand...κάτω από 20 ευρώ και να είναι μασίφ στιβαρό και σταθερό.


    Από καθαρή τύχη πέτυχα το παρακάτω και σας παρουσιάζω την μόντα.

    Συστατικά:
    JATTEVIKTIG Candle holder 

    Απλές μινιμαλιστικές γραμές με ευγενικές γωνίες, στοβαρό, σε άσπρο γυαλιστερό χρώμα και έρχεται σε 2 διαφορετικά ύψη..


    White Rubber Cleaner σπόγγος από super market, αυτό που είναι για τους τοίχους όταν το τέκνο έχει κάνει με τις κηρομπογιές το σπίτι ρεντίκωλο.

    To κηροπήγιο έχει την δυνανατότητα τοποθετησης ρεσό και κερί, πήρα διαστάσεις για το σπόγγο ώστε όταν θα κάθεται στην κεφαλή του κηροπηγίου το headset να μην τραυματίσω την στεφάνη και το μαξιλαράκι της. Εφόσον ειχ πάρει τα σωστά μέτρα, με μια φαλτσέτα έφτιαξα το καταλληλο σχήμα ώστε να μπορώ να τοποθετήσω τον σπόγγο σωστά αρχικά στην βάση του κεριού και μετά την βάση μαζί με τον σπόγγο στην θήκη του κηροπήγιου. Παρακάτω ακολουθούν εικόνες μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.
     


     
    Μετρόντας το επιθυμητό πάχος του σπόγγου.
     

     
    Εργαλεία.

     
     


     
     
     

     
     
    Το τελικό αποτέλεσμα:

     


     
    Ακούτε κάτι; Ούτε και εγώ διότι απλά σταμάτησε η κυρά να γκρινιάζει...ώρα για gaming...
  13. Like
    proximagr reacted to fumantsu in Exchange 2013 Updates   
    Βγήκε και έκδοση CU10
     
    Έχω κάνει ήδη την αναβάθμιση CU9 στην εταιρεία μας χωρίς πρόβλημα. Ίσως το απόγευμα κάνω και σε CU10.
     
    Info για CU10 εδώ
  14. Like
    proximagr reacted to kavag in 56ο autoexec.gr Community Event   
    Φίλες και Φίλοι,
     
    Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το 56ο autoexec.gr Community Event, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 18:30, στις εγκαταστάσεις της Microsoft Hellas (Κηφισίας 221, Μαρούσι).
     
    Όπως κάθε φορά, θα υπάρξουν ομιλίες από μέλη του autoexec.gr
     
    Πρόγραμμα
     
    Hyper-V: Admin Tools for SMB & Security best practices, Βαγγέλης Κάππας Troubleshooting SQL Server, Αντώνης Χατζηπαυλής  
    FAQ
     
    Χρειάζεται προεγγραφή; Ναι, δηλώστε συμμετοχή εδώ Πόσο κοστίζει; Είναι δωρεάν Χρειάζεται να είμαι μέλος του autoexec.gr; Όχι, αλλά προτείνεται Πόση ώρα διαρκεί; Περίπου 3 ώρες
  15. Like
    proximagr reacted to nkspeed in AzureCon Viewing Party   
    καλο το event αλλα τα παιδακια ακομα καλυτερα!!!
     
     
    ΝΚ
  16. Like
    proximagr reacted to kavag in AzureCon Viewing Party   
    Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
     
    Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00, ελάτε στις εγκαταστάσεις της Microsoft Hellas (Κηφισίας 221, Μαρούσι), να παρακολουθήσουμε από κοινού το AzureCon και να ακούσουμε από τα πιο υπεύθυνα χείλη όλες τις νέες εξελίξεις σχετικά με το Microsoft Azure. Να ανταλλάξουμε απόψεις και να δούμε τις πιο κοινές χρήσεις της πλατφόρμας καθώς και το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.
     
    Εναρκτήριες ομιλίες
     
    Τέσσερις (4) έναρκτήριες ομιλίες, από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία και την απρόσκοπτη λειτουργία του Microsoft Azure, όπως:
     
    • Scott Guthrie, Executive Vice President, Cloud + Enterprise
    • Bill Staples, Corporate Vice President, Azure Application Platform
    • T.K. “Ranga” Rengarajan, Corporate Vice President, Data Platform
    • Jason Zander, Corporate Vice President, Azure Infrastructure
     
    60 και πλέον τεχνικά Session για να κάνετε την επιλογή σας (preview)
     
    • Add identity into your cloud-based apps
    • Applying Azure Machine Learning to software development
    • Azure App Service, the fastest way to build web and mobile apps
    • Azure data and analytics platform
    • Azure for developers
    • Azure for IT implementers
    • Azure IaaS: proper sizing and cost
    • Azure Notification Hubs: Recipes for good mobile push
    • Azure Search best practices for web and mobile applications
    • Bring Azure to your datacenter with Azure Stack
    • Cortana analytics for developers: embedding machine learning into your applications
    • Deciding between different virtual machine sizes
    • Get started with Azure SQL Database
    • How customers in the media and entertainment industry are using Azure Media Services to attract new digital audiences and drive revenue
    • Increase productivity and enhance security with enterprise mobility
    • Introducing Azure Dev/Test Lab
    • Make your enterprise mobile with App Service, Data Sync, and Xamarin
    • Manage code changes by using the DevOps features of Web Apps on Azure App Service and Visual Studio Release Management
    • Overview of Azure SQL Data Warehouse
    • Overview of the Azure Service Fabric
    • Processing NFC tag reads in a logic app
     
    FAQ
     
    • Χρειάζεται προεγγραφή; Ναι, δηλώστε συμμετοχή εδώ.
    • Πόσο κοστίζει; Είναι δωρεάν
    • Χρειάζεται να είμαι μέλος του autoexec.gr; Όχι, αλλά προτείνεται
    • Πόση ώρα διαρκεί; Περίπου 3 ώρες
       
  17. Like
    proximagr reacted to nkspeed in OpenERP How To   
    Μπραβο!!!
    φοβερο αρθρο. προσεξε λιγο τα  λινκ σου, δεν μου επαιξαν ολα.
     
     
    ΝΚ
  18. Like
    proximagr reacted to kavag in Azure νεα πλατφόρμα VS παλαιά   
    Καλημέρα Παναγιώτη,
     
    1. Η μεταφορά ενός Virtual Machine από ένα Virtual Network σε ένα άλλο, δεν γίνεται μέσω του management portal (Current, Preview). Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις το παρακάτω PowerShell Script:
     
    # Variables
    $SVC = "YourCloudService"
    $VMname = "VM-Name"
    $VM = Get-AzureVM -ServiceName $SVC -Name $VMname
    $OSDisk = Get-AzureOSDisk -VM $VM
    $Datadisks = Get-AzureDataDisk -VM $VM
    # VM Removal
    Remove-AzureVM -ServiceName $SVC -Name $VMname
    # VM Migration
    $MigVM = New-AzureVMConfig -DiskName $OSDisk -Name $VMname -InstanceSize A5 |
            Set-AzureSubnet -SubnetNames "SQL" |
            Add-AzureDataDisk -Import -DiskName $Datadisks -LUN 0 |
            Add-AzureEndpoint -Name "Remote Desktop" -Protocol tcp -LocalPort 3389
     
    New-AzureVM -ServiceName $SVC -VNetName "Your-VNET" -VMs $MigVM
     
    2. Μπορείς να φτιάξεις ένα VM από Custom Image, όπως και να προσθέσεις έναν existing disk σε κάποιο VM, μέσω του Preview Portal
     
    3. Οταν δημιουργείς ένα VM, πριν την επιλογή των extensions, έχει επιλογή για το Azure Location, εκεί επιλέγεις έαν Azure Location ή κάποιο από τα Virtual Networks που διαθέτεις.
  19. Like
    proximagr reacted to fumantsu in Exchange 2013 Updates   
    Για όποιον δε το έχει δεί και επειδή και εγώ το κοιτάω μία στο τόσο όποτε θυμάμαι δηλαδή.
    Έχει κυκλοφορήσει η CU9 για Exchange 2013.
     
    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=47679
     
    Αν υπάρχει και τρόπος να μην χαλάει το default theme που του έχω αλλάξει εικόνες με κάθε update θα ήταν τέλεια.
  20. Like
    proximagr got a reaction from perseas in 452 4.3.1 Insufficient system resources   
    Καλησπέρα! Το πρόβλημα όπως είπες και μόνος είναι ότι τα logs έχουν γεμίσει το C και σταματάει να δέχετε emails για να μην σκάσει και παρεις το server στο χέρι. Για αρχή σβήσε τα παλιά logs, δεν τα χρειάζεσαι. Stop το transport service, τα σβήνεις και το ξεκινάς.
    Στη συνέχεια ενεργοποίησε το circular logging στην Βάση ώστε να τα σβήνει μόνος του, δες εδώ:
    https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn756374(v=exchg.150).aspx
    Τέλος βάλε μια λύση backup που μετά από ππετυχημένο backup σβήνει και τα logs (Transaction log truncation) και είσαι κύριος!
     
    Αν σε φοβίζει να σβήσεις τα logs μόνος σου τότε ενεργοποίησε το circular logging και θα την κάνει τη δουλειά ο Exchange σιγά σιγα.
  21. Like
    proximagr got a reaction from fumantsu in 452 4.3.1 Insufficient system resources   
    Καλησπέρα! Το πρόβλημα όπως είπες και μόνος είναι ότι τα logs έχουν γεμίσει το C και σταματάει να δέχετε emails για να μην σκάσει και παρεις το server στο χέρι. Για αρχή σβήσε τα παλιά logs, δεν τα χρειάζεσαι. Stop το transport service, τα σβήνεις και το ξεκινάς.
    Στη συνέχεια ενεργοποίησε το circular logging στην Βάση ώστε να τα σβήνει μόνος του, δες εδώ:
    https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn756374(v=exchg.150).aspx
    Τέλος βάλε μια λύση backup που μετά από ππετυχημένο backup σβήνει και τα logs (Transaction log truncation) και είσαι κύριος!
     
    Αν σε φοβίζει να σβήσεις τα logs μόνος σου τότε ενεργοποίησε το circular logging και θα την κάνει τη δουλειά ο Exchange σιγά σιγα.
  22. Like
    proximagr reacted to nkspeed in Θέμα με vb script σε domain   
    Γενικα πρεπει να προσεχουμε πως γραφουμε αλλα και τι γραφουμε, ο γραπτος λογος ειναι ευκολα παρεξηγησιμος.  Φραση του τυπου "δεν μου αρεσει το στυλακι σου" δεν νομιζω οτι ταιριαζει εδω μεσα και αδικει πρωτα αυτον που το γραφει και μετα το χωρο που τον φιλοξενει.
     
    ολοι κρινομαστε απο τα γραπτα μας.
     
    ΝΚ
  23. Like
    proximagr reacted to zakmackraken in 2 Εβδομάδες με Fedora 21..και πολύ ήταν.   
    Ας αρχίσω να τα χώνω.
     
    Πρώτη επαφή με linux (Slackware) ήταν το 1996, και δεν ήταν και η πιο καλή εμπειρία, έτρεχε σε ένα PC 486DX μαζί με Windows 95, μου το είχε δώσει φιλαράκι που σπούδαζε στην Ικάρων και έτσι από το σάπιο μπρίκι 8088 απέκτησα ένα "αεροπλάνο".  Δεν είχα καταλάβει καν ότι είχε linux μέσα μέχρι που μια μέρα κάτι μαμήθηκε με το MBR και δεν μπούταρε καθόλου λειτουργικό.  Τότε ως στραβός και άσχετος είπα να πάρω  μια «επαγγελματική» γνώμη από έναν τεχνικό σε τοπικό κατάστημα κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού, ούτε και αυτός βρήκε άκρη και έτσι το έκανε κλασσικά format (με αντιγραμένα win95...) Και έτσι πήγα στην ευχή της Παναγίας.  έλα ντε που ήμουν περίεργος και ήθελα να δω τι είναι αυτό το linux, έτσι αφού έπεισα εναν άλλο φίλο που ήταν ματσό, πήγαμε σαν τα πρόβατα σε γωνιακό βιβλιοπωλείο στην Στουρνάρη και αγοράσαμε τότε ένα κουτί πολυτελείας με Red Hat Linux 4.1 Vanderbilt το οποίο είχε μέσα ολόκληρο βιβλίο οδηγιών εγκατάστασης και χρήσης μαζί με τα media (2-3 CDs).  Πήγαμε  σπίτι του και το καρφώσαμε στο Pentium του. Μετά κοιτάζαμε σαν ηλίθιοι την μαύρη οθόνη με τον κέρσορα να αναβοσβήνει, μας πήρε 2 μέρες να καταλάβουμε πως ανοίγουν τα Xwindows και 3 μήνες μέχρι να καταφέρουμε να κάνουμε όλες σχεδόν τις συσκευές να δουλέψουν.  Καταλαβαίνεις το πολιτισμικό σοκ σε σχέση με τα Microsoft Windows 95 μην σου πω ότι και η DOS  ήταν πολύ πιο εύκολη ή πιο εύχρηστη, τέλος πάντων.
     
    Πρόσφατα, βρήκα στα σκουπίδια ένα dell laptop (έχω το κακό συνήθειο να μου τραβάνε την προσοχή πεταμένοι υπολογιστές στα σκουπίδια…το βρίσκω τόσο λάθος), του έβαλα έναν SSD και άλλαξα την οθόνη του με μια από ebay. Total cost 100 ευρώ για έναν AMD Sempron, 2GB RAM, 120GB SSD, και 15,4 ίντσες οθόνη, not bad. Βασικά πιο πολύ χάρηκα για την διαδικασία ανάστασης και την μάθηση. 
    Το badget είχε εξαντληθεί και έτσι είπα να διαλέξω μια διανομή linux, Πήγα πολύ mainstream με Fedora 21. 
     
    Άντεξα 2 εβδομάδες, μου έβγαλε την παναγία. Η εγκατάσταση πήγε με κλειστά μάτια, το θέμα είναι ότι όσο και να χτυπιόμουν δεν μπορούσε να συνεργαστεί με την κάρτα γραφικών, άσε που το unity σερνόταν. Έπρεπε κάθε φορά που ανοίγω το μηχανάκι, να αλλάζω δοκιμαστικά την ανάλυση της οθόνης ώστε να ξεμπουκώσει η κάρτα γραφικών και να απεικονίσει σωστά χρώματα, σχήματα κτλ. Συμβιβάστηκα με την διαδικασία της οθόνης, μετά είχα θέμα με την κάρτα δικτύου, ή μια που ήταν ενσωματωμένη δεν δούλευε σωστά παρα μόνο όταν κούμπωνα το μηχανάκι σε docking και είχα συνδεδεμένο το καλώδιο διτκύου στο docking.  Είπα να βάλω μια παλαιά IBM Etherjet 100 PCMCIA κάρτα και να κάνω δουλειά (ήξερα ότι λειτουργούσε σωστά από άλλη εγκατάσταση). Πεισματικά ότι και εάν δοκίμασα, δεν δούλεψε, συμβιβάστηκα και με την διαδικασία του docking.
     
    Μέχρι που….αποφάσισα να βάλω screensaver στο σύστημα…Ναι οι τυπάδες στο Fedora θεώρησαν από την έκδοση 17 και μετά να σταματήσουν το πακετάρισμα screensavers στην διανομή, έτσι θα πρέπει να καταφύγεις σε έναν σιδηρόδρομο εντολή με yum για να τους κάνεις εγκατάσταση. Μέγα λάθος.  Οι screensavers είναι GTP.  Όχι μόνο είναι χάλια αλλά εξ ορισμού έχουν διαδικασία  password για να επαναφέρεις το σύστημα σε χρήση, και για κάποιον άγνωστο λόγο δεν έπαιρνε το password μα αποτέλεσμα να σε πάει για restart.  Αποφασίζω να κάνω απεγκατάσταση τους screensavers…και τότε brickare  την εγκατάσταση του λειτουργικού. 
     
    Τώρα έχω βρει την ψυχική μου υγεία έχοντας κάνει format και εγκαταστήσει Ubuntu Mate 15.04 LTS, όλα λειτουργούν σωστά όπως πρέπει, έχει αναγνωρίσει όλες τις συσκευές, και πάει σφαίρα, me very happy.
     
    Πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως μια διανομή τόσο mainstream όπως η Fedora στο στρατόπεδο του rpm, μετά από τόσες ατελείωτες εκδόσεις να κάνει τις ίδιες βλακείες που έκανε πριν από 20 χρόνια.
    Πολλοί θα πουν ότι δεν ξέρεις το λειτουργικό και ότι φταίς εσύ που είσαι άσχετος, πολλοί θα πουν ότι θα έπρεπε να κοιτάξω το compatibility hardware list.
     
    Άλλοι θα πουν καλά να πάθω ας έβαζα Windows.
     
    Εγώ θα πω ότι με τον ρόλο του καταναλωτή και χρήστη, όταν λες ότι μου δίνεις ένα λειτουργικό, πρέπει το ρημάδι να λειτουργεί τουλάχιστον για τις απλές εργασίες. Όσο για τα Windows, δεν είναι δωρεάν (άμα είχα badget ευχαρίστως..) και δεν ήθελα να βάλω ξανά πάνω Windows XP (είχε COA), τα βαρέθηκα, κάθε μέρα μακαρόνια δεν λέει.
     
    Disclaimer: Δεν τα χώνω για linux, αλλά για την διανομή.
  24. Like
    proximagr got a reaction from nkspeed in Local Administrator Password Solution (LAPS)   
    Thanks Νίκο, φαίνεται καλό και πρόθυμο!
  25. Like
    proximagr reacted to nkspeed in Local Administrator Password Solution (LAPS)   
    Επεσα τυχαια επανω σε κατι που σιγουρα θα ενδιαφερει πολλους. Επιτελους σωστη λυση της Microsoft για την διαχειριση των local admin passwords τερματικων που ειναι σε domain. Παρεχει την δυνατοτητα να αποθηκευει τον καθε κωδικο του εκαστοτε λειτουργικου συστηματος στο active directory, με αποτελεσμα να εχουμε διαφορετικα password ανα υπολογιστη και να εφαρμοζουμε ρολους για admin deligation.
     
    link
     
    NK
×
×
  • Create New...