Jump to content

MCP

Members
 • Posts

  520
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by MCP

 1. Καλημέρα σε όλους. Έχω λίγο καιρό να μπω στο forum λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ελπίζω να είστε όλοι καλά.

  Σήμερα το πρωί που ξύπνησα έκανα ξαφικά κάποιες σκέψεις που αφορούνε τη δουλειά μας.

  Αυτό που βλέπω είναι ότι τα smartphone έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Είναι μικροί υπολογιστές που έχουν ίντερνετ, παιχνίδια, εφαρμογές. Ό,τι ζητάει ένας user. Αλλά έχουν μικρή οθόνη. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα. Υπάρχουν τα tablet που έχουν σχετικά μεγάλη οθόνη. Τα οποία δεν κολλάνε. Δε γεμίζουν εύκολα ιούς. Δεν είναι τόσο πολύπλοκα. Το format είναι παιχνίδι. Και ακόμα και προβλήματα, ρυθμίσεις κτλ. να έχουν σίγουρα δε θα είναι Windows για PC στα οποία εμείς είμαστε πιο ειδικοί.

  Εγώ προσαρμόζω την επιχείρησή μου, επισκευάζω και iphone και ipad. Αλλά το κέρδος είναι μικρό και η υποστήριξη σχεδόν μηδαμινή. Εκεί καταλαβαίνω τι παίζει. Και επίσης βλέπω ότι πάμε προς τα εκεί.

  Έχετε γνώμη πάνω στο θέμα;

   

  Windows 8 Release Preview - Review

  http://www.globalcomp.eu/Pages/Windows8.aspx

   

   

   

  Τεχνική Υποστήριξη Υπολογιστών

  http://globalcomp.eu

   

 2. Σ'ευχαριστούμε Κωνσταντίνε. Θα δοκιμάσω να υλοποιήσω αυτά που περιγράφεις. Απλά δεν ξέρω τι τεχνικές γνώσεις χρειάζονται για το κομμάτι της υποστήριξης σε περίπτωση προβλημάτων.

 3. Όπως είπα δε το έψαξα καθόλου αλλά αφού είναι έτσι δε θα μπορούσε έτσι κ αλλιώς να τα διαγράψει. Οπότε θα γίνει όπως είπες, με reinstall. Απεγκατάσταση του update και επανεγκατάσταση. Αφού βέβαια δοκιμάσει πρώτα το re-installation messenger. Ανέφερα το windows live essentials for xp γιατί ξέρω ότι παίζει μια χαρά στα vista και ίσως να δουλεύει διαφορετικά και να του παίξει.

 4. Δοκίμασε να εγκταταστήσεις το windows live essentials for XP. Στα vista 32bit παίζει τέλεια και μάλιστα χωρίς καν να χρειάζεται sp2!

  Χωρίς να το έχω googlarei βλέπω ότι γίνεται κάποιο conflict με ένα άλλο αρχείο γιαυτό σου είπα να διαγράψεις τα πάντα από το φάκελο του messenger στα programm files ανεξαιρέτως απ'το uninstall. Δες αν αυτά τα αρχεία υπάρχουν μετά το uninstall π.χ. το C:\Windows\WinSxS\manifests\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.1_none_e163563597edeada.manifest και διέγραψέ τα.

 5. Σας ευχαριστώ πολύ όλους που ενδιαφέρεστε :)

  Όλα αυτά τα έχω ελέγξει και τα έχω κάνει. Θα σας πω τη λύση του προβλήματος. Είναι κάτι που δε μου το ανέφερε κανένας συνεργάτης που ασχολείται με κάμερες, ούτε από τον ΟΤΕ οι τεχνικοί.

  Τα πράγματα είχαν γίνει σωστά από την πρώτη φορά. Όμως το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο router δεν υποστηρίζει ΝΑΤ LOOPBACK που σημαίνει ότι από το τοπικό δίκτυο δεν μπορώ να βάλω την εξωτερική ip με τη θύρα και να μου δείξει την κάμερα. Εκτός του τοπικού δικτύου δουλεύει κανονικά.

  Απλά επειδή με την εξωτερική ip του router έβλεπα το administration panel από το τοπικό δίκτυο, υπέθετα ότι θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά και το port forwarding π.χ. εξωτερικήip:6464.

  Έτσι νόμιζα ότι δε δουλεύει ενώ αυτό δούλευε κανονικά από την αρχή! Απλά έπρεπε να το δοκιμάσω από άλλο δίκτυο εκτός αυτού που βρίσκεται το router.

  Γνωρίζεται κάποιον εύκολο και άμεσο τρόπο να κάνω τον έλεγχο χωρίς να βρίσκομαι σε άλλο τοπικό δίκτυο;

 6. Αφού την έχω κάνει πολλές φορές τη διαδικασία με το port forwarding. Μάλιστα σε pc που γινόταν η δουλειά, έβαζα για δοκιμή router του ΟΤΕ με virtual server και είχα πρόβλημα.

  1. To firewall το έβγαλα.

  2. Δοκίμασα router που γνωρίζω και τη βλέπει την κάμερα απ'έξω κανονικά. Δοκίμασα και virtual Server(βασικά το μενού λέει port forwarding αλλά μέσα βγαίνει σε virtual server setup) και DMZ και  port Triggering. Παίζει να έτυχα σε bug?

  3. Το firewall των windows μπορεί να με αποτρέψει απ'το να δώ την κάμερα; Θα πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξω την πόρτα;

 7. Καλησπέρα στην παρέα :)

  Φαντάζομαι θα σας έχει τύχει να κάνετε port forwarding από την εξωτερική ip σας π.χ. 66.249.67.80 σε μια εσωτερική ip π.χ. 192.168.1.100 με θύρα 6464 και να πρέπει να βάλετε στον explorer 66.249.67.80:6464 για να γίνει η δουλειά. Είναι μια γνωστή διαδικασία για τους τεχνικούς.

  Το ερώτημά μου είναι το εξής: Γιατί ΠΟΤΕ δεν έχω κάνει port forwarding σε router που έχουν στο μενού αντί για port forwarding, virtual server? Το μόνο που γίνεται είναι να πατάω την τοπική ip και να μου βγαίνει μαζί με τη θύρα π.χ. 192.168.1.100:6464(εσωτερικά γίνεται η δουλειά) αλλά από την εξωτερική ip δε γίνεται δουλειά. Ο virtual server είναι για άλλο σκοπό;

  Μπορείτε να μου προτείνετε ένα router που κάνει port forwarding κανονικά αλλά έχει και υποστήριξη για connx tv?? Το πρόβλημά μου είναι ότι γνωρίζω router που κάνουν την προώθηση αλλά δεν παίζουν το connx tv. Αυτά που παίζουν connx tv (router του ΟΤΕ, bautec, sagem) δεν κάνουν την προώθηση(bug? virtual server?).

  Βασικά σε αυτή την περίπτωση θέλω να βλέπω από το ιντερνετ μια ip camera Axis.

  Αν κάποιος γνωρίζει πραγματικά για τι πράγμα μιλάω ας μου πει γιατί στο google βγαίνουν όλα ρόδινα για την περίπτωσή μου ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα.

  Ευχαριστώ, αν μπορείτε να μου απαντήσετε άμεσα θα το εκτιμούσα πάρα πολύ!

   

 8. Έλεγξε πρώτα τα παραπάνω που πρότειναν οι συνάδελφοι και αν δε βρεις άκρη και ξέρεις πως να διαγράψεις την κάρτα δικτύου σου μαζί με τα drivers και κατόπιν να την ξαναβάλεις, κάντο. Αν έχεις πάλι πρόβλημα θα σου έλεγα να αλλάξεις κάρτα δικτύου.

 9. Μου συνέβη κάτι παρόμοιο την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως το παράξενο είναι ότι το έκανε σε κάποιες σελίδες και όχι όλες! Π.χ. στη σελίδα της Microsoft ή του Avast. Τελικά έκανα φορμάτ καθώς αυτή ήταν η εργασία που έπρεπε έτσι κ αλλιώς να γίνει και δεν έκατσα πολύ να ψάξω τι έφταιγε.

   

  ___________________________________________________

  http://globalcomp.eu/

  Τεχνική Υποστήριξη Η/Υ, Δικτύων & Κατασκευή Ιστοσελίδων

  http://laptop-service.net

  Εξειδικευμένο Service για Laptop

 10. Μου συνέβη κάτι παρόμοιο την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως το παράξενο είναι ότι το έκανε σε κάποιες σελίδες και όχι όλες! Π.χ. στη σελίδα της Microsoft ή του Avast. Τελικά έκανα φορμάτ καθώς αυτή ήταν η εργασία που έπρεπε έτσι κ αλλιώς να γίνει και δεν έκατσα πολύ να ψάξω τι έφταιγε.

 11. Πάντως για να πάρεις άδεια από την εταιρία που μου παρέχει τα ERP πρέπει να πληρώσεις για το πρόγραμμα άσχετα από το support...και είναι ανοιχτό λογισμικό..με μεγάλα γράμματα..απ'ότι καταλαβαίνω αγοράζεις το open source και μετά μπορείς να κάνεις αλλαγές μέσα στα όρια του license.

 12. Κατά του open source? Πλάκα μου κάνεις? Γιατί, τρελοί είμαστε να πληρώνουμε licenses όταν υπάρχει κάτι που μας κάνει τη δουλειά, και μπορούμε να το διορθώσουμε μόνοι μας αν χρειαστεί?

  Μια μικρή σημείωση. Open source δε σημαίνει απαραίτητα και free.

 13. Πιστευω οτι ειναι αυτονοητο το οτι ο προγραμματισμος δεν ειναι ευκολος. Οι αλλαγες που κανω εγω ειναι τυπου αλλαγης γλωσσας, μεγεθους εικονας κτλ. Τετοιες αλλαγες...επισης μπορω να προσθεσω και εναν ετοιμο κωδικα που κανει κατι συγκεκριμενο πανω σε μια ηδη γραμμενη εφαρμογη. Οσον αφορα το injection δεν ξερω τι ειναι αλλα μεχρι στιγμης ολα πανε καλα σε αυτα που κανω! Επισης ενω εχω στησει πολλες εφαρμογες σε php-mysql, μια φορα πηγα να στησω εφαρμογη σε .ΝΕΤ-SQL και δε τα καταφερα...μαλλον θελει διαβασμα εκει. Επισης να σημειωσω οτι τα site dotnetoze.gr και autoexec.gr ειναι φανατικα της Microsoft οποτε και καλυτερη να ειναι η php-mysql δε θα το ακουσει καποιος ευκολα...[:D]

 14. Δεν ειμαι προγραμματιστης αλλα οτι σκεφτω απο προγραμμα υπαρχει ετοιμο σε php. Εγω απλα τo φερνω στα μετρα μου. Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο εφαρμογες γραμμενες σε php και σκοπευω να μαθω και κωδικα(αν και με googlarisma και επειδη δεν ειναι τοσο δυσνοητα γραμμενος, κανω πολλες αλλαγες με τη βοηθεια του notepad++).

 15. http://inventnow.org/

  http://www.uspto.gov/

  http://www.invent.org/

   Αυτά τα site μπορεί να σε βοηθήσουν. Ψάξτο. Και η αλήθεια είναι ότι η υλοποίηση είναι το θέμα και όχι η ιδέα. Το facebook το σκέφτηκαν άλλοι αλλά το δημιούργησε ο Mark Zuckerberg. Και ενώ στα δικαστήρια του έλεγαν ότι είναι δικό τους το facebook επειδή αυτοί το σκέφτηκαν αυτός τους είπε: "Αν ήταν δικό σας το facebook, θα το είχατε δημιουργήσει κιόλας". Και βέβαια είχε δίκιο.

  Στη θέση σας θα προσλάμβανα κάποια άτομα να δημιουργήσουνε αυτό που σκεφτήκατε. Να δημιουργήσουνε κάτι που να πληρεί αυτά που ζητάνε οι οργανισμοί ευρεσιτεχνίας. Δεν είναι ανάγκη να είναι πλήρης η υλοποίηση φαντάζομαι. Αν χρειάζεται πολλά χρήματα βρείτε επενδυτές και βάλτε να υπογράψουν κάποιο συμβόλαιο. Το ίδιο κάντε και με τους υλοποιητές, αν τελικά προσλάβετε. Μην αναφέρετε τα πάντα. Βρείτε τρόπο να μην καταλάβουν τι ακριβώς θέλετε να κάνετε αν αυτό είναι εφικτό.

×
×
 • Create New...