Jump to content

mart

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by mart

  1. Καλησπέρα vassilis. Μερικές πληροφορίες για την τεχνολογία του cloning. Έχεις μερικές δυνατότητες για τον τρόπο που θα γίνει το cloning. Sector-by-sector transfer involves accessing the disk directly and copying the contents of each sector, thus accurately reproducing the layout of the source disk. File-based transfer (as opposed to sector-by-sector transfer) involves opening all files and copying their contents, one by one. It requires the cloning utility to have a knowledge of the file systems on the source disk. The target disk's layout may not resemble that of the source disk. Hot transfer refers to copying the contents of a volume on which there are open files in use. Implies use of shadow copy or a similar technique. Ref link: https://en.wikipedia.org/wiki/Disk_cloning Ανάλογα τι θέλεις να μεταφέρεις και πώς, υπάρχει και ανάλογη προσέγγιση. Καλή συνέχεια.
  2. Καλημέρα manval. Γρήγορη απάντηση είναι ναι μπορείς να διαγράψεις αυτούς τους φακέλους. Μερικά σχόλια: Οι φάκελοι παραμένουν μετά την απεγκατάσταση, για τυχόν επανεγκατάσταση του SQL. Κάνοντας uninstall την εφαρμογή, σαν διαδιασία δεν προβλέπει την διαγραφή των δεδομένων Το συγκεκριμένο path μπορείς να το αλλάξεις, ανάλογα που είναι το storage σου. Καλή συνέχεια.
  3. Καλημέρα σας. Συμφωνώ με όλα όσα λέτε, αν απάνταγε και ο ενδιαφερόμενος, να μας δώσει λίγες περισσότερες λεπτομέρειες, καλά θα ήταν. Με τις υποθέσεις, μπορούμε να βγάλουμε πολλά σενάρια. Καλημέρα.
  4. Δεν είναι απαραίτητο να ξηλώσεις τον on-premise exchange. Μπορείς να τον αγνοήσεις, να τον ξηλώσεις, να φιλοξενήσεις άλλα domains. Κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να έχεις υβριδικό περιβάλλον. Μερικά mailbox στο Office365 και μερικά στον on-premise, μιας και είναι 2013. https://blogs.technet.microsoft.com/exchange/2015/09/04/introducing-the-microsoft-office-365-hybrid-configuration-wizard/ Από την στιγμή που θα γυρίσεις τα DNS Records, ο κόσμος θα βλέπει το domain σου στο Office365. Όσον αφορά τους εσωτερικούς clients, θα δημιουργήσεις ένα νέο profile στο outlook. Το outlook θα συνδεθεί με τον Office365, αγνοώντας τον on-premise exchange. (Το resolve του domain σου δεν γίνεται από τον εσωτερικό σου DNS). Κάπου εδώ τελείωσε η εγκατάσταση και ρύθμιση του Office365. Πάρε τον χρόνο σου να δεις τι θα κάνεις με τον on-premise.
  5. Μετά από αρκετό ψάξιμο και ομιλίες με διάφορους.... η απάντηση ήρθε από την Microsoft και το Business Support. ΔΕΝ επιτρέπεται το downgrade από 2016 RDP CALs σε 2008 Terminal Services CALs. Άρα σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο Server.
  6. ​Καλησπέρα, Windows 2008 Server. Windows 2008 Terminal Server. Θέλω να αγοράσω άδειες/cals Terminal Services. Η Microsoft πουλάει άδειες για Windows 2016 RDP. Ερώτηση: μπορώ να αγοράσω άδειες για 2016 RDP και να τις ενεργοποιήσω στον 2008 Terminal Server? Δεν μπορώ να βρω μία ξεκάθαρη απάντηση, σε διάφορους dealer της MS, αλλά ακόμα και στο επίσημο support. ​Στην Ελλάδα δεν υπάρχει και τμήμα licensing. Σε αυτό το thread: https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/a161f696-4f75-4c02-9f9b-3958366e3e34/install-2016-rdp-licenses-on-windows-server-2008r2?forum=winserverTS βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ΝΑΙ ​μπορούμε. Αλλά, βλέπουμε να απαντάνε κάποιοι ότι το προσπάθησαν χωρίς να τα καταφέρουν. Θα μπορούσε κάποιος να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση: Π.χ. ​ Ναι, μπορείς να αγοράσεις 2016 RDP CALs, για την εγκατάσταση σε 2008 Terminal Server. Θα πρέπει να λάβεις υπόψιν: Πρέπει να έχεις Windows 2016 RDP Server για να εγκαταστήσεις τις άδειες και μετά να τις κάνεις deploy σε 2008 Terminal Services ή Θα πρέπει να αγοραστούν μέσο Open License Program, για το δικαίωμα του downgrade ή ​Όχι δεν γίνεται. Ευχαριστώ.
  7. Καλησπέρα σας. Μόλις αλλάξουν οι εγγραφές στον DNS σου, ο on-premise δεν θα παίζει για τον έξω κόσμο. Θα παίζει για τον μέσα. Ο χρήστης που έχει outlook, το domain είναι το ίδιο, το password το ίδιο, τότε κανονικά θα δει το Office365, μετά την αλλαγή των DNS records. Το outlook πάντα κάνει resolve το domain με εξωτερικό dns. Υπάρχει περίπτωση όμως να μην μπορεί να συνδεθεί επειδή έχει γίνει cache στο profile του outlook το όνομα του παλιού exchange server, στην registry. Δες εδώ: https://support.microsoft.com/en-us/help/3073002/after-migration-to-office-365-outlook-doesn-t-connect-or-web-services Ελπίζω να βοήθησα.
  8. Ευχαριστώ Βαγγέλη. Η λύση που έχω αυτή την στιγμή είναι: Για τα εισερχόμενα: VΜ στο Azure. Outlook με Vb-script. Rules στο outlook να τρέχει τον κώδικα μετά από κάθε αποστολή email. Αρχείο Office Access με τον τελευταίο αριθμό. Όσα εισερχόμενα έρχονται, o κώδικας ελέγχει τον τελευταίο αριθμό και προσθέτει +1. Ενημερώνει το Mail Subject με τον καινούργιο αριθμό. Για τα εξερχόμενα: Σε κάθε Outlook του χρήστη έχει προστεθεί κώδικας Vb-script. Σε κάποιο share του δικτύου αρχείο Office Access με τον τελευταίο αριθμό. Rules στο outlook να τρέχει τον κώδικα μετά από κάθε αποστολή email και να αποθηκεύει το Email Item στον κατάλληλο φάκελο. Έτσι έχω υλοποιήσει την απαίτηση για Reference No στα Εισερχόμενα και Εξερχόμενα μυνήματα.
  9. Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη. Θα μείνω με την "πατέντα" προς το παρόν μέχρι, ίσως αλλάξει κάτι! Μπορεί στο τέλος να καταργήσουν τα PF!!!
  10. mart

    homegroup win10

    Καλημέρα Vassilis. 1η περίπτωση: Το workstation που έχει το share, θα πρέπει να γνωρίζει όλους του χρήστες. Άρα στο Workstation με το share, θα πρέπει να δημιουργήσεις του άλλους δύο χρήστες. Όλοι οι χρήστες θα πρέπει να είναι στο Α group και το Α group δηλωμένο στα permissions του share. Χωρίς το Everyone. 2η περίπτωση: Το share που έχεις, έχει στα permission του το group Admins και εκεί ανήκει και ο χρήστης του Workstation. Κάνεις access το share από τα άλλα Workstations με τα credentials του χρήστη.
  11. Καλησπέρα σας. Έχω την εξής περίπτωση: Office 365 with Public Folder mail enabled, όταν έρχεται ένα εισερχόμενο μύνημα, θέλουμε στο subject να προσθέτεται ένας αριθμός, ο επόμενος από τον προηγούμενο. Όταν ο Exchange ήταν on-premise, υπήρχε ένα outlook ανοιχτό, εγκατεστημένο στον server και με vbscript κώδικα λειτουργούσε η αυτόματη αρίθμιση. Αν έκλεινες το outlook, σταματούσε και η αρίθμιση. Γνωρίζω ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος και ίσως αυτή η απαίτηση είναι υλοποιήσιμη μέσω ενός συστήματος CRM. Πώς θα μπορούσα να το υλοποιήσω στο Office 365. Ευχαριστώ.
  12. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να μπορώ να εμφανίσω τους Public Folders σε mobile devices, iPad, iPhone, Android. Υπάρχει κάποιος τρόπος, είτε μέσω PowerShell, είτε μέσω κάποιου App, όπως της CodeTwo, που να το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος. Μπορώ μέσω κάποιας "πατέντας": Copy from Public Folders all messages to a Shared Mailbox and setup Shared Mailbox to mobile devices. Αυτό έγινε με Powershell. Ευχαριστώ.
  13. Συνήθως και από όσο ξέρω, αυτή την δυνατότητα την έχει ο χρήστης στις περισσότερες εταιρείες καταχώρησης domain. Δεν γνωρίζω αν η ΟΤΕΝΕΤ δεν την δίνει.
  14. Ωραία και όλα καλά λοιπόν. Το πρόβλημα σου ήταν η εγγραφή του A record και όχι το SMTP Banner. Το SMTP Banner και να μην το έχεις ρυθμισμένο, δεν θα έχεις πρόβλημα με τους servers που κάνουν reverse lookup. Όσον αφορά το domain δεν χρειάζεται να αλλάξεις την καταχώρηση που έκανες στην ΟΤΕΝΕΤ. Η ΟΤΕΝΕΤ σου δίνει πρόσβαση σε ένα control panel, για την διαχείρηση του domain που έχεις καταχυρώσει. Στο control panel, υπάρχουν οι nameservers όπου και μπορείς να τους ενημερώσεις / αλλάξεις. Εκεί μπορείς να βάλεις τους nameservers της Vivodi. Άρα όλα τα όλα τα request προς το domain σου θα καταλήγουν στους DNS της Vivodi. Εκεί θα γίνεται η ανακατεύθυνση στις IP που θα έχεις δηλώσει. Ανακατεύθυνση προς τον mailserver σου, προς το εταιρικό web site, προς τον ftp σου κτλ κτλ. Ελπίζω να σε βοήθησα.... Με λίγο ψάξιμο θα καταλάβεις την διαδικασία καλύτερα. Οδηγίες για καταχώρυση domain How nameservers work
  15. Καλήμερα, Καταρχήν, το πρόβλήμα σου λύθηκε; Μπορείς να στείλεις mail εκεί που δεν μπορούσες; Έφτιαξες το SMTP banner; Με ποιον τρόπο; Το όλο σου πρόβλημα, τελικά, ήταν μία A record εγγραφή; Αυτό που σου είπα εγώ, ήταν ότι αντί να "παίζεις" με δύο παρόχους, Vivodi και Otenet, επικοινωνίες, DNS κτλ, να έχεις έναν πάροχο για όλα. Δεν βλέπω κάποιο ουσιαστικό λόγο να έχεις δύο παρόχους, ο ένας μου κάνει αυτό, ο άλλος μου κάνει το άλλο και πρέπει να συνενοηθώ με τους απέναντι κτλ κτλ..... Ποιός είναι ο βασικός πάροχος για την εταιρεία σου; Αυτός θα κρατάει και τις πληροφορίες του DNS.
  16. Όταν βάζεις το external domain name σου και πατάς check DNS το μήνυμα που πρέπει να σου βγάλει είναι "The domain name is valid". Επίσης, το domain σου είναι στην OTENET επειδή το έχεις καταχωρήσει εκεί; Γιατί η μία ζώνη να είναι στην OTENET και η reverse στην Vivodi; Υπάρχει κάπιος λόγος που το έχεις στήσει με αυτόν τον τρόπο; Μπές στο Control Panel της ΟΤΕΝΕΤ και άλλαξε τους nameservers να "κοιτούν" την Vivodi. Έπειτα πες στην Vivodi να σου κάνει και την εγγραφή στην forward zone και στην reverse zone. Ακολούθησε και την διαδικασία που σου περιγράφω ποιο πάνω, για το SMTP Banner και νομίζω ότι θα είσαι ΟΚ.
  17. Καλησπέρα και από μένα. Για να διορθώσεις το "Reverse DNS does not match SMTP Banner" θα πάς: Exchange System Manager Expand Administrative Groups Expand First Administrative Group Expand Servers Expand "Your Server" Expand Protocols Expand SMTP Right click Default SMTP Virtual Server Choose Properties Go on to Delivery tab Choose Advanced In the Fully-qualified domain name field enter your external domain name for your mail server. E.g. "mail.mydomain.gr" and not your internal e.g. "mydomain.local". Αμέσως μετά κάνε την δοκιμή στο site mxtoolbox για να δείς ότι το μήνυμα "Reverse DNS does not match SMTP Banner" έχει αλλάξει σε "OK - Reverse DNS matches SMTP Banner".
  18. Τελικά ακολούθησα την παραπάνω διαδικασία και μόλις έριξα και το pst στο καινούργιο mailbox και όλα καλά. Ευχαριστώ.
  19. Όχι δεν έχω επιλεγμένη αυτή την εντολή. Μήπως να την επιλέξω και όταν το βράδυ κάνει backup "ξεκολλήσει" και επαναφέρει το size του mailbox? []
  20. Επειδή δεν βρίσκω κάποια άκρη, θα κάνω extract τα mail του χρήστη με το exmerge σε pst, θα σβήσω το mailbox του χρήστη και θα δημιουργήσω ένα καινούργιο. Κατόπιν θα κάνω import το pst στο καινούργιο mailbox.
  21. Έχω το "Keep deleted Items for (days)" ρυθμισμένο στις 7 μέρες. Επίσης στον ESM - > Mailbox Store -> Mailboxes έχω προσθέσει και την στήλη "Deleted Items (KB)" και η εικόνα που έχω είναι: Size(KB) | Deleted items(KB) | Total Items User1 1,264,175 | 159,169 | 3,712 Δηλαδή σε 7 μέρες θα γίνουν purge τα 159,169ΚΒ; Το size πώς θα ενημερωθεί....; Κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά ή κάτι δεν πάει καλά. Επίσης αυτό που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι μόλις τώρα έσβησα από το δικό μου mailbox αρκετά μηνύματα και ο ESM έδειξε κανονικά την αλλαγή στο size.
  22. Ευχαριστώ πολύ CF. Διάβασα το άρθρο που μου έκανες post. Δεν μπορώ να καταλάβω τί πρέπει όμως να κάνω ώστε να μπορέσει ο ESM να "δεί" το πραγματικό μέγεθος του γραμματοκιβωτίου. Έκανα και extract το mailbox του χρήστη με το exmerge και το αρχείο που έκανε extract είναι στο κανονικό μέγεθος του mailbox και όχι στο μέγεθος που εμφανίζει ο ESM. Ευχαριστώ.
  23. Καλημέρα, Εγκατάσταση: Exchange 2003 with SP2 Το πρόβλημα: Ο ESM δείχνει ότι το μέγεθος του γραμματοκιβωτίου είναι ακόμα πάνω από 900MB, ενώ ο χρήστης έχει σβήσει όλα του σχεδόν τα mails. Mails δεν υπάρχουν στα deleted items, recover deleted items. Τί μπορώ να κάνω για να δει ο ESM το πραγματικό μέγεθος του γραμματοκιβωτίου; Ευχαριστώ.
  24. Καλησπέρα σας. Μετά από την καταπληκτική ενημέρωση του Βαγγέλη, στο blog του με θέμα "ISCSI Target for free" http://autoexec.gr/blogs/hyper-vangelis/archive/2011/04/05/iscsi-target-for-free.aspx που μας έβαλε σε ιδέες, θα ήθελα να κάνω post ένα link που βρήκα με έναν καλό οδηγό, ώστε να δούμε το ISCSI Software Target στην πράξη. TechEd 2011 demo install step-by-step (Hyper-V, AD, DNS, iSCSI Target, File Server Cluster, SQL Server over SMB2) καλά cluster!!!! []
  25. Κύριε Καναβέ, δεν είπα πουθενά ότι εκφέρω νομικές γνωματεύσεις, εγώ ή κάποιος άλλος. Αυτό που είπα εγώ και επαναλλάβατε και εσείς ήταν "έχουν έρθει σε συμφωνία με τις μεγάλες εταιρείες λογισμικού και έχουν εξουσιοδοτηθεί με κάθε δικαίωμα για τους ελέγχους αυτούς". Δεν μίλησα για εξουσιοδοτήσεις αποστολής υπέυθυνων δηλώσεων. Εκτός και εσείς το αντιλαμβάνεστε διαφορετικά..... Επίσης, δεν βλέπω το λόγο να μην παραδεχτώ κάτι, αφού είμαι νόμιμος, σε μία εταιρεία με νομική υπόσταση από την στιγμή που έχουν κάθε δικαίωμα να είναι επί τέσσερις μέρες στον χώρο μου και όπως είπατε και εσείς, "η BSA δεν αποκλείεται να ταράξει στους ελέγχους." Πώς είμαι σίγουρος πως δεν θα το κάνει κανείς; Πως είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνατε και εσείς; Εταιρείες που εκπροσωπεί η BSA Καλημέρα σας.
×
×
  • Create New...