Jump to content

giannis-it

Members
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by giannis-it

  1. Ευχαριστω πολύ!!! το εφτιαξα. Θέλω την γνώμη σας και για κατι άλλο. Υπάρχει μια διαδικασία την οποία δουλεύω και θέλω να υλοποιήσω. το συγκεκριμένο switch μαζί με 4 ακόμα , υπάρχουν σε πελάτη μου στον οποίο τελος παντων του φτιάχνω ένα Project με pfsense firewall και email server σε ubuntu. εχω κολλήσει όμως στο configuration των switch. Η υπάρχων εγκατάσταση δουλευει ως εξης. Ενα firewall σε linux που δεν έχω πρόσβαση οπότε δεν μπορω να δω πως είναι δομημένο και πως δουλευει...., ενας vmps server πανω στο firewall στο οποιο ο τοπικος μηχανογραφος συνδέεται στα cisco switch, και δινει την mac address του εκαστοτε pc που θελει να βαλει στο δίκτυο και το στέλενιε αυτοματα στο αντιστοιχο vlan(9 Υπαρχουν) που θέλει. Συνεπως σε οποια πόρτα και να κουμπωσει το pc και απο τα 5 switch θα παρει διευθυνση και θα επικοινωνησει στο αντιστοιχο vlan. Αυτο συνεπως θελω να φτιάξω και εγω (περα απο το firewall-proxy). το cisco network assistant δεν μου δίνει δυνατότητα βαζωντας μια συγκεκριμένη Mac address να την δρομολογήσω σε όλες τις πόρτες του switch και σε όποιο vlan θελω εγω. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητος? θα ήθελα λίγο την βοήθειά σας....και αν γίνεται καποιος που να ξέρει απο cisco management να μου στειλει ενα τηλ να μιλήσω μαζί του. Ευχαριστω πολύ!!!!!
  2. εχω το συγκεκριμενο managed shitch και θέλω να δω το configuration του και να φτιάξω vlans κλπ. Ειναι ολοκαινουριο,δεν εχει χρησιμοποιηθει ποτε (στο κουτι του). To βιβλιαρακι του μου λεει απλα οτι εχει default ip 10.0.0.1 αλλα παρολλα αυτα δεν μπορω το μπω στο web interface του, και ουτε απο hyperterminal με το κονσολοκαλωδιο μου δινει κατι. υπαρχει καποιο tool της cisco που μπορω να κατεβασω και να το παραμετροποιήσω? Απο cisco δεν εχω ιδεα και δεν ξερω τι να κανω.... ευχαριστω
  3. αυτο καταλαβα και εγω......!!!!! ευχαριστω, και μου εχει δουλεψει ετσι....Απλα έλεγα μηπως δουλεψει με τον κλασικο τροπο αυτονομο
  4. Καλησπερα εχω παρει το liksys wrt54gl broadband router. εχει κλασικα 4 πορτες switch και 1 wan για την adsl. Το θεμα μου ειναι οτι οταν βαλω πανω την adsl δεν μου συγχρονιζει, ουτε ενδειξη εχω , να αναβει το λαμπακι της (1 εχει το οποιο ονομαζει internet). Pstn εχω, και επισης αυτη τη στιγμη μπαινω απο το bautec της οτενετ, οποτε θεμα με καλωδιωσεις κλπ δεν παιζουν....καμια ιδεα? υπαρχει περιπτωση το συγκεκριμενο να ειναι annex B ? δεν βλεπω πουθενα να το αναφερει αυτο...
  5. δεν εχει νακανει με το instance του sql server, αλλα με την πορτα, την οποια αν παω σε ενα site και κανω checking τις πορτες μου, τοτε βλεπω οτι δεν εχω access σε αυτην που θελω. οποτε δεν μπορω απομακρισμενα να ανοιξω το λογισμικο που συνεργαζεται με την sql μου.
  6. οι συγκεκριμενες πορτες ειναι ανοιχτες....
  7. η πορτα του sql server ειναι η 1433, οταν φτιαξω rules και ανοιξω τις αντιστοιχες πορτες τελικα στον firewall μου δουλευει......απο το εσωτερικο δικτυο . αλλα οταν παω να κανω test port απ' εξω για να μπω απομακρυσμενα την πορτα την δειχνει κλειστη. εχω κανει επιπλεον nat και παλι μου δειχνει την πορτα κλειστη....τι να κανω?
  8. Συνανταω ενα περιεργο προβλημα σχετικα με επικοινωνια clients με εναν sql server. Ο server ειναι ενα win7 pc με sql express 2008, Οταν του ανοιγω το firewall τα pc δεν μπορουν να συνδεθουν μαζι του (μιλαω παντα sql connection), οταν το κλεινω δουλευουν μια χαρα. Εχω φτιαξει rules , το εχω ψαξει γενικα στο internet, αλλα δεν μπορω να βρω λυση....Καποια βοηθεια?
  9. Ετρεξα διαγνωστικα στον server και δεν μου εβγαλε προβλημα......ιδομεν..
  10. Σε ευχαριστω για την απαντηση......το γνωριζω αυτο!!!!!
  11. καλημερα και καλη χρονια να εχουμε προσφατα αντιμετωπισα ενα προβλημα με τον συγκεκριμενο server το οποιο το ελυσα, με σχετικη βοηθεια απο εδω...http://h30499.www3.hp.com/t5/ProLiant-Servers-ML-DL-SL/ML350-G5-won-t-boot-red-internal-health-LED-undocumented-system/td-p/4831011 το θεμα μου ειναι και γι αυτο το παραθετω εδω μαζι σας, αν χρειαζεται , οπως διαβασα , να αλλαχθει ο controller. Ποια ειναι η γνωμη σας?
  12. το ελυσα απο την κεντρικη διαχειρηση του mac. Ευχαριστω
  13. υπαρχουν καποια βηματα που πρεπει να κανω? δεν γνωριζω καθολου απο mac και δεν ξερω σε ποιο μενου πρεπει να παω για να γραψω αυτες τις εντολες...... screens ισως?
  14. καλημερα και παλι.... μου εφεραν ενα mac και θελω να δω εναν φακελο στο domain controller. λογικο ειναι να μην με αφηνει και να μου ζηταει user name/password, αφου δεν ειναι member of domain. το θεμα ειναι οτι δεν θελω να το κανω member of domain. τι πρεπει να κανω? πως βλεπω εναν φακελο δικτυακα απο το mac? πχ \\192.168.1.1\common
  15. Καλησπερα συναδελφοι, εχω φαει τον κοσμο να βρω και να κατεβασω το συγκεκριμενο utilitie με το serial number του φυσικα, <<οποιαδηποτε version>> και δεν μπορω με τιποτα να το κανω να παιξει. Υπαρχει περιπτωση να το εχει καποιος απο εσας?
  16. παιδια καντε υπομονη....Πραγματικα ειναι παρα πολυ δυσκολες εποχες που ζουμε με την ευρεση εργασιας. Εγω τωρα δουλευω σε μια πολυ καλα οργανωμενη εταιρια τεχνικης υποστηριξης, αλλα εχω περασει και εγω απο χιλια μυρια προβληματα και κυματα μεχρι να καταληξω εδω. Αυτο που μπορω να κανω είναι οσοι ενδιαφερεστε να στειλετε τα βιογραφικά σας στο [email protected] να τα έχουμε υπ' όψην μας ο συνεργατης μου και εγω, διοτι παμε παρα πολυ καλα και συνεχώς αυξάνουμε την δουλεια και την πελατεία μας. Ευχαριστώ
  17. γενικα στο συγκεκριμενο δικτυο ειχα και αλλα προβληματα...οποτε αλλαξα τον router που ειναι και ο dhcp server εκανα και τα hardware reset στον εκτυπωτη και αποκατασταθηκε το προβλημα...μεχρι αποδειξεως του αντιθετου!!!!
  18. Καλησπερα συναδελφοι......τελικα το εφτιαξα ευχαριστω για τις απαντησεις
  19. το εχω δει αυτο........εννοειται, αλλα δεν δουλευει
  20. Συναδελφοι θελω τα φωτα σας. Εχω τον συγκεκριμενο εκτυπωτη δικτυακο , ο οποιος ξαφνικα σταματησε να τυπωνει. Το υπολοιπο δικτυο τον εκανε Ping οποτε δεν υπηρχε θεμα καρτας η επικοινωνιας. Μπηκα στο web interface του και του εβαλα αλλη ip και του απενεργοποιησα το dhcp με αποτελεσμα να χασει την διευθυνση του και πλεον να εχει διευθυνση 0.0.0.0. Πως μπορω να του κανω hardware reset και να ξαναπαρει εργοστασιακες ρυθμισεις για να τον ξαναφτιαξω απο την αρχη?
  21. Καλημερα και εγω πιστευω με την σειρα μου οτι τετοιες εκδηλωσεις πρεπει να γινονται και κυριως να στηριζονται με καθε τροπο. Ειμαι καινουριος στο autoexec.gr και θα ηθελα να παρευρεθω σε ενα τετοιο event!!!!!! Θα στηριξω και εγω οσο μπορω μια τετοια προσπαθεια.
  22. οι 6 λογαριασμοι που ειχες στησει ήταν pop3?
×
×
  • Create New...