Jump to content

kernel

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kernel

  1. gvarakis ήδη είμαι σε ελέγχους μέσω Microsoft Lync Server 2010 Resource Kit να χρησιμοποιήσω το Snooper για να καταλήξω τελικά εάν είναι στο κέντρο ή τον LYNC το θέμα. rfc2833  και ulaw είναι οι βασικές ρυθμίσεις που χρησιμοποιούμε ανέκαθεν σε τέτοιες υποδομές.
    Εκτός αυτού επίσης το TCP είναι το βασικό πρωτόκολλο που χρησιμοποιούμε στον LYNC λόγω και των απαιτήσεων αυτού.

    Σε ευχαριστώ επίσης πολύ.
  2. Thanks kavag.

    Δε σκέφτηκα να δημιουργήσω επιπλέον IVR στον LYNC καθώς μέχρι τώρα όλα τα IVR τα ολοκληρώνω στο κέντρο και με εν συνεχεία δρομολογώ στο τελικό extension (tel:) ή group του LYNC την κλήση.
    Το δοκιμάζω και ενημερώνω.

    Σε ευχαριστώ εκ το προτέρων!
  3. Αγαπητοί καλησπέρα σας,


    Δημιουργώ νέο Θέμα καθώς σκέφτηκα να το εισάγω σαν ερώτηση στο το Asterisk vs LYNC αλλά ίσα ίσα που είναι Asterisk AND LYNC implementation.

    Έχουμε ένα θέμα με το dial-in στα meeting του LYNC.
    Προσθέσαμε ένα νέο νούμερο στο τηλ. κέντρο μας, το οποίο εν συνεχεία συνδέσαμε επιτυχώς με το dial-in plan του LYNC. (Να αναφέρω ότι έχουμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο πολλαπλά νούμερα διασυνδεδεμένα με το τηλ. κέντρο μας, τα οποία λειτουργούν απρόσκοπτα από και προς τον LYNC εισερχόμενες-εξερχόμενες, όπως επίσης και εσωτερικά τόσο του κέντρου όσο και του LYNC που επικοινωνούν μεταξύ τους κανονικότατα)

    Δρομολογούμε κλήση στο νούμερο, οπότε και λαμβάνουμε επιτυχώς το Αγγλικό μήνυμα του LYNC για να εισάγουμε το PIN του meeting.

    Εν συνεχεία όμως ο LYNC δεν δέχεται τα DTMF (πληκτρολογούμε το 5-ψήφιο και μετά το κάγκελο-hash) αλλά λαμβάνω το μήνυμα 'Sorry I can't find meeting with that number'

    Άλλοι αναφέρουν ότι μπορεί να έχει να κάνει με το τηλ. κέντρο dtmfmode=RFC2833 ή dtmfmode=auto ή άλλες επιλογές που δοκίμασα.
    Άλλοι αναφέρουν ότι υπάρχει ένα θέμα με τα DTMF γενικά (ακόμα και από Cisco Call Manager).
    Άλλοι αναφέρουν ότι πρέπει να γίνει απο-επιλογή του chack box 'Enable refer support' στο Voice Routinh\Trunk Configuration'.

    Όλα δοκιμάστηκαν αλλά ανεπιτυχώς!!!! w00t.png 

    Μήπως υπάρχει κάποια επιπλέον ιδέα? w00t.png 

    Σας ευχαριστώ εκ το προτέρων για το χρόνο σας cool.png

    Ενημερωτικά να αναφέρω ότι τα DTMF όταν καλώ το κέντρο μόνο του, λειτουργούν απρόσκοπτα (IVR, Extension, PIN Κλπ κλπ). Ποιο πιθανό είναι να είναι πρόβλημα του LYNC, ή στέλνω κάποιο DTMF που δεν καταλαβαίνει ο LYNC 2010.
×
×
  • Create New...