Jump to content

julax

Members
  • Posts

    76
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by julax

  1. julax

    IT & SQL

    Καλημέρα φίλε pagath Υπάρχει ένα βιβλίο της Microsoft (Exam 70-432: Microsoft SQL Server 2008—Implementation and Maintenance) και JOECELKO’S (SQL FOR SMARTIES:ADVANCED SQL PROGRAMMING) Επίσης βοηθά σημαντικά τα άρθρα του Αντώνη (http://autoexec.gr/blogs/antonch) Ελπίζω να βοήθησα.
  2. Καλημέρα Τελικά το πρόβλημα ήταν τα δικαιώματα, έφτιαξα users στα Security και όλα πήγαν πολύ καλά, επίσης το sql script που έγραψε ο αντώνης λειτουργεί αψογα. Ευχαριστώ όλους που συνδράματε σ'αυτό.
  3. Αυτό εννούσα ότι έκανα, δεν το εξεφρασα σωστα.
  4. 1. Ναι είμαι σε domain 2. Τα service ξεκινάνε όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα 3. Καθε μηχανή είναι φυσική, σε κάθε pc υπάρχει ένας SQL server 4. Όλα τα μηχανήματα έχουν την MSSQL 2008 Standard 5. Είναι σε όλα τα pc η ίδια και το λειτουργικό τους είναι XP 6 Τι εννοείς "Έχεις ενεργοποιήσει το TCP σε όλους"? όλοι είναι στο δίκτιο και επικοινωνούν μεταξύ τους σε δίκτυο ΤCP/IP
  5. Αντώνη ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την πολύτιμη βοήθειά σου, θα ήθελα για λόγους εκμάθησης και μόνο (γιατί γι'αυτό γίνεται όλη η "φασαρία") να το κάνω εγώ (αλλιώς αν νομίζεις ότι είναι καλύτερο να το κάνεις εσύ, να σου δώσω πρόσβαση), θα ήθελα αν δεν σου κάνει κόπος να με καθοδηγήσεις για το τι στοιχεία χρειάζεσαι και θα σου τα δώσω ευχαρίστως
  6. Έχω κάνει το backup και restore όπως αναφέρεις στο video, την διαδικασία με το script την δοκίμασα και μου χτυπά με το καλημέρα και έτσι είπα να δοκημάσω την τύχη μου με τον wizard και στην συνέχεια να μελετήσω και την διαδικασία του script.
  7. Με την πόρτα 1433 μπαίνει κανονικά, με την 5022 δεν μπορεί να μπει. Επομένως έχω default θύρα, την 5022 την δίνει κατα την εκτέλεση της διαδικασίας του mirror. για το service accounts νόμιζα ότι τα συμπληρώνουμε όταν τα pc είναι σε διαφορετικό DOMAIΝ γι'αυτό και τα άφηνα κενά και μου έβγαζε στην καρτέλα Database Properties τα εξής: Τώρα στην καρτέλα service accounts να βάλω στο 1) Στο Principal βάζω domain\pc43 2) Στο Mirror βάζω domain\pc194 3) Στο Witness βάζω domain\pc50 Σωστά? ΥΓ: Sorry για τις χαζές ερωτήσεις αλλά έχω χαθεί λίγο []
  8. Μπορώ να συνδεθώ με την ip όμως όταν βάζω ττην πόρτα( ip:1433 or ip:5022) δεν μπορώ να συνδεθώ. Μήπως εκεί είναι το πρόβλημα?
  9. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Απόστολε θα το δοκιμάσω τώρα. Αντώνη σε ποιο ακριβώς σημείο ζητάει FQDN (νομίζω ότι το πέρνει αυτόματα)? στην καρτέλα service accound?
  10. Καλημέρα σε όλους Θα ήθελα την βοήθειά σας Διαβάζω διάφορα άρθρα του Αντώνη και προσπαθώ να εφαρμόσω κάποια άρθρα στην πράξη Ένα απο τα άρθρα που μου κέντρισε την προσοχή είναι με το Mirroring (έχει και Video http://autoexec.gr/blogs/antonch/archive/2009/12/08/implement-database-mirroring-in-sql-server-2008.aspx), και εκεί κόλλησα. Συγκεκριμένα όταν πάω να κάνω Start mirroring χτυπάει.Το σφάλμα που εμφανίζει είναι το εξής: Το mirroring προσπαθώ να το κάνω σε 3 pc τα οποία είναι στο ίδιο domain και κατεβασμένα firewall. Ο pc43 είναι ο Principal Server O pc194 είναι ο Mirror Server Και ο pc50 είναι ο Witness Server. Τι μπορεί να φταίει ? ΥΓ. Έψαξα στο internet αλλά αυτά που βρήκα με μπέρδεψαν περισσότερο.
  11. julax

    tempdb

    Δηλαδή προτείνεις να πάω στα Files του Database Properties και εκεί να ξετσεκάρω το Enable Autogrowth? Ποιος ο λόγος που δεν συνίσταται το shrink (υπάρχει κάποιο Link για ανάγνωση) ?
  12. julax

    tempdb

    Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής Οι συνάδελφοι εδώ ισχυρίζονται ότι δεν έχουν κάνει κάτι, ο server έχει δύο βάσεις, η μία χρησιμοποιείται για την διαχείριση τιμοκαταλόγων και η άλλη για την διαχείριση αντικειμένων(κίνηση αντικειμένου, κόστος, ιστορικό κ.τ.λ). Η εταιρία που υλοποίησε την εφαρμογή της τελευταίας νίπτει τας χείρας (είναι και επίκαιρο λόγω Πάσχα), αρνείται κάθε επικοινωνία. Για την άλλη βάση η τύχη του κατασκευαστή αγνοείται . Το μέγεθος της βάσης το είδα ξαφνικά τόσο μεγάλο, παλαιότερα της είχα ορίσει κοντά στο 1GB.
  13. Καλημέρα Αντώνη και χρόνια πολλά, η δουλειά και η προσπάθεια που κάνεις, είτε με τα άρθρα σου είτε με το SQL Saturday Nights είναι αναμφισβήτητα εξαιρετική (πάντα κατα την άποψή μου)
  14. julax

    tempdb

    Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους Τα αποτελέσματα της εντολής είναι τα εξής: database_name database_size unallocated space tempdb 43985.81 MB 43874.35 MB reserved data index_size unused 1752 KB 760 KB 776 KB 216 KB
  15. julax

    tempdb

    τα αποτελέσματα είναι τα εξής: tempdb 43985.81 MB sa 2 Apr 21 2011 Status=ONLINE, Updateability=READ_WRITE, UserAccess=MULTI_USER, Recovery=SIMPLE, Version=655, Collation=Greek_CI_AS, SQLSortOrder=0, IsAutoCreateStatistics, IsAutoUpdateStatistics 100 και tempdev 1 D:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10.MSSQLSERVER\MSSQL\DATA\tempdb.mdf PRIMARY 44929088 KB Unlimited 10% data only templog 2 D:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10.MSSQLSERVER\MSSQL\DATA\templog.ldf NULL 112384 KB Unlimited 10% log only
  16. julax

    tempdb

    είμαι σε 2008.
  17. julax

    tempdb

    Δεν στρώνει..... []
  18. julax

    tempdb

    Καλημέρα Αντώνη... και τώρα τι μπορώ να κάνω για την φέρω σε φυσιολογικά επίπεδα ?
  19. julax

    tempdb

    Καλημέρα Έχω μία τεράστια tempdb ( 43GB ) το μέγεθός της μου κάνει εντύπωση καθώς πριν από κανένα μήνα ήταν μόλις μερικά MB. Σκέφτομαι να κάνω Shrink την βάση (http://support.microsoft.com/kb/307487 ), όμως έχω κάποιες απορίες σχετικά μ’αυτό. 1) Ποια μέθοδος είναι κατάλληλη για μένα και πως το ξέρω ότι είναι η κατάλληλη. 2) Τι ακριβώς κάνει η κάθε μέθοδος 3) Πως μπορώ να μάθω τι προκάλεσε αυτή την αύξηση μεγέθους Ευχαριστώ
  20. Αντώνη, η εντολή δουλεύει....και απ'όσο φαίνεται δουλεύει και το script που είχες δώσει. Μάλλον κάνω κάποιο λάθος στην δημιουργία του job, το κοιτάω τώρα. Ευχαριστώ πολύ.
  21. Γεια χαρά σε όλους Αντιμετωπίζω το εξής θέμα: Έχω έναν SQL server και θέλω να κάνω Backup σε ένα pc ο οποίος είναι στο ίδιο δίκτυο με τον SQL server. Το Backup της βάσης δεδομένων είναι κοντά στα 37GB. Προς το παρόν αυτό που κάνω είναι να παίρνω το Backup τοπικά και μετά να το μεταφέρω στον pc. Υπάρχει τρόπος να κάνω το backup κατευθείαν στο pc ; PS: Εφάρμοσα διάφορα scripts που παραβάλει ο Αντώνης (και όχι μόνο) στο blog (π.χ http://autoexec.gr/blogs/antonch/archive/2009/07/20/17586.aspx) αλλά χτυπάει όταν θέτω ως Backup Path = \\mypc\backup
  22. Εγώ πάντως ακόμα δε κατάλαβα που ήταν το πρόβλημα και την λογική της λύσης []
  23. Μετά από ψάξιμο μάλλον θα καταλήξω σε vigor Ευχαριστώ
  24. Επίσης έχω ακούσει ότι ο Ζyxel 652Η και κάποια μοντέλα της Vigor έχουν bandwidth Management τα έχει δουλέψει κανείς ?
×
×
  • Create New...