Jump to content

UltraMarine

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by UltraMarine

  1. Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα στο παρακάτω configuration Windows Server 2008R2 SP1 Exchange Server 2010 SP1 Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που έγινε ανανέωση του self sign certificate στον Hub. Η διαδικασία έγινε μέσα από EMC με δεξί κλικ στο συγκεκριμένο cert και renew. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά χωρίς πρόβλημα και σε έλεγχο που έχω κάνει το νέο cert είναι το μοναδικό που υπάρχει στον server και επάνω του είναι δεμένα όλα τα services IMAP,SMTP,POP,IIS. Μετά από αυτό άρχισα να παίρνω το συγκεκριμένο error που βλέπετε στο συνημμένο και μάλιστα αρκετές φορές ανά δευτερόλεπτο. Ευτυχώς δεν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στον Exchange ούτε και παράπονα από τους χρήστες ότι κάτι δεν πάει καλά. Με ψάξιμο το οποίο έκανα βρήκα ότι ο κωδικός 46 που αναφέρετε μέσα στο event έχει σαν περιγραφή TLS1_ALERT_CERTIFICATE_UNKNOWN Πέρα από αυτό δεν μπόρεσα να βρω κάτι άλλο για να επιλύσω το πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
  2. Με αυτή την εντολή μπορείς να αλλάξεις το size του mailbox και χρειαζεται στο τέλος και -arbitration γιατι είναι system mailbox. Χωρις αυτό ούτως ή άλλως η εντολή δεν παίζει και σε ενημερώνει ότι δεν μπορεί να βρει το συγκεκριμένο mailbox. Επίσης με το που δώσεις την εντολή σου εμφανίζει warning "Arbitration mailboxes are used for managing approval workflows. Changing its configuration could have negative effects. Do you want to continue?" στο οποίο πρέπει να δώσουμε yes για να τρέξει η εντολή. Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.
  3. Για το συγκεκριμένο mailbox δεν ισχύει αυτό που λες λόγο του ότι είναι System Mailbox και δεν φαίνεται στη λίστα μαζί με όλα τα υπόλοιπα email. Αυτό ήταν το πρώτο που δοκίμασα να κάνω και μετά κόλλησα.
  4. Καλημέρα. Στα log event του exchange 2010 έχω ένα warning το οποίο με ενημερώνει ότι το FederatedEmail mailbox είναι γεμάτο και πως έχει γίνει disable. Event ID: 8528 Source: MSExchangeIS The mailbox for /o=First Organization/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Recipients/cn=FederatedEmail.4c1f4d8b-8179-4148-93bf has exceeded the maximum mailbox size. This mailbox cannot send or receive messages. Incoming messages to this mailbox are returned to sender. The mailbox owner should be notified about the condition of the mailbox as soon as possible. Δίνοντας σε Power Shell την επντολή Get-MailboxStatistics -database "Mailbox Database" διαπίστωσα ότι όντως το συγκεκριμένο System mailbox είναι γεμάτο και έχει γίνει disable. Με την εντολή Get-Mailbox -Arbitration πηρα τα παρκάτω αποτελέσματα Name ProhibitSendQuota ---- ----------------- SystemMailbox unlimited SystemMailbox unlimited FederatedEmail. 1 MB (1,048,576 bytes) Ξέρει κάποιος να μου πει πως γίνετε να αδειάσω το συγκεκριμένο mailbox ή πως γίνεται να μεγαλώσω το storage quota? Σας ευχαριστώ
  5. Τελικά μίλησα με Microsoft απ ευθείας και μου έδωσαν λύση. Το πρόβλημα είναι στο .zip αρχείο και τον τρόπο με τον οποίο αυτό δημιουργείται κάποιες φορές. Το θέμα λύθηκε ακολουθώντας την διαδικασία που αναφέρεται στο παρακάτω article http://support.microsoft.com/kb/945046/ Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
  6. Το log έχει καταγράψει την παρακάτω πληροφορία 2012-03-13T13:01:44.927Z,08CEC9A62F75FDB2,x.x.x.x:25,x.x.x.x:60921,x.x.x.x,<003e01cd0119$4ced1b30$e6c75190$@gr>,[email protected],[email protected];,[email protected],1,Content Filter Agent,OnEndOfData,AcceptMessage,,SCL,0,
  7. Ξεκίνησε με ένα συγκεκριμένο και μου παρουσιάστηκαν άλλες 2 περιπτώσεις. Στο μεγαλύτερο ποστοστό των mail με συνημμένο zip δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα.
  8. Όπως πολύ σωστά ανέφερες το βλέπω και από άλλους mail servers. Για ότι αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση που έχω έκανα μια δοκιμή και έστειλα το ίδιο mail από τον ίδιο mail server με το ίδιο συνημμένο στον exchange και σε ένα @live mail. Ο Exchange το έκοψε αντίθετα στο live πήγε κανονικά. Άρα δεν φεύγουν κομμένα τα mail. Το θέμα απ ότι έχω καταλάβει είναι ο τρόπος που γίνετε μάλλον το zip.
  9. Όχι δεν υπάρχει antivirus και τα αρχεία δεν είναι κλειδωμένα.
  10. Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα περίεργο πρόβλημα με τον exchange 2010. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι σε συγκεκριεμένες περιπτώσεις μου κόβει το zip αρχείο το οποίο μου στέλνουν σαν συνημμένο και το αντικαθηστά με ένα αρχείο .txt το οποίο με πληροφορεί πως το συνημμένο αρχείο έχει αφαιρεθεί χωρίς όμως να μου δίνει κάποια άλλη πληροφορία. Έκανα και search στα logs του exchange και ενώ έβρισκα το "προβληματικό" mail δεν υπήρχε πουθενά η πληροφορία για ποιο λόγο μου έκοψε το συνημμένο. Να αναφέρω εδώ ότι έχω σε ένα μηχάνημα στημένους τους ρόλους Mailbox Server, Client Access Server , Unified Messaging Server, Hub Transport Server και σε ένα άλλο μηχάνημα έχω στημένο τον ρόλο του Edge Transport Server. Στον edge server πήγα και έβαλα στο tab "anti-spam" και στις ρυθμίσεις του feature "IP Allow List" την IP του mail server απο τον οποίο μου έρχονται τα mail που μου κόβεται το συνημμένο. Δυστυχώς και πάλι δεν είχα κάνένα αποτέλεσμα. Επίσης δοκίμασα να κάνω exclude και τον αποστολέα του μηνύματος πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Έκανα έλεγχο και στο Attachment Filtering και είδα ότι δεν φιλτράρει τα zip αρχεία. Η εγκατάσταση είναι exchange 2010 SP1 ent. ed. στημένο επάνω σε win server 2008R2 ent. ed. SP1. Δεν υπάρχει στημένος Forefront. Σας ευχαριστώ.
  11. Βασικά έκανα ένα λάθος. Το μέγεθος του vhd που αναφέρω παραπάνω δεν αφορά τον vhd που θα δημιουργήσουμε για να ρίξουμε μέσα το backup αλλά τον vhd που θα δημιουργήσουμε όταν θα κάνουμε το νέο VM. Και πάλι συγνώμη.
  12. Βαγγέλη είσαι εξαιρετικός, αλλά αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει ο vhd που θα δημιουργήσουμε να έχει το μέγεθος του physical HDD που κρατήσαμε backup και όχι απλά να είναι πιο μεγάλος από το μέγεθος του αρχείου που δημιούργησε το backup. Αν δηλαδή το μηχάνημα μας είχε 160GB HDD τόσο μέγεθος θα πρέπει να έχει και ο vhd αλλιώς θα πέρνουμε κατά την διαδικασία του restore το παρακάτω error: "no disk that can be used for recovering the system disk can be found". Τουλάχιστον αυτό συνάντησα εγώ στη δική μου περίπτωση και κάνοντας το παραπάνω λύθηκε το πρόβλημα μου.
×
×
  • Create New...